Paras astianpesukone

Testien paras astianpesukone 2024

Jos olet aikeissa ostaa uuden asitanpesukoneen, ja haluat tietää mikä kone on testien paras juuri tänään, olet tullut oikeaan paikkaan. Tässä testissä esittelemme astianpesukoneita, jotka ovat testivoittajia omissa kategorioissaan ja saat myös selville mitä mieltä suomalaiset käyttäjät ovat astianpesukoneistaan. 


Näin voit kätevästi ostaa parhaan astianpesukoneen ensi yrittämällä ja välttää virheostoksen, joka vie niin aikaa kuin rahaakin. 


Tässä testissä esittelemme parhaan normaalikokoisen astianpesukoneen, parhaan pienen astianpesukoneen, parhaan pöytäastianpesukoneen ja parhaan integroidun astianpesukoneen. 


Valintaamme tehdessä olemme miettineet seuraavia asioita: koneen tulee olla luotettava, tehokas, helppo löytää yleisimmistä kauposita ja tietysti myös hyvään hintaan! Rajattomalla lompakolla on mahdollista tietysti löytää vieläkin parempia astianpesukoneita, mutta me suuntaamme valintamme astianpesukoneeseen, joka on paras ja vielä kohtuulliseen hintaan.


Paras astianpesukone 2024


Paras astianpesukone- asiantuntijoiden sanomaa astianpesukone testeissään

Kaikki kunnia astianpesukoneille, mutta eikö se ole ympäristöystävällisempää pestä tiskit käsin? Ei, ei se itseasiassa ole. Uusi, vähäenerginen astianpesukone on ylivoimainen kun puhutaan kuivaamisesta, sekä veden- ja energian käytöstä. Testitulos näyttää että käsin tiskaaminen vie jopa neljä kertaa enemmän vettä ja melkein 30 prosenttia enemmän energiaa. 


Sen lisäksi että astianpesukone on ympäristöystävällisempi, jää sinulle myös aikaa muihin asioihin, jotka ehkä ovat hauskempia tai jännittävämpiä kuin käsin tiskaaminen. 


Valitettavasti astianpesukoneista ei löydy kovin monia asiantuntija testejä. Mitä niistä testeistä, joita löytyy käy ilmi on, että suurinosa koneista pesee astiat suhteellisen hyvin, mutta astioiden kuivaamisessa on eroja. On vaikeaa saada astiat, varsinkin muoviset sellaiset, todella kuiviksi. 

 

Boschin ja Siemensin valmistamat astianpesukoneet ovat usein parhaita kuivaamaan astioita, sillä ne käyttävät  

astianpesukoneissaan ns. zeoliittipalloja. Zeoliitti on mineraali, joka luo lämpöä joutuessaan kosketuksiin kosteuden kanssa, jota puolestaan käytetään astioiden lämmittämiseen.


Tällä tavoin astioista tulee kuivempia, mikä tarkoittaa sitä että energiankulutus pidetään alhaisena, koska luonnollisista syistä astianpesukoneessa on paljon kosteutta, jota voidaan hyödyntää. Zeoliittikuulat ovat suljetussa astiassa astianpesukoneen pohjassa, ne kestävät koko koneen käyttöiän eikä niitä tarvitse koskaan vaihtaa tai puhdistaa.


Toinen haaste on astioiden pesuun tarvittava aika. Energiankulutuksen pitämiseksi mahdollisimman alhaisena voi yksi pesuohjelma kestää jopa 3 tuntia, ja joissakin ympäristöohjelmissa vielä kauemmin. Pitkän pesuajan etuna on kuitenkin se, että astia puhdistuu usein kunnolla, koska "liotus" on tehokas tapa päästä eroon kuivaneista ruokajäämistä.


Jotta saisimme selville, mitkä astianpesukoneet ovat asiantuntijoiden mukaan parhaita, täytyy meidän ensin katsoa muutama vuosi taaksepäin. Näin saamme käsityksen siitä, mitkä valmistajat ovat menestyneet parhaiten historiallisesti. Tässäkin Bosch ja Siemens erottuvat positiivisella tavalla. Ne ovat usein olleet testien parhaita, ja ennen kaikkea Bosch SMU- ja Siemens SN -sarjat saivat hyviä tuloksia ja kärkipaikkoja 2010-luvulla.

 

Ei ole outoa, että nämä kaksi valmistajaa kulkevat käsi kädessä, sillä ne kuuluvat samaan saksalaiseen ryhmään. Niitä erottaa pääasiassa muotoilu ja hintalappu, kun taas pesutulokset ovat hyvin samanlaisia. Bosch kertoo mielellään saamistaan palkinnoista, ja heidän verkkosivuillaan näet hyvän yhteenvedon astianpesukoneiden eri aikakauslehtien nykyisistä testituloksista.

 

Valmistajat, jotka ovat onnistuneet huonoiten astianpesukoneiden valmistamisessa ovat mm Whirlpool, Candy ja Logik. Vältä siis näitä merkkejä, jos haluat ostaa hyvän astianpesukoneen kotiisi. 

 

Råd & Rön lehti päivitti astianpesukoneiden testinsä tammikuussa 2020. Luettelossa on 184 astianpesukonetta, ja viisi Bosch-konetta jakavat ensimmäisen sijan 73 pisteellä. Kyseiset mallit ovat SMU46CW01S ja SMU46CW02S, SMU46CI02S, SMU46CI01S, SMU46CB01S.

 

Råd & Rön lehden astianpesukoneen testissä toukokuussa 2019 oli mukana 150 astianpesukonetta. Niistä 5 (!) jakaa ensimmäisen sijan 73 pisteellä. Kaikki viisi mallia ovat Boschin valmistamia, ja nämä ovat mallit SMU46CB01S, SMU46CI01S, SMU46CI02S, SMU46CW01S ja SMU46CW02S. 20 parasta konetta tulee Boschilta, Electroluxilta, Mieleltä ja yksi Neffiltä, joka tuottaa parhaita astianpesukoneita sanomalehden mukaan.

 

Tätä mieltä asiakkaat ovat

Norjalaiset ystävämme ovat 2000-luvulla keränneet tietoja 35 000 kuluttajalta. Kaikki astianpesukoneiden omistajat ovat voineet ilmoittaa kuinka kauan heidän astianpesukoneensa toimi, mahdollisista ongelmista ja siitä kuinka tyytyväisiä he olivat ostoon.

 

Tämän suuren kuluttajakyselyn paras valmistaja oli Bosch 92 pisteellä 100:sta (mukana oli 1599 Boschin astianpesukonetta). Siemens ja Miele olivat toisella sijalla 90 pisteellä (mukana oli 174 ja 322 astianpesukonetta).

 Normaali kokoinen astianpesukone testien paras 2024Luettuamme monet asiantuntija testit ja selvitettyämme mitä mieltä käyttäjät ovat koneistaan, olemme valmiita esittelemään testivoittajan. Testien paras astianpesukone (vakioleveä) juuri tällä hetkellä tulee Boschilta ja mallin nimi on SMU4HAW48S.


Aikaisemmin on Boschin malli SMU46CW02S, ollut testivoittajamme, mutta koska tätä mallia ei enää valmisteta, olemme kääntäneet katseemme Bosch SMU4HAW48S koneen suuntaan, joka myös on korkea laatuinen kone hyvällä pesu tuloksella. 

 

Siinä on tilaa 13 standard astiastolle ja se on saanut korkeimman arvosanan, sekä pesutulosten, että kuivaustulosten suhteen. Ja kun on kyse energiankäytöstä, sillä on erittäin alhainen arvo ja se kuluttaa 9,5 litraa vettä pesua kohden. Astianpesukoneessa on ExtraDry toiminto, joka kuivaa erityisen perusteellisesti myös vaikeasti kuivattavat astiat. Toinen älykäs ominaisuus on HygienePlus, joka nostaa huuhteluveden lämpötilan 70 asteeseen. Tämä on hyvä, jos asut allergiatalouksessa tai sinulla on pieniä lapsia. Kaikki tiedot ohjelmasta, lämpötilasta ja jäljellä olevasta ajasta näkyvät etuosan käyttäjäystävällisessä näytössä.

 

Tärkeää on tietenkin tietää, että astianpesukone on turvallinen. Bosch takaa suojan vesivahinkojen varalta, sen AquaStop-järjestelmän avulla. Tämä takaa 100% suojan vesivahingoilta, koko laitteen käyttöiän ajan.

 

Myös astianpesukoneiden hiljaisuus, saattaa olla mielenkiintoinen asia. Tämä on kuitenkin kone, joka saattaa olla joissain kodeissa päällä useita tunteja päivässä, jolloin sen kuunteleminen saattaa käydä hermoille. Tämän takia saattaa olla järkevää käyttää muutama ylimääräinen euro hiljaisen astianpesukoneen hankkimiseen. Tämä on erityisen tärkeää, jos sinulla on avokeittiö. Tässäkin tapauksessa Bosch SMU4HAW48S on hyvä valinta, koska sen äänitaso on hyvin matala 44 dB

 

Kone on erittäin joustava, koska voit nostaa ja laskea yläkoria ja luoda enemmän tilaa suurille lautasille ja astioille. Astianpesukoneessa on myös erityinen 40 asteen lasiohjelma, joka pesee ja kuivaa lasin erittäin huolellisesti. 

 

Voit tutustua tähän astianpesukoneeseen tarkemmin Boschin kotisivuilla.

 

Tätä mieltä käyttäjät ovat testien parhaasta astianpesukoneesta 

Täällä Testien paras oppaassa pidämme myös erittäin tärkeänä sitä, mitä "tavalliset käyttäjät" ajattelevat, koska heillä on suurin kokemus tuotteiden käytöstä jokapäiväisessä elämässä. Käyttäjät ovat tähän astianpesukoneeseen tyytyväisiä. Erittäin tyytyväisiä! 

 

Tässä muutama useasti toistuva kommentti käyttäjiltä:

 • Erittäin hiljainen
 • Voi ohjata älypuhelimella 
 • Hyvät pesuohjelmat (VarioSpeed Plus, HygienePlus ja ExtraDry)
 • Helppo käyttöinen
 • Tilava
 • Astioista tulee erittäin puhtaita ja kuivia 

Moni tiivistää koneen näin: ”Paras astianpesukone!”

 

Täältä voit ostaa testien parhaan astianpesukoneen alimpaan hintaan

Astianpesukoneen ostat parhaaseen hintaan netistä. Näin hintaan kuuluu myös kotiin kuljetus, joten sinun ei tarvitse raahata konetta kotiin. Huippu juttu, sillä kone painaa jopa 46 kiloa.

Testien paras kapea astianpesukone 2024Haluamme, että kapea astianpesukone (45 cm) on mahdollisimman tehokas, sillä siihen ei mahdu yhtä paljon astioita. Mahdollisuus lokeroiden liikuttamiseen ja ruokavälinekorin irrottamiseen ovat plussaa. Haluamme myös, että koneessa on tehokkaat astianpesuohjelmat, jotka eivät vaadi liikaa energiaa, sillä astianpesukone on luultavammin päällä hieman useammin.

 

Meidän testivoittajamme tässä kategoriassa tulee tunnetulta merkiltä Siemens.


Siemens SR45ZS09MS on 45 cm leveä, ja sopii näin mainiosti pieneen keittiöön. Hyvin suunniteltuun koneeseen mahtuu kymmenen standard astiastoa, siinä on ruokaväline kori, 6 pesuohjelmaa ja 4 erityistoimintoa. Tiskaaminen sujuu siis sujuvasti pienemmästä koosta huolimatta. 

 

Neljän erityistoiminnon joukosta löydämme mm. Home Connect, Shine & Dry, intensiveZone ja VarioSpeedPlus. Home Connect ohjelman avulla voit yhdistää pesukoneen puhelimen sovellukseen ja käynnistää astianpesukoneen, vaikka et edes ole kotona. Myös automaattinen ohjelma on erittäin vaikuttava. Se tuntee kuinka likaisia astiat ovat, ja säätää lämpötilan, veden määrän ja pesuajan tämän mukaan. 

 

Siemensin astianpesukoneissa käytetään myös suosittua zeolith-kuivausta. Tämän tekniikan avulla kuivaus on erittäin tehokasta, ja niin kauan kuin yksikään lasi ei ole koneessa väärin päin, astiat tulevat koneesta ulos kirkkaan puhtaina ja kuivina. 

 

Voit myös valita myöhästää pesun aloitusta 24 tunnilla ja ohjemoida aloituksen itsellesi paremmin sopivaan aikaan. Kiireessä voit myös valita käyttää ohjelmaa, mikä pesee asiat nopeasti. Tällä ohjelmalla astiat eivät tosin kuivu yhtä hyvin. 

 

Teknisiä tietoja:

 • Energialuokka: A+++
 • Äänitaso: 43dB
 • Leveys: 45cm
 • Paino: 38kg
 • Standard ohjema-aika: 245min
 • Liitäntäteho: 2400W
 • Energiankulutus/pesu: 660Wh
 • Energiankulutus/vuosi:188kWh

 

Jos olet huolissasi vuodoista, voit tuntea olosi turvalliseksi tämän astianpesukoneen kanssa, koska siinä on AquaStop. Tämä ominaisuus suojaa astianpesukonetta täysin vuodoilta ja näin vahvistaa myös koneen takuuta ja sitä, että se tulee kestämään käytössä pidempään. 

  

Täältä ostat kapean astianpesukoneen alimpaan hintaan

Astianpesukoneen ostat parhaaseen hintaan netistä. Näin hintaan kuuluu myös kotiin kuljetus, joten sinun ei tarvitse raahata konetta kotiin. Huippu juttu, sillä kone painaa jopa 38 kiloa.
Käyttäjien mielipiteitä

Kuten aina täällä Testien paras oppaassa, olemme erittäin kiinnostuneita tietämään, mitä käyttäjät ovat tuotteestaan mieltä. Loppujen lopuksi heillä on yleensä paras kokemus tuotteesta. Tässä on joitain esimerkkejä siitä, mitä käyttäjät ajattelevat astianpesukoneesta:

 

"Ostin sen kolme viikkoa sitten. Hintaansa nähden olen erittäin tyytyväinen.”

 

"Olen erittäin tyytyväinen tähän. Pidän siitä, että kone avautuu itsestään pesun loputtua, sillä astiat ilmakuivautuvat paljon nopeammin.” 

 

"Ostin tämän kuukausi sitten ja se toimii edelleen 😊Se on ihan ok. Pidän erityisesti punaisesta valosta, joka näkyy koneen alla, kun se on päällä, ja muuttuu siniseksi, kun se on valmis. Tämän lisäksi se sulkeutuu automaattisesti. En ole testannut kaikkia toimintoja, mutta tiskeistä tulee puhtaita ja olen siis tyytyväinen. Voin suositella konetta.” 

 

"Ostin tämän sillä omistin aikaisemman mallin, lisäksi kone oli reilun hintainen.”

 

"Tiskikone on hyvä. Tiskaa hyvin. Toiminnot ovat hyviä. Ainoa miinus on, että koneen ovi meinaa ”lentää” ylös, jos sen päällä ei ole mitään painona. Esim. sillon kun tyhjentää puhtaita pois. Punainen merkkivalo on fiksu idea.”

 

"Ostin sen noin kaksi kuukautta sitten ja olen tosi tyytyväinen.”

 

"Olen testi käyttänyt sitä kaksi viikkoa ja se toimii hyvin. Hyvä, että luukku aukeaa ja kone sulkeutuu, kun ohjelma on valmis.”

Testien paras pöytäastianpesukone 2024Jos keittiössäsi on vähän vähemmän tilaa, saattaa pöytäastianpesukone olla paras vaihtoehto. Ne ovat pieniä ja kompakteja, mutta antavat sinulle mahdollisuuden pestä astiat koneessa käsin tiskauksen sijaan. Tämän kategorian voittaja tulee arvostetulta Electroluxilta.


Electrolux ESF2400OW on kompakti pöytäastianpesukone, johon mahtuu kuusi standars astiastoa. Kone on 43 cm korkea ja 55 cm leveä, ja näin mahtuu helposti keittiötason päälle. Taitettavien lasi- ja lautastelineiden ansioista koneeseen mahtuvat myös kattilat ja pannut. 

 

Tässä pöytäastianpesukoneessa on useampia fiksuja ominaisuuksia. Kone esimerkiksi tuntee, kuinka paljon likaisia astioita koneessa on ja määrittelee ohjelman pituuden ja lämpötilan tämän mukaan.  

 

ESF2400OW koneessa on kuusi eri ohjelmaa. Kaikista suosituin ohjelma, ”Party-ohjelma”, tekee tiskeistä puhtaita vain 20 minuutissa. Tosin astioista ei tule yhtä kuivia kuin Eco- Lasi- tai Teho- ohjelmissa. Jos et halua laittaa konetta päälle heti, voit säätää sen aloitusaikaa 24 tuntia myöhemmäksi. Tämä on hyvä toiminto varsinkin sen takia, että tämä kone pitää hieman suurempaa ääntä ollessaan päällä, kuin muut astianpesukoneet. 

 

Koneen etuosassa sijaitsevasta näytöstä näet jällellä olevan ohjelman ajan, aloituksen viivästyksen ja mahdollisen huolto koodin. Saat myös huomautuksen siitä, kun kone tarvitsee lisää suolaa tai huuhteluainetta. 

 

Teknisiä tietoja:

 

 • Energialuokka: A+
 • Äänitaso: 50dB
 • Leveys: 55cm
 • Korkeus: 43cm
 • Paino: 21kg
 • Standard ohjema-aika: 150min
 • Liitäntäteho: 1180W
 • Energiankulutus/pesu: 610Wh
 • Energiankulutus/vuosi:174kWh

 

Electrolux ESF2400OW on hyvä apuri keittiössä, joka on samalla ympäristöystävällinen ja kiltti lompakolle. Muutamasta heikommasta puolesta, kuten hieman kovemmasta äänentasosta huolimatta, on tämä erittäin hyvä astianpesukone, joka antaa sinulle aikaa tehdä muita asioita samalla kun astioistasi tulee puhtaita. 

  

Täältä ostat pöytäastianpesukoneen alimpaan hintaan

Astianpesukoneen ostat parhaaseen hintaan netistä. Näin hintaan kuuluu myös kotiin kuljetus, joten sinun ei tarvitse raahata konetta kotiin. Huippu juttu, sillä kone painaa jopa 21 kiloa.
Käyttäjien mielipiteitä

Kuten aina täällä Testien paras oppaassa, olemme erittäin kiinnostuneita tietämään, mitä käyttäjät ovat tuotteestaan mieltä. Loppujen lopuksi heillä on yleensä paras kokemus tuotteesta. Tässä on joitain esimerkkejä siitä, mitä käyttäjät ajattelevat pöytäastianpesukoneesta:

 

"Todistettu konsepti, joka on päivitetty hieman aiemmista malleista. Piippausääni ja näyttö heikentävät arvosanaa. Pitäisi olla melko helppo homma parantaa muotoilua. Hyvät ohjelmat, ei kuulosta liikaa ja viivästyneen käynnistyksen mahdollisuus on loistava. Parempi ratkaisu pesuallasletkuun olisi ollut joka tapauksessa toivottavaa, ainakin lisävarusteena. Hyvä, mutta ei ensiluokkainen. "

 

"Aika hyvä astianpesukone ja hyviä ohjelma vaihtoehtoja. Astiat eivät tosin kuivu nopeasti, vaan niiden kuivumista pitää odottaa kauan, tai kuivata itse keittiöpyyhkeellä. Kone olisi myös voinut olla hieman kapeampi, jotta se ei veisi yhtä paljon tilaa tasolla.”

 

"Ostin tämän pöytäastianpesukoneen, sillä keittiööni ei mahdu isompaa konetta. Se mahtui yhtään kaappiin tiskipöydän alla ja toimii täydellisesti, yhtä hyvin kuin isompikin kone.”

 

"Paljon hiljaisempi kuin aikaisempi koneemme, mutta lautastelineet ovat vähän hankalia ja koneessa ei ole niin monta mukin/lasin paikkaa. Myös nopea-ohjelma tekee astioista puhtaita!”

 

"Olen tyytyväinen valintaani. Tiskaa hiljaa ja astioista tulee puhtaita. Vähän suuri minun keittiöntasolleni, mutta pidän siitä silti.” 

 

"Tämä on hyvä kone, epänormaalin hiljainen, kun se on valmis piipittää se noin 30 sekuntia. Hyvä ja selkeä näyttö.”

 

"Olen käyttänyt tätä nyt puolivuotta ja se on paras ostokseni pitkään aikaan! Helppo asentaa ja siinä on monia ohjelma vaihtoehtoja.” 

 

"Olen erittäin tyytyväinen ostokseeni. Olen kokeillut kaikkia toimintoja ja olen tyytyväinen.” 

 

"Ihan ok. Puhdistaa astiat hyvin. Ainoa miinus on äänentaso.”
Testien paras integroitava astianpesukone 2024


Haluatko mielummin tilavan astianpesukoneen, joka sulautuu keittiöösi täydellisesti? Tässä testissä esittelemme integroitavan astianpesukoneen, joka on testien paras juuri nyt.

 

Tämä Electroluxin täysin integroitava astianpesukone voidaan rakentaa keittiöösi niin, että sen etuosa sopii täydellisesti keittiösi muuhun sisustukseen. Tällä tavalla keittiösi saa hieman hienomman viimeistelyn. Tämä ominaisuus ei tosin ole ainoa, joka tekee koneesta hyvän astianpesukoneen. 

 

Electrolux EEM48320L astianpesukoneessa on energialuokka A+++ mikä on paras olemassa oleva luokitus. Sen energiankulutus on noin 237kWh/vuosi ja 830Wh/pesu.

 

Tämä kone on uskomattoman hiljainen. Äänenvoimakkuus nousee keskimäärin vain 44dB tasolle. Sinun ei siis tarvitse huolehtia melusta, vaikka kone olisi päällä keskellä yötä. 

 

Koneeseen mahtuu 14 standard astiastoa ja sen vakio-ohjelman pituus on 240 minuuttia. Jos sinulla on kiire ja haluat astiat nopeasti puhtaiksi, löytyy koneesta myös pikaohjelma. Pikaohjelmalla astioista tulee yhtä puhtaita kuin muilla ohjelmilla, mutta kuivaustulos ei ole ihan yhtä hyvä. Tavallista ohjelmaa käytettäessä, voit kuitenkin odottaa erittäin hyvää tulosta uuden AirDry-tekniikan ansiosta, joka käyttää luonnollista ilmavirtaa parhaan kuivauksen saavuttamiseksi.

 

Koneessa on useita ohjelmia, eko-ohjelmasta nopeisiin ohjelmiin. Paras ohjelma on kuitenkin auto-ohjelma. Tämä tunnistaa automaattisesti, kuinka paljon astioita koneessa on, ja säätää sitten veden voimakkuutta, lämpötilaa ja aikaa parhaan tuloksen saavuttamiseksi. Voit myös lisätä lisätoimintoja auto-ohjelmaan, mikä tapahtuu erittäin helposti QuickSelect-toiminnon ansiosta.

 

Joitakin astianpesukoneen erikoisominaisuuksia:

 • SatelliteClean - kaksoiskiertoon perustuva varsi parhaan tuloksen saamiseksi
 • QuickSelect – helppo aloittaa räätälöityjä ohjelmia
 • AirDry – kuivaa astiat täydellisesti 
 • AquaStop – suojaa vesivahingoilta
 • Beam on floor – näyttää ohjelman tilanteen koneen edessä lattialla 


Viini- ja För vin- och samppanjalaseille on olemassa oma toiminto, jonka nimi on GlassCare. Tämän ansiosta sinun ei tarvitse käsin tiskata heikosti särkyviä laseja. Astianpesukone käyttää lempeää ohjelmaa, joka ei vahingoita laseja. 

 

Electrolux EEM48320L on erittäin hyvä täysin integroitu astianpesukone, joka ominaisuuksiensa ja ohjelmiensa ansiosta tekee astioiden pesemisestä puhdasta nautintoa. Lue alla, mitä sanottavaa käyttäjillä on siitä.

 

Haitat sitten? Tietysti haluamme tietää myös nämä. EEM48320L pesukoneessa on yksi haitta: sen kosketustekniikka. Hallitset useimpia valintoja kosketuksen avulla, mikä voi olla aluksi tuntua hieman hankalalta. Mutta yksinkertaisen auto-ohjelman ansiosta astianpesukone pitäisi olla helppo käynnistää yhdellä kosketuksella. 

 

Täältä ostat parhaan integroitavan astianpesukoneen alimpaan hintaanKäyttäjien mielipiteitä 

"Käytännöllistä, että yksi osa tulee ulos, kun laitan esimerkiksi laseja sisään. Muuten luulen, että tällä on todennäköisesti samat ominaisuudet kuin millä tahansa muulla astianpesukoneella." 

 

"Helppo täyttää laseja ja lautasia. Paljon tilaa, joten sitä ei tarvitse tyhjentää koko ajan.”

 

"Hyvin toimiva tiskikone, hieno ja helppokäyttöinen. Tilava.”

 

"Sateelliittivarren ansiosta vesisuihku yltää kaikkiin koneessa oleviin astioihin. Tämän innovatiivisen tekniikan ansioista vesivirta yltää koneen jokaiseen nurkkaan. Kaikki astiat tulevat ulos koneesta ihan uuden näköisinä. Ei yhtään tahroja. Vaan ihan puhdasta.”

 

"Viikon käytön jälkeen minun arvioni on, että tämä on erittäin pätevä astianpesukone. Odotan innolla sen käyttämistä pidemmän aikaa.”
Tiivistelmä

Tutustuttuasi testiimme toivomme, että onnistut ostamaan astianpesukoneen, mikä sopii tarpeisiisi parhaiten.  

 

Testivoittaja – Paras astianpesukone


 

 

Paaras astianpesukone antaa sinulle parhaan lopputuloksen


Paaras astianpesukone antaa sinulle parhaan lopputuloksen 


 

Vinkki 1: Kun liityt meidän Facebook ryhmään saat lisätietoa, kun jollain valtakunnallisella kauppaketjulla on astianpesukone ALE. Tämän avulla voit tehdä oikean superostoksen = parhaan astianpesukoneen alimpaan hintaan. Tykkää sivusta niin hoidamme seurannan puolestasi!


Jos olet kiinnostunut lainaamaan rahaa matalalla korolla, voit tutustua vakuudeton laina testiimme. 
Yleisimpiä kysymyksiä ja vastauksia

 • Kuinka eko-ohjelma voi käyttää vähemmän virtaa, vaikka se kestää tavallista ohjelmaa pidempään?
  Eko-ohjelmassa astioita liotetaan pidemmän aikaa, jolloin energiaa ei kulu ollenkaan. Energiaa kuluu vain kun astianpesukone "tekee töitä".
 • Astianpesukone haisee pahalle. Mitä voin tehdä tälle asialle?
  Moni unohtaa puhdistaa pesukoneen suodattimen riittävän useasti. Pidä suodatin puhtaana, niin hajun pitäisi pysyä poissa. Tiskiainetabletit saattavat lisätä hyvää tuoksua.
 • Mikä ihmeen standard astiasto?
  Astianpesukoneen tilavuutta lasketaan selvittämällä kuinka monta astiastoa sen sisälle mahtuu (yksi standard astiasto on 1 lautanen, 1 syvä lautanen, 1 jälkiruoka-astia, 1 kahvikuppi ja lautanen, 1 lai ja yhdet aterimet).
 • Mitkä astianpesukoneet ovat testien parhaita juuri nyt?
  Voittajat eri kategorioissa ovat: normaalikokoinen kone Bosch SMU4EW14S, kapea astianpesukone Siemens SR45Z09MS, pöytäastianpesukone Electrolux ESF2400OW ja integroitava astianpesukone Electrolux EEM48320L.


Philip Andrén

Testivoittaja: Astianpesukone

Täällä Testienparas-sivustolla Philip syventyy talouden ja teknologian alueisiin - muun muassa ääneen ja kuvaan liittyen. Lähetä Philipille mielellään kysymys, jos mietit taloudellisia tuotteita, nopeita tietokoneita, hyviä kuulokkeita tai älykkäitä kodinkoneita.

 

Philip on koulutukseltaan kansainvälisen liiketoiminnan alalta Stockholms Universitetista sekä yritysrahoituksesta ja sijoituspankkitoiminnasta Politecnico di Milano -yliopistosta Milanossa, Italiassa.

 

Vapaa-ajallaan Philip viihtyy parhaiten ystävien seurassa ja kuuntelee musiikkia.

 

Jos haluat ottaa yhteyttä minuun, voit lähettää sähköpostia osoitteeseen [email protected]


Päivitetty