Paras latausasema

Testien paras latausasema 2024

Suunnitteletko sähköauton ostamista? Jos näin on, tulee kotisi tarvitsemaan latausaseman. Parhaan latausaseman valitseminen ei välttämättä ole helppoa, on olemassa niin monta joiden välillä voi valita! Olemme koonneet tämän testin, tehdäksemme valinnan hieman helpommaksi.


Olemme valinneet laadultaan, toiminnoiltaan ja hinnaltaan parhaan latausaseman. Tutkimuksessamme olemme keskittyneet siihen mitä mieltä sekä asiantuntijat että käyttäjät ovat tällä hetkellä markkinoilla olevista latausasemista. Olemme haastatelleet latausasemien käyttäjiä, sekä myyjiä, jotka myyvät asemia kaupoissaan. 


Tämä testi on kooste kaikesta mitä löysimme. Toivomme, että voit tämän testin avulla tehdä onnistuneen ostoksen ja välttyä kalliilta sekä aikaa kuluttavalta virheostokselta. 


Tämän hetken paras latausasema


Vaatimuksemme

Olemme asettaneet itsellemme muutamia vaatimuksia valitessamme testivoittajaa. Näin voimme varmistaa, että voittaja on varmasti paras latausasema, mikä löytyy Suomen markkinoilta tällä hetkellä!


 • Pistorasioiden määrä per latausasema- Suurin osa kotitalouksista omistaa kaksi autoa. Jos sama trendi jatkuu, tulee suuri osa näistä autoista olemaan sähköautoja. Tämän takia suosittelemme lausasemaa kahdella pistorasialla. Näin vältytte uuden latausaseman ostamiselta, kun päätätte vaihtaa toisenkin auton sähköiseen malliin. Tämä on myös kätevää, jos saatte vieraita, jotka toivovat voida ladata autonsa. Lopulta on myös halvempaa ostaa yksi latausasema kahdella pistorasialla, kuin kaksi erillistä latausasemaa.
 • Latausaseman design - Koska latausasema tulee luultavasti olemaan ulkona seinässäsi kiinni, on kiva jos se näyttää hyvältä ja sulautuu ympäristöönsä mahdollisimman hyvin
 • Laatu- On tärkeää, että latausasema kestää lämpötilanvaihtelua. Suomen ilmasto on tunnettu kaikesta muusta kuin tasaisuudestaan. Tämän takia on tärkeää, että latausasema selviää nopeista lämpötilanvaihteluista, vaikka ne olisivat miinuksen puolellakin.
 • Sovellus- Melkein kaikkea voi nykyään ohjata puhelimella, joten haluamme että tämä on mahdollista myös latausaseman suhteen. Asemaan kuuluvan sovelluksen avulla voit laittaa latauksen päälle ja pois näin halutessasi. Tämä on hyödyksi sähkön säästämisen ja latauksen optimoinnin kannalta.
 • Kuluttaja ja asiantuntija arviot- Nämä ovat selkeitä viestejä siitä kuinka hyviä valmistajan tuotteet oikeasti ovat. Näitä lukemalla saat hyvän käsityksen tuotteen laadusta ja asiakaspalvelusta. Tärkeää on, että ongelmatilanteissa apua on helppo saada.


Vihreän tekniikan tuki

Valtion avustukset ympäristöystävällisille ajoneuvoille ovat suuri motivaatiotekijä monille, jotka harkitsevat sähköauton ostamista. Voit saada vähennyksen sekä auton ostosta, että huoltokustannuksista. 
Lataa sähköauto kotona

Sähköauton hankkiminen on fiksu valinta, sillä säästät sekä ympäristöä että lompakkoa. Nyt on myös oikea aika sähköauton hankkimisella. Useat maat ovat päättäneet luopua perinteisistä polttoaine autoista vuoteen 2030 mennessä. Ympäristön säästäminen on tietenkin tärkeää, mutta myös rahan säästäminen on iso plussa. Oikeanlaisen latausaseman valitseminen onkin tärkeä osa ostamis prosessia, sillä tulet lataamaan autoa kotona noin 90% ajasta.

 

Lataa pistorasian kautta

Monet kannattavat auton lataamista suoraan pistorasiasta. Harva tietää, että tämä on itseasiassa kiellettyä monissa maissa. Syynä tähän on se, että tavallisia pistorasioita ei ole valmistettu käsittelemään näin suurta tehoa. Tästä johtuen tulipalon riski on suuri. Tämän vaaran lisäksi, pistorasiasta lataaminen on erittäin hidasta. Jos haluat käyttää turvallista ja tehokasta latausta, kannattaa sijoitaa oikeaan latausasemaan, jossa on ns. 3-vaihe lataus.


Sähköauton 3-vaihe lataus 

Termi "vaihe" sähkön suhteen on yleinen tässä yhteydessä ja viittaa sähköön, joka vedetään kiinteistöön. Tavallista 230 voltin sähköpistorasiaa kutsutaan yksivaiheiseksi tai vaiheeksi 1. 3 vaiheisessa rasiassa, sinulla on 230 voltin sijasta 400 volttia. Vaihe 3 sopii laiteille, jotka vaativat enemmän virtaa, kuten esimerkiksi sähköauton laturi. Suurempaa kapasiteettia käytettäessä myös tulipalon vaara on huomattavasti pienempi.3-vaihe lataus on tehokasta ja voit ladata sähköautoosi noin 50km tunnissa.


Mikä tehokkuus latauslaatikkoon?

Nykyään latureissa on useita tehokkuuksia, joista valita. Yleisimmät ovat kuitenkin 3,7 kW ja 11 kW. Kaikissa lataushybrideissä ei kuitenkaan ole 11 kW:n laturien kanssa yhteensopivia akkuja. Puhtaat sähköautot voivat kuitenkin yleensä vastaanottaa 11 kW. Selvitä, mikä tehokkuus toimii autollesi ennen ostoa.


Erot näiden kahden laturin välillä ovat yksinkertaiset. 3,7 kW:n versio lataa autoosi noin 20 km tunnissa, kun taas 11 kW lataa autoosi noin 60 km tunnissa.


Dynaaminen kuormituksen tasapainoitus

Laitamme auton usein lataukseen työpäivän jälkeen. Samalla aloitamme useiden muiden laitteiden kuten kodinkoneiden, tvn, lamppujen ja kaiuttimien käytön. Jotta kaikki pystyvät toimimaan samaan aikaan ilman, että sulakkeet paukkuvat, on tärkeää, että auton laturissa on automaattinen kuormituksen tasaus. Tämä tarkoittaa, että virta jakautuu tasaisesti, ja estää sulakkeen palamisen. Tämä toimii myös silloin, kun samaan laturiin on kytketty useita ajoneuvoja. Virta jakautuu tasaisesti niiden välillä. Jos latausasemaan on kytketty vain yksi ajoneuvo, se latautuu täydellä teholla.
Charge Amps Aura - Latausasema kahdella pistorasialla Jos omistatte useamman sähköauton, tai haluatte tarjota myös vieraillenne auton latauksen mahdollisuuden voi latausasema kahdella pistorasialla olla hyvä investoinnin kohde. Paras latausasema kahdella pistorasialla on Charge Amps Aura.


Charge Amps on rutsalainen yritys, joka valmistaa eri mallisia latausasemia. Nämä asemat valmistetaan Ruotsissa ja selviytyvät lämpötilan vaihteluista -30 asteen ja +45 asteen välillä. Latausasema on vahva rakenteinen. 


Tässä latausasemassa on kaksi pistorasiaa ja näin voit ladata kahta autoa samanaikaisesti. Nämä kaksi pistorasiaa automaattisella kuormantasauksella varmistavat, että autot latautuvat tehokkaasti ja ilman riskiä, että sulakkeet menevät taloon. Latauslaatikon teho on 22 kW, mutta sen voi vaihtaa pienempään, jos omistat lataushybridin (joka vaatii vähemmän tehoa).


Charge Amps on myös mahdollista yhdistää heidän pilvipalveluun, jonka voi ladata älypuhelimeen. Tämän avulla voit aikatauluttaa autojesi latauksen. Voit myös lopettaa auton latauksen kokonaan jos näin toivot, säästääksesi sähkökustannuksissa. 


Latauslaatikko on yhdistetty Wi-Fi-yhteydellä, jolloin tiedot ovat käytettävissäsi missä oletkin. Kaikki tiedot synkronoidaan reaaliajassa ja ovat suoraan saatavilla älypuhelimellasi.


Täältä ostat testivoittajan parhaaseen hintaan


Näin kuluttajat ajattelevat Charge Amps Latausasemastaan

Tässä on muutama esimerkki siitä, mitä asiakkaat ajattelevat latausasemistaan ja niiden ostamisesta  Arvostelujen lisäksi voi lukea, että Charge Amps on erittäin palveluhenkinen ja huolehtii jatkuvasti tuotteidensa päivittämisestä sopimaan kaikkien sähköautojen erilaisiin latausasetuksiin.


"Nopea kotiinkuljetus, nopea asentaminen." 


"Haluamme korostaa asiakaspalvelun laatua hankinnassa, asennuksessa ja laitteen käyttöönotossa. Todella viiden tähden kokemus! Erittäin arvokasta, kun on tehtävä oikea päätös monimutkaisessa sähköautomaailmassa."


"Hyvä vastaanotto ja asiakaspalvelun saatavuus!" 


"Olemme latausasemaan erittäin tyytyväisiä. Toimii yksinkertaisesti ja hyvin! Suosittelemme lämpimästi." 


"Kaikki asennettuna ja valmiina viikko tilauksen jälkeen." 


"Täysin tyytyväinen.Toimii kuten pitääkin, ei mitään kummallista."
Sähköauton latausasema - Voit tutustua näihin asiantuntija testeihin


Tietenkin haluaisimme tietää, mitä mieltä asiantuntijat ovat Easee Charging Boxista ja muistakin latauslaatikoista. Mutta valitettavasti latauslaatikoista ei vielä ole tehty montakaan testiä. Olemme siksi löytäneet suuren osan tiedoistamme asiakasarvosteluista, sekä blogeista ja myymälien henkilökunnalta. Toivomme, että asiantuntijatestit lisätään pian ja löydät ne alta:


Aftonbladet: Easee nimettiin parhaaksi latauslaatikoksi  joulukuusta 2021 lähtien. Se on ykkönen monien toimintojensa ansiosta, joihin kuuluu wifi-tuki, sisäänrakennettu sähkömittari ja sisäänrakennettu maasulkusuoja. Lisäksi se saa korkeat arvosanat tyylikkään muotoilunsa ansiosta, jota on saatavana useissa eri väreissä, jotta se sopii paremmin taloon. Lopuksi Aftonbladetin paneelin mielestä se on hyvä latauslaatikko kohtuulliseen hintaan.


Hemmastyrning: Easee tekee yhteistyötä Tibberin kanssa, mikä tekee älykkäästä latauksesta helppoa ja pitää sähkökustannukset minimissä. He sanovat myös, että Easee-latauslaatikolle on vaikea löytää arvokasta vastustajaa, koska sen hinta on erittäin hyvä, kun taas sen kilpailijat maksavat usein paljon enemmän. Lisäksi siinä on älykkäitä ominaisuuksia ja se on helppo sijoittaa pienen kokonsa ansiosta.


Laddsmart: Ajattele, että Easee-latauslaatikko on se, joka ansaitsee parhaan latauslaatikon tittelin. Suurin lataustehon, pienen ja älykkään rakenteen, joustavan sovelluksen ja sekä Wi-Fi- että 4G-yhteyden ansiosta se on heidän mielestään paras latauslaatikko. Muut heidän testissään olleet latauslaatikot olivat mm. Latausvahvistimet Halo ja Garo. Nämä kuitenkin jäävät hieman pois, koska Garon kanssa sinun on ostettava laajennuksia, jotta se toimii täysin. Charge Amps Halo tarjoaa vain 11 kW maksimitehoa.


Muut valmistajat, joiden latausasemat ovat hyvälaatuisia ovat mm. Garo latausasema, Defa latausaserma ja Halo latausasema.  Nämä valmistajat valmistavat latauslaatikoita kaikilla mahdollisilla tehoilla ja heidän asemissaan on Wi-Fi- ja 4G-yhteydet.
Yleisimpiä kysymyksiä ja vastauksia

 • Voinko ladata sähköautoani tavallisesta pistorasiasta?
  Voit ladata sähköautosi tavallisessa pistorasiassa, mutta sitä ei suositella kahdesta syystä. Ensiksikin se on hyvin hidasta, koska tavallisia sähköpistorasioita ei ole tehty tuottamaan niin suurta tehoa kuin sähköauto tai lataushybridi tarvitsee. Tämä puolestaan ​​johtaa toiseen ongelmaan; turvallisuus. Koska tavallisia pistorasioita ei ole tehty suurempaa tehoa varten, voi se johtaa vaurioihin ja mahdollisiin onnettomuuksiin, jos sähkörasiaan on kohdistunut liian suuri kuormitus liian kauan.
 • Mitä sähköauton latausasema maksaa?
  Latauslaatikko maksaa 500 eurosta ylöspäin. Kalliimmat mallit ovat 2000-3000 euroa. Vihreän teknologian apurahaa voi kuitenkin hakea, näin valtio rahoittaa osan sekä hankinnasta että asennuksesta.
 • Minkä tehokkuuden tarvitsen latausasemaan?
  Riippuu vähän mikä auto sinulla on. Nykyään yleisin on 3,7 kW, mikä tarkoittaa, että se lataa auton akkua 3,7 kW tunnissa. Jos sinulla on 100 kW akku, tämä tarkoittaa, että täyteen lataamiseen kuluu noin 27 tuntia. Mitä suurempi teho, sitä nopeampi lataus. Muista kuitenkin, että harvoissa kotitalouksissa on tarpeeksi jännitettä korkeiden tehokkuuksien, kuten 22 kW:n tuottamiseen.Muista myös, että vain sataprosenttisesti sähköautot voivat vastaanottaa enemmän kuin 3,7 kW. Jos olet ostanut lataushybridin, on autosi enimmäisteho 3,7 kW.
 • Mitä hyöytyä latausasemasta on?
  Voit ladata suuremmalla teholla ja siten hyödyntää koko akun kapasiteetin. Liitettyjen sovellusten avulla voit myös tarkistaa latauksen myös silloin, kun et ole kotona, ja optimoida tämän niin, että autosi latautuu vain silloin, kun sähkö on halvinta. Ja lopuksi, sinulla ei ole riskiä sulakkeiden rikkoutumisesta, koska useimmissa latausasemissa on dynaaminen kuormituksen tasapainotus.
latausasema kotiin


Vinkki 1: Kun liityt meidän Facebook ryhmään saat lisätietoa, kun jollain valtakunnallisella kauppaketjulla on latausasema ALE. Tämän avulla voit tehdä oikean superostoksen = parhaan latausaseman alimpaan hintaan. Tykkää sivusta niin hoidamme seurannan puolestasi! 


Vinkki 2: rJos olet kiinnostunut ympäristöystävällisistä kulkuneuvoista, voit tutustua meidän sähköpotkulauta testiimme.


Jos olet kiinnostunut lainaamaan rahaa matalalla korolla, voit tutustua vakuudeton laina testiimme. 
Philip Andrén

Testivoittaja: Latausasema

Täällä Testienparas-sivustolla Philip syventyy talouden ja teknologian alueisiin - muun muassa ääneen ja kuvaan liittyen. Lähetä Philipille mielellään kysymys, jos mietit taloudellisia tuotteita, nopeita tietokoneita, hyviä kuulokkeita tai älykkäitä kodinkoneita.

 

Philip on koulutukseltaan kansainvälisen liiketoiminnan alalta Stockholms Universitetista sekä yritysrahoituksesta ja sijoituspankkitoiminnasta Politecnico di Milano -yliopistosta Milanossa, Italiassa.

 

Vapaa-ajallaan Philip viihtyy parhaiten ystävien seurassa ja kuuntelee musiikkia.

 

Jos haluat ottaa yhteyttä minuun, voit lähettää sähköpostia osoitteeseen [email protected]


Päivitetty