Paras yksityinen laina

Lainaa rahaa alhaisella korolla - Paras yksityinen laina 2024

Suunnitteletko lainan ottamista ja mietit mistä sinun kannattaa hakea lainaa. Missä pankissa on alhaisin korko ja parhaimmat lainaehdot? Sitten olet tullut oikeaan paikkaan. Tässä oppaassa esittelemme tämän hetken parhaat lainanantajat, sekä lainan missä on alhaisin korko. 

 

Kun otat pankkilainan netistä, voit hakea lainaa ilman vakuusvaatimusta. Rahojen lainaaminen tarkoittaa usein kuitenkin sitä, että ostamastasi tuotteesta tai palvelusta tulee kalliimpi kuin jos olisit maksanut sen heti kerralla. Lainoihin kuuluu usein lisämaksuja ja korkoja, ja ne voivat nostaa tuotteen hintaa monilla kymmenillä euroilla. 

 

Mutta välillä meillä ei yksinkertaisesti ole muuta vaihtoehtoa! Meidän tarvitsee ostaa jotain, johon rahat eivät juuri tällä hetkellä riitä. Tai tilanne voi olla myös se, että jokin asia maksaa sen verran, että sen kokonaan maksaminen kerralla tuntuu turhan suurelta sijoitukselta ja osamaksu tuntuu miedommalta vaihtoehdolta. On totta, että rahojen pitää riittää moneen asiaan kuukauden aikana. Näissä tilanteissa internetistä haettu laina voi olla hyvä vaihtoehto.


Vertaile lainoja

Sambla - lainaa rahaa alhaisella korolla.8% - 20%Katso kaikki 
Zmarta - lainaa rahaa alhaisella korolla.4,99% - 20%Katso kaikki


Kun otat nettilainaa, sinun EI tarvitse ottaa yhteyttä pankkiisi. Sen sijaan saat rahat suoraan asianomaiselta lainayhtiöltä. Tämäntyyppisen lainan ottaminen voi siis olla myös hyvä tapa hallita eri pienlainoja ja siten alentaa hintaa ja korkokuluja. Lainoihin tarvitsee käyttää vähemmän rahaa joka kuukausi.


Paras laina alimmalla korolla - pankkilaina ja yksityinen laina

Kun olet päättänyt lainata rahaa, on tärkeää varmistaa, että saat parhaat mahdolliset lainaehdot, jotta sinun täytyy maksaa lainaamastasi summasta mahdollisimman vähän takaisin. Eli saada paras laina mahdollisimman alhaisella korolla. Pankit eivät harjoita hyväntekeväisyyttä, joten sinunkaan ei pitäisi. Valitse siis pankki, joka tarjoaa alhaisimman mahdollisen vuosikoron. 

 

Nykyään on olemassa useita lainanantajia, jotka tarjoavat suurempia tai pienempiä lainasummia ja haluavat enemmän tai vähemmän maksuja tästä palvelusta. Millä pankilla on alhaisin korko yksityisille lainoille? Isossa testikatsauksessamme olemme vertailleet eräiden suurimpien yksityisten toimijoiden lainoja, jotka lainaavat useita kymmeniä tuhansia suomalaisille päivittäin. Olemme selvittäneet, mitkä toimijat tarjoavat tällä hetkellä Suomen parhaita edullisia lainoja.

 

Nämä yritykset tarjoavat parhaat lainat: 

 • Alhainen korko muihin lainamuotoihin verrattuna
 • Tajoaa lainoja ilman vakuuksia 
 • Voit itse määritellä takaisinmaksuajan 
 • Voit helposti laskea kuukausi summan heidän nettisivuillaan 
 • Saat vastauksen nopeasti lainahakemuksen jälkeen 
Testienparas laina!


Lainaa pienellä korolla - Sambla 

Sambla on fiksu yritys, sillä he ovat koonneet useita lainanantajia yhteen paikkaan. He toimivat "lainanvälittäjinä" ja koska he ovat riippumattomia ilman yhteyttä mihinkään yksittäiseen pankkiin, he voivat antaa pankkien taistella keskenään tarjotakseen sinulle parhaan tarjouksen. Vaikka he tarkistavat hakemuksesi 23 lainanantajalta, tarvitsee sinusta ottaa vain yksi luottoraportti. 

 

Sinun ei siis tarvitse käyttää aikaa hyvän lainan etsimiseen. Sambla tekee tämän puolestasi. Tämän päivän matalat korot voivat tulla sinulle yllätyksenä, sillä ne voivat alkaa jopa niinkin alhaalta kuin 8 %:sta. Samblalta voit lainata jopa 60 000 euroa ilman vakuuksia.

 

On myös mukava tietää, että Samblalta saat täysin ilmaista apua parhaan lainan löytymiseen. Sambla tunnetaan myös hyvästä palvelusta ja nopeista vastauksista.

 

TrustPilot sivuilla yli 1 000 suomalaista asiakasta on kirjoittanut heistä arvostelun. Sambla saa keskimäärin 4,9/5 pistettä. Mikä on todella hyvä tulos!


Jos olet yli 18-vuotias ja tulosi ovat vähintään 1000 € kuukaudessa, voit täyttää hakemuksen helposti verkossa tästä!


Hae nyt


Lainaa pienellä korolla - Zmarta 

Kokoa ja vertaile lainoja Zmartan avulla

Zmarta on lainanvälittäjä, joka vertailee sinulle lainoja yli 25:ltä tunnetulta lainanantajalta. Sinusta tehdään vain yksi luottoraportti, vaikka hakemustasi verrataan yli 25 lainanantajaan.


Zmartasta voit hakea lainaa kerralla 1 000 - 60 000 €. Korko määräytyy yksilöllisesti ja alkaa tällä hetkellä 4,41 %:sta. Jos haluat lisätä todennäköisyyttä, että lainahakemuksesi hyväksytään ja, että saat mahdollisimman alhaisen koron, voit sisällyttää hakemukseesi "yhteishakijan". Tämä on kätevä järjestely sinulle, jos pidät siitä, että joku muu tekee kaiken työn parhaan lainan löytämiseksi.  


Zmartassa voit myös lainata rahaa ilman vakuuksia, vaikka sinulla olisi maksuhuomautuksia.


Trustpilotin Zmarta-yhteenvedossa he saavat arvosanan 4,6/5, mikä on erittäin hyvä. Rahasi saattavat tulla perille jo samana päivänä, mutta niiden maksamisessa kestää korkeintaan viisi pankkipäivää.


Lue nyt mitä ehtoja Zmarta tarjoaa sinulle tänään ja lainaa rahaa alhaisella korolla!


Hae nyt

 

Luoton ollessa 10 000€, 6v. laina-ajalla, on kuukausierä 183€. Tällöin luoton kokonaiskustannus on 3 158€, nimelliskorko 9,5% ja todellinen vuosikorko 9,92% (sis. 5€ laskutuslisän ja avausmaksun 49€). Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelee 1 000-60 000€, nimelliskorko 4,99–20% ja laina-aika 1–15v. välillä.


Vertaile lainojaVertaile lainoja 

Vertailu on paras työkalusi, kun etsit parasta lainaa alimmalla korolla. Moni lainanantaja tarjoaa lainoja hyvillä ehdoilla ja alhaisella korolla, täten on erityisen tärkeää vertailla ehtoja keskenään. Lainatessasi lainanvälittäjän kuten Advisan, Lendon tai Zmartan kautta, tekevät he vertailun sinun puolestasi. Tämän vertailun avulla löydät helposti talouteesi parhaiten sopivan lainanantajan. Samalla selvität myös onko sinulla mahdollista ottaa lainaa maksuhuomautuksista huolimatta. 

 

Hakemuksen tekeminen ei maksa mitään ja saat vastauksen heti. Vertailemalla eri lainanantajia voit olla varma, että löydät parhaimman lainan alimmalla korolla ja reiluilla ehdoilla.


Lainaa alhaisella korolla 

Kun etsit lainaa, haluat varmastikin löytää parhaan lainan alimmalla mahdollisimmalla korolla. Tämä on tärkeää, sillä joudut usein maksamaan lainaa pidemmän aikaa ja näin ollen haluat maksaa mahdollisimman vähän korkoa. 

 

Mitä tarkoitetaan korolla? 

Korko on kulu, joka sinun on maksettava lainastasi. Tämä maksetaan yleensä kuukausittain ja sen hinta perustuu lainan kokoon ja henkilökohtaiseen talouteesi. On myös muita parametreja, joilla korkotasoa määräillään ja näihin voidaan vaikuttaa. Näin ollen voit vaikuttaa lainasi korkoon.

 

Nimelliskorko ja todellinen vuosikorko

Todellinen vuosikorko tarkoittaa lukemaa, joka ilmoittaa kaikki lainasta tai luotosta aiheutuvat kustannukset vuotuisena korkoprosenttina. Varsinaisen koron lisäksi todellinen vuosikorko siis huomioi myös lainaan liittyvät muut kustannukset, kuten mahdolliset avausmaksut, laskutuslisät ja tilinhoitopalkkiot. Todellinen vuosikorko=lainasi kokonaiskustannus.

 

Nimelliskorko tarkoittaa lainan tai luoton korkoa, johon ei ole sisällytetty mitään muita lainasta aiheutuvia kustannuksia, kuten avausmaksuja tai tilinhoitokuluja. 

 

Nimelliskoron ja todellisen vuosikoron ero on, että jälkimmäinen huomioi nimelliskorosta poiketen kaikki lainasta aiheutuvat kulut. Ero ei ole kovinkaan suuri, mutta jos otat nopeita sms-lainoja voi ero olla merkittävä.  

 

Kiinteä vai vaihtuva korko

Jos haet yksityistä lainaa pankistasi, voit usein valita, haluatko kiinteän vai vaihtuvan koron. Kiinteäkorko johtaa usein korkeampiin lainakustannuksiin. Vaihtuvakorko johtaa yleensä pienempiin kokonaiskustannuksiin ajan myötä, mutta samalla se merkitsee suurempaa riskiä, koska et tiedä miten tai milloin korko muuttuu. Kiinteäkorko määräytyy sopimusta allekirjoitettaessa ajanjaksolle 1-8 vuotta.

 

Jos olet valinnut vaihtuvan koron ja olet huolissasi talouskehityksestä, voi olla hyvä idea asettaa lainaan korkokatto. Korkokatto on raja, jota korko ei voi ylittää. Tämä voi olla erittäin hyvä lisä maailmantalouden globaalin epätasapainon aikoina. Pankit kuitenkin veloittavat maksun korkokaton asettamisesta. Korkokatoissa on erityisen hyvää se, että jos vaihtuva korko liikkuu asettamasi katon alapuolelle, lainaan sovelletaan vaihtuvaa korkoa. Korkokatot voivat siis auttaa sinua pääsemään halvemmalla!

 

Korko vaihtelee lainan tyypin mukaan. Jos kyseessä on pikalaina, ovat korot usein korkeat. Jos toisaalta otat asuntolainaa uuteen kotiin, voit odottaa erittäin alhaista korkoa. Tämä johtuu siitä, että ostamasi omaisuus on lainan vakuutena. Pankit eivät siksi ota niin suurta riskiä myöntäessään sinulle asuntolainaa. Negatiivista tässä on kuitenkin se, että pankki omistaa osan kiinteistöstä, ja he voivat tehdä päätöksen kiinteistön myynnistä, mikäli et pysty maksamaan lainakulujasi.

Yksityiset lainat ovat asuntolainojen ja pikalainojen välissä. Yksityisellä lainalla voit lainata jopa 60 000 euroa, ilman vakuuksia ja hyvällä korolla. Lainaa voi käyttää muiden lainojen (ryhmälainojen) keräämiseen, kulutukseen tai investointeihin, kuten autoon tai kodin remonttiin.


Yksityisiä lainoja kutsutaan myös vakuudettomiksi lainoiksi. Kun pankit tarkistavat hakemuksesi, he ottavat sinusta aina luottoraportin saadaksesi hyvän käsityksen taloushistoriastasi ja yrittääkseen saada käsityksen siitä, miltä taloustilanteesi tulee näyttämään tulevaisuudessa. Pystyäksesi lainaamaan rahaa alhaisella korolla on tärkeää, että henkilökohtainen taloutesi on hyvällä mallilla. Tämä näyttää pankeille, että pystyt maksamaan lainasi takaisin tulevaisuudessa. 

 

Lainan lyhennys

Lainan lyhennykseksi kutsutaan osuutta, jonka maksat lainastasi joka kuukausi. Jos olet valinnut lainan pidemmälle ajalle, ovat kuukautiset lainan lyhennys maksut alhaisemmat, mutta samalla joudut maksamaan korkoja pidemmän aikaa, mikä taas tulee kalliimmaksi. Jos valitset lyhyemmän takaisinmaksuajan, joudut maksamaan suuremman summan lyhennyksiä joka kuukausi, mutta korkojen lopullinen summa on alhaisempi. 


Lyhennyksessä on hyvä tietää seuraavat ilmaisut: tasalyhennys ja muuttuva annuiteetti. Tasalyhennys tarkoittaa, että maksat saman määrän lyhennyksiä joka kuukausi. Lainan koko pienenee ja samalla korko pienenee. 


Muuttuva annuiteetti tarkoittaa sitä, että maksat lainasta aina saman summan, kunnes laina on maksettu takaisin. Aluksi maksat korkean koron ja pienen lyhennyksen. Kun lainan koko pienenee, korkokulut pienenevät ja takaisinmaksu kasvaa. Lainan lyhennykset ovat siis aluksi pieniä, mutta mitä kauemmin olet maksanut lainaa sitä suuremmaksi lyhennykset muuttuvat. 

 

Kuinka lainan suuruus vaikuttaa lainan korkoon?

Jos laina on pieni, on riski pankille pienempi. Voit siis saada pienen lainan suhteellisen alhaisella korolla. Jos laina taas on suurempi, vaikka muutaman kymmen tuhatta, korko on korkeampi. Tästä huolimatta ei usein ole viisasta kerätä monia pieniä lainoja. Isompi laina (ryhmälaina) on usein parempi tapa päästä eroon monista pienistä ja kalliista lainoista. 

 

Maksuaika

Tärkein huomioitava asia laina-aikaa valittaessa on, että mitä pidemmän laina-ajan valitset, sitä kalliimmaksi laina tulee. Lyhyemmän aikavälin valitseminen voi tuntua houkuttelevalta kokonaiskustannusten pienentämiseksi. Mutta on tärkeää tutkia perusteellisesti takaisinmaksukykysi ja valita henkilökohtaiseen talouteen sopiva aika. Tästä syystä matalakorkoiset lainat ovat houkuttelevia, koska voit valita pidemmän laina-ajan. 

 

Lisä turvaa pankille

Jos haluat saada lainan mahdollisimman alhaisella korolla, voi olla hyvä idea hakea lainaa yhdessä toisen henkilön kanssa. Vakuudeton laina on aina suurempi riski pankille, joten jos lainahakemuksessasi on niin sanottu ”yhteishakija”, lisäät mahdollisuuksiasi saada mahdollisimman alhaisen koron lainaasi. Tämä johtuu siitä, että riski jaetaan kahden henkilön kesken. Jos molemmilla henkilöillä on hyvä ja tasapainoinen talous, kasvaa mahdollisuus saada laina alhaisella korolla merkittävästi. Lainanantajalla on yhtäkkiä vakuutena kahden henkilön talous, ja se on selvästi parempi kuin yhden henkilön talous. On kuitenkin tärkeää, että molemmilla henkilöillä on tasapainoinen talous eikä luottohuomautuksia!  


Paras laina 2024 - Hyvä luottoarvosana- suurempi mahdollisuus alhaiseen korkoon! 

Lainaa hakiessasi on tärkeää käydä läpi henkilökohtainen taloutesi ja analysoida kulujasi. Vähentämällä luottojen ja kulujen määrää, lisäät mahdollisuksiasi saada halvan laina alhaisella korolla. Muista mös, että et lainaa enempää rahaa kuin taloutesi salii. 


Muista siis maksaa laskusi aina ajallaan ja olla vastuussa rahoistasi! Maksukykyäsi arvioidaan usein prosentteina ilmaistuna riskiennusteena. Tavoitteena on mahdollisimman pieni prosentti, koska se osoittaa pankille, että riski, että et maksa lainaa takaisin, on pieni. Riski, että hakemuksesi hylätään, tai että saat erittäin korkean koron, on suuri, jos riskiennusteessasi on korkea prosentti. 


Monet pankit ja lainanantajat puuttuvat! Miksi nämä eivät ole mukana?

Useat pankit ja lainanantajat puuttuvat listalta eri syistä. Usein syynä on se, että ne ovat liian kalliita tai niillä on erilaisia kustannuksia lisääviä maksuja. Käytetään Ellosta esimerkkinä. "Vain 2 euroa ylimääräistä kuukaudessa", voi kuulostaa halvalta mutta kun luet pienen tekstin, huomaat, että jos lainaat 1000 euroa kahdeksi vuodeksi, on vuosikorko pelottavan korkea, jopa 34 %. Tämän takia yksityinen laina on parempi.


Useat muut pankit ja lainanantajat, kuten Handelsbanken, Nordea, SalusAnsvar ja Kaupthing Bank veloittavat korkeita perustamispalkkiota ja näiden pankkien tarjoama korko, on usein korkeampi kuin mitä yllä olevat toimijat tarjoavat. 


Mutta kuten aina, sinun täytyy ajatella, mikä sopii sinulle parhaiten. Yllä olevat vinkit ovat vain hyviä neuvoja, jotka eivät ole kalliita, vaan päinvastoin yrittävät löytää sinulle mahdollisimman edullisen lainan.


Läs mer på svenska om att låna pengar med låg ränta.


Yleisimpiä kysymyksiä ja vastauksia

 • Kuinka voin saada parhaan lainan alhaisella korolla?
  - Korko määräytyy aina yksilöllisesti hakijan taloudellisen tilanteen mukaan. Siksi pankkien luettelossa on korkoalue. Jos haluat parantaa talouttasi hakemusta varten, voit muun muassa lainata rahaa yhdessä yhteislainaajan kanssa.
 • Minulla on vanhoja maksumerkintöja, kuinka minulle käy?
  - Jos aikaisemmat velkasi ovat maksettu, sinulla on hyvät mahdollisuudet hakea lainaa. Useimmat pankit tarkastelevat nykyistä kokonaistalouttasi historiasi sijaan. Useat pankit ovat myös tarjoavat mukauttettuja lainoja maksuhuomautuksen saaneille.
 • Kuinka nopeasti saan vastauksen lainahakemukseeni?
  - Osa pankeista antaa sinulle vastauksen muutamassa minuutissa ja useimmat pankit vastaavat 24 tunnin sisällä.
 • Kuinka nopeasti minun pitää maksaa laina takaisin?
  - Jos valitset lyhyen takaisinmaksuajan, kokonaiskorkokulut pienenevät samalla kun maksat lyhennysta pankille takaisin kuukausittain. Selvitä kuinka paljon sinulla on taloudellisesti mahdollista maksaa kuukausittain. Voit aina maksaa ylimääräistä takaisin niinä kuukausina, kun taloutesi sen sallii.


Christopher Holmerin

Testivoittaja: Vakuudeton laina

Christopher on Testienparas-sivuston toimitusjohtaja, koulutukseltaan kauppatieteiden maisteri ja tietojärjestelmätieteilijä, ja hänellä on yli 20 vuoden kokemus mediateollisuudesta, markkinoinnista ja viestinnästä. Christopher on johtanut useita ruotsalaisia ja kansainvälisiä sivustoja, jotka käsittelevät muun muassa uutisia kotiin ja puutarhaan, sisustusta, veneilyä sekä muita harrastusalueita.

 

Media-alan kokemuksen lisäksi Christopher on toiminut yliopisto-opettajana. Christopherin erityiset kiinnostuksen kohteet Testienparas-sivustolla ovat henkilökohtainen talous, teknologia, koti ja puutarha sekä kuntoilu.

 

Jos haluat ottaa meihin yhteyttä, voit lähettää sähköpostia osoitteeseen [email protected]

 

Päivitetty