Jääkaappi testi

Jääkaappi testi 2024

Oletko aikeissa ostaa uuden jääkaapin ja haluat tietää mikä jääkaappi on voittanut testejä viime vuosien aikana? Hyvä, sitten olet tullut oikeaan paikkaan! Tällä sivulla paljastamme mitä sinun on tärkeä tietää harkitessasi uuden jääkaapin ostoa. 

 

Olemme tämän lisäksi koonneet asiantuntijoiden ja käyttäjien mielipiteitä ja selvittäneet mikä jääkaappi on heidän mielestään paras juuri nyt. Tässä testissä esittelemme jääkaappipakastimen sekä integroidun jääkaappipakastin yhdistelmän.
Osto-opas- Jääkaappipakastin, side-by-side vai täysikorkea jääkaappi- mikä sinun kannattaa valita?

Heti ensimmäiseksi sinun täytyy päättää, minkä jääkaappi mallin aiot ostaa. Päätös riippuu siitä, kuinka paljon tilaa sinulla on, ja kuinka suuren jääkaapin tarvitset. Olemme koonneet tavallisimmat jääkaappimallit tähän: 

 

 

Yhdistelmä – Jääkaappipakastin 

Kombiskåp - kyl och frys skåp bäst i test

Pienemmissä asunnoissa ja pienissä keittiöissä on usein käytössä jääkaappipakastin yhdistelmä. Jääkaappipakastin ei vie paljoa tilaa eikä kuluta paljoa sähköä, sillä siinä on yleensä vain yksi kompressori, joka huolehtii molemmista osista. Jos et pidä isoja juhlia usein, säilytä suuria määriä ruokaa tai osta koko viikon ostoksia suurperheelle yhdellä kerralla, riittää jääkaappipakastin useimmiten nelihenkisen perheen tarpeisiin. 

 

 

 

Side-by-side kaappi

Side-by-side kylskåp bäst i test

Jos valitset amerikkalaisen mallin, side-by-side kaapin, missä jääkaappi ja pakastin ovat aseteltuina vierekkäin, saatat saada hieman luksusta ostoksen mukana. Kuten esimerkiksi kaapin oveen integroiduin jääpalakoneen. Tämä saattaa tuntua käytännölliseltä, mutta on tärkeä tietää, että kaapin asentaminen vaatii usein ammattilaisen apua. Näissä kaapeissa pakastin osio on usein pieni ja vie paljon lattia tilaa.

 

Jääkaappi

Helt fristående kylskåp - för dig som önskar mycket plats för kylvaror

Jos ostat kokonaisen jääkaapin, joudut usein hommaamaan myös vapaa valintaisen pakastimen, jos tarvitset pakastinta. Tavallisinta on ostaa yhteen sopivat jääkaappi ja pakastin ja sijoittaa ne vierekkän. Tämä yhdistelmä vaatii usein paljon lattia tilaa. Tämän takia tämä malli on usein suosituin omakotitaloissa tai asunnoissa missä on iso keittiö. Mallin etuja ovat tietysti se, että kaappeihin mahtuuu paljon ruokaa.

 

Tässä testissä keskitymme parhaan jääkaappipakastimen löytämiseen, sillä tämä malli on suosituin tällä hetkellä. 

 

Tärkeää pohtia ennen jääkaapin ostamista

Tilavuus: Malli, jota myydään tällä hetkellä eniten on niin kutsuttu jääkaappipakastin, jossa yläosassa on jääkaappi ja alaosassa pakastin. Tämän mallin haittapuolia on sen rajoitettu tilavuus. Tämän takia on tärkeää löytää malli, jossa on suurin mahdollisin tilavuus, jotta saat tilaa kaikille ruoka-aineillesi. 

 

Matala energiankulutus: Vanhat jääkaapit vievät paljon energiaa, mikä on kallista lompakollesi. Kehitystä on kuitenkin tapahtunut paljon viime vuosina ja tämän hetken jääkaapit vievät paljon vähemmän virtaa kuin muutamia vuosia sitten valmistetut jääkaapit. Aikaisemmin olemme suositelleet katsomaan vain jääkaappeja, joissa on vähintään energialuokitus A+, mutta maaliskuun 2022 energiamerkintöjen muutosten johdosta myös alempien luokkien (A-G) jääkaapeissa saattaa olla tarpeeksi alhainen energiankulutus. Jos kuitenkin haluat pelata varman päälle ja olla varma, että säästät niin luontoa kuin lompakkoasi, suosittelemme sinua valitsemaan jääkaapin luokituksella E.   

 

NoFrost: Suosittelemme, että jääkaapissa ja pakastimessa on automaattinen sulatus. Tämä säästää aikaa, koska sinun ei tarvitse huolehtia pakastimen jäätymisestä. Säästät samalla myös rahaa, koska pakastimeen jäätyneet jämät voivat kuluttaa paljon energiaa. Sulatettu pakastin kuluttaa vähemmän sähköä, on hiljainen ja elää pidempään

 

Matala äänitaso: Kuten varmasti tiedät, saattaa jääkaapista kuulua monenlaisia ääniä, kurlauksesta, piipitykseen ja varsinaiseen huutokonserttiin. Valmistajien mukaan nämä ovat ”luontaisia ääniä” joita syntyy, kun kompressori pumppaa korkealla paineella. Vaikka äänet ovat luonnollisia, saattavat ne silti ärsyttää. Yöuniesi säästämiseksi on tärkeää, että uusi jääkaappisi on mahdollisimman hiljainen

 

Helppo puhdistus: Koska jääkaapissa säilytetään ruokaa ja ruokatahrojen välttäminen on lähes mahdotonta, on tärkeää, että sen puhdistaminen on mahdollisimman yksinkertaista ja nopeaa. 

 

Säätövaihtoehdot: Hyllyjen siirtely ja uudelleen asettelun mahdollisuus on tärkeää. Ensimmäiseksi se helpottaa siivoamista ja toiseksi se mahdollistaa isompien astioiden säilyttämisen esimerkiksi ennen joulua.

 

Näin ison jääkaapin tarvitset

Jääkaappi osan osalta voit ajatella, että:

 • 100-150 litraa riittää 1-2 henkilölle 
 • 150-200 litraa riittää 3-4 henkilölle 
 • 200 litraa riittää 4 tai useammalle henkilölle 


Testien paras jääkaappipakastin

Erillään seisova jääkaappipakastin on helppo asentaa, ja sopii useimpiin keittiöihin. Erillään seisovan jääkaappipakastimen etuja integroituun malliin, on se, että sinun ei tarvitse räätälöidä muita keittiökalusteita jääkaapin mukaan. Näin säästät sekä rahaa että aikaa. Tässä testissä olemme keskittyneet pääasiassa jääkaapin käyttäjäystävällisyyteen, toimintoihin ja sen hinta tasoon. Ensimmäisen sijan nappaa Bosch mallillaan KGN33NLEB.
Bosch KGN33NLEB jääkaappipakastimesta löytyy kaikki mitä tarvitset. 

 

Tuote on tyylikäs jääkaappipakastin, joka on sitä paitsi täysin erillään seisova. Se on erittäin energiatehokas ja sen vuosittainen energian käyttö on vain 228kWh. Tämän ansiosta jääkaapin energialuoka on E. Jääkaapin tilavuus on 192 litraa, joten se sopii hyvin pienellä perheelle. Pakastimen tilavuus on hieman vähäisempi 87 litraa. Äänenvoimakkuus on 42dB, joten tämä jääkaappipakastin ei varmasti häiritse sinua melullaan. 

 

Jääkaappi sisältää useita siirrettävissä olevia laatikoita, sekä vihanneksille ja hedelmille tarkoitetun laatikon.Tämän laatikon pohjassa on urat, jotka estävät veden tiivistymistä. Laatikoiden lisäksi jääkaapissa on useitä hyllyjä, joille on helppo asetella ruokatavaroita.

 

Yksi tämän jääkaappipakastimen vahvuuksista on, että siinä on automaattinen sulatus sekä jääkaappi, että pakastin osassa. Tämän ansiosta sinun ei tarvitse huolehtia jäätymisestä.

 

Pakastin osassa on myös nopea jäädytys ominaisuus. Jos laitat lämmintä ruokaa pakastimeen, tämä ominaisuus estää muiden pakkasessa olevien tuotteiden sulamisen. Tämä vie tosin hieman enemmän energiaa, mutta kun pakastin tuntee, että kaikki tuotteet ovat saman lämpöisiä, palaa se automaattisesti tavalliseen olotilaan säästääkseen energiaa.

 

Näiden ominaisuuksien lisäksi tuotteessa on LED-valoja, sekä jääkaappissa että pakastimessa. Näiden valojen avulla näet kaikki kaapin osat selkeästi, joten yksikään tuote ei jää hyllyjen väliin piiloon. 

 

Jos joku perheenjäsenistäsi unohtaa sulkea kaapin oven, automaattinen hälytys ilmoittaa sinulle siitä. Sähkökatkon osuessa kohdalle onnistuu jääkaappi pitämään sisälämpötilan kylmänä 19 tunnin ajan. 

 

Tekniset tiedot: 

 • Paino: 58kg
 • Pituus: 176cm
 • Leveys: 60cm
 • Syvyys: 66cm
 • Tilavuus: 192L (kyl) & 87L (frys)
 • Äänenvoimakkuus: 42dB

 

Bosch KGN33NLEB on uusimman teknologian jääkaappipakastin, jossa on kaikki ominaisuudet joita tarvitset ruoan säilyttämiseen. Jääkaappipakastimen etuosa on valmistettu ruostumattomasta teräästä.

 

Voit tutustua yksityiskohtiin Boschin kotisivuilla.

 

Täältä ostat parhaan jääkaappipakastimen edullisimpaan hintaanAsiakkaiden mielipiteitä 

Kuten aina haluamme tietää myös mitä mieltä käyttäjät ovat tuotteestaan. Heillä on kuitenkin eniten kokemusta tuotteen käytöstä. Suurin osa käyttäjistä ovat tyytyväisiä KGN33NLEB jääkaappipakastimeen. Muutaman mielestä jääkaapin valo on hieman liian kylmä. Tässä muutama esimerkki käyttäjien mielipiteistä: 

 

"Tyylikäs jääkaappi pakastin yhdistelmä. Hiljainen, yksinkertainen ja säädettävät lämpötilat. Lämpötilat pitävät hyvin.” 

 

"Tekee niin kuin se lupaa."

 

"Huikea jääkaappi/pakastin yhdistelmä. Pakastin laatikko on tilava ja läpinäkyvien etuosien ansioista on helppo nähdä mitä laatikko sisältää.”

 

"Toimii hyvin perheen päivittäiseen käyttöön.” 

 

"Hintaansa nähden tilava pakastin."


Sinulle, joka vielä epäröit

Bosch tarjoaa kuluttajille mahdollisuuden kokeilla jääkaappia 100 päivän ajan ilman riskejä. Jos et kolmen kuukauden käytön jälkeen ole tyytyväinen tuotteeseesi, saat rahasi takaisin. Niin yksinkertaista! Lue lisää Boschin 100% takuusta heidän kotisivuiltaan. 


Asiantuntijoiden mielipiteitä 

Valitettavasti jääkaapeista ja pakastimista ei ole olemassa kovinkaan monta asiantuntijoiden tekemää testiä. Tämä johtuu osin siitä, että tuotteen läpikohtainen tutkiminen vie paljon aikaa ja varoja. Monta eri osa-aluetta tulisi testata kuten jäähdytys toiminnot, energian kulutus, lämpötilan säilyvyys ja äänen voimakkuus. 


Tutustuessamme testeihin joita jääkaapeista löytyy näemme, että kolme valmistajaa saa usein erittäin positiivista palautetta. Nämä kolme ovat Bosch/Siemens, Miele ja Liebherr. Viime vuosien aikoina myös Electrolux ja Samsung ovat saaneet hyvää palautetta. Myös asiakkaat ovat tästä samaa mieltä (heidän mielipiteisiin voit tutustua hieman alempana tällä sivulla). 


Bosch kertoo mielellään saavutuksistaan, ja heidän kotisivullaan voit tutustua listaan, jossa he luettelevat kaikki jääkaappiensa saamat testitulokset viime vuosilta. 


Jääkaapit, jotka ovat saaneet huonoimmat tulokset testeissä tulevat mm. valmistajilta Gorenje, Whirlpool ja Cylinda. Vältä siis näytä tuotemerkkejä, jos haluat ostaa hyvän jääkaapin vuonna 2024. 


Råd & Rön maaliskuu 2020. Testissä testattiin 72 jääkaappipakastinta. Jaetulle ensimmäiselle sijalle nousivat LG GBB59PZEFS ja Samsung Family Hub 2.0. Testivoittajamme Bosch KIS87AF30 päätyi jaetulle viidennelle sijalle. Jääkaappi suoriutui parhaiten osa-alueissa: laadukkuus, energiankäyttö, äänenvoimakkuus ja helppokäyttöisyys. 


Råd & Rön syyskuu 2019. Testissä testattiin 23 jääkaappia. Testin parhaimmiksi valittiin (kalliit) RR40M7165WW ja LG GL5241PZJZ1, jotka saivat 80 ja 73 pistettä. Bosch KSV36VI3P päätyi seitsämännelle sijalle 62 pisteellä. 


Råd & Rön maaliskuu 2019. Testissä testattiin 57 jääkaappipakastinta. Testin voittivat LG GBB59PZEFS ja exlusiivinen (=kallis) Samsung Family Hub 2.0 RB38M7998S4, jotka molemmat saivat 72 pistettä. Samsungin combi-kaappi on ”älykas jääkaappi” kosketusnäytöllä, internet yhteydellä ja kameralla, joka voi kuvata sinulle jääkaapin sisällön vaikka et olisikaan kotona. Toiselle sijalle 68 pisteellä nousi Miele KFN 28132.

 

Råd & Rön jääkaapeista ja pakastimista vuonna 2019 tekemässä tiivistelmässä, päätyi testivoittajamme Bosch GSN36VW3P jaetulle neljännelle sijalle. Jääkaappi suoriutui parhaiten osa-alueissa: laadukkuus, energiankäyttö ja helppokäyttöisyys.

 

Mitä tulee pakastimen ominaisuuksiin päätyi testivoittajamme Bosch GSN36VW3P jaetulle kahdeksannelle sijalle. Pakastin on edullisuutensa lisäksi laadukas, helppokäyttöinen ja enrgiatehokas. 

 

Tiivistelmä

Luettuasi testimme parhaasta jääkappipakastimesta toivomme, että voimme opastaa sinut parhaaseen mahdolliseen valintaan. 

 

Testivoittaja – Paras jääkaappi & pakastin


Näin valitsimme parhaan jääkaapin 

Näemme, että Bosch, Siemens ja Liebherr ovat saaneet hyviä arvosanoja viime vuosina. Valitset sitten minkä tahansa näistä kolmesta valmistajasta, saat hyvän ja energiatehokkaan jääkaappipakastimen. Päätimme kuitenkin keskittyä Siemensin ja Boschin tuotteisiin, sillä Liebherr on suhteellisen hinnakas tuotemerkki. Jos voimme saada vastaavan laatuisen tuotteen halvemmalla, valitsemme aina sen ensin


Olemme myös jutelleet asentajien kanssa, ja he sanovat, että Liebherrsin jääkaappien ovien asentaminen on haasteellista; ”Boschin ja Siemensin ovien asentaminen vie vain muutaman minuutin, kun taas Liebherr saattaa viedä puoli päivää!” Tämä saattaa olla ennemin tunne kuin totuus, mutta silti mielenkiintoinen yksityiskohta. 


Käyttäjät eivät ole aina niin tyytyväisiä Mielen tuotteisiin, vaan he kommentoivat useista eri ongelmista mitä tuotteisiin tulee (lue lisää alempana tällä sivulla). Tämän vuoksi olemme myös valinneet pois tämän tuotemerkin.Testvinnare av kylskåp.


Paras jääkaappi auttaa sinua säilyttämään ruokatavarasi hyvin ja energiatehokkaastiKäyttäjien mielipiteitä 

Kuten aina haluamme tietää myös mitä mieltä käyttäjät ovat tuotteestaan. Heillä on kuitenkin eniten kokemusta tuotteen käytöstä


Käyttäjät ovat asiantuntijoiden ja vähittäiskauppiaiden kanssa samaa mieltä. Bosch ja Siemens yhdessä Samsungin kanssa ovat käyttäjien keskuudessa suosituimpia valmistajia. Vähiten suosiota saavat mm. Miele, Gorenje ja Gram.


Ystävämme Norjassa ovat koonneet mielipiteitä 35 000 käyttäjältä 2000-luvulla. Kaikki käyttäjät ovat raportoineet kuinka kauan heidän jääkaappinsa pysyi ehjäna, mahdolliset ongelmat ja kuinka tyytyväisiä he olivat ostokseensa. 


Tämän käyttäjäkyselyn  tuloksien mukaan Bosch oli paras valmistaja ja sai 96/100 pistettä (428 Boschin jääkaappia oli mukana kyselyssä).


Bonus: 6 energia- ja ympäristö vinkkiä

 • Älä osta isompaa jääkaappia kuin oikeasti tarvitset. Jääkaappipakastin vie vähemmän enegiaa kuin erilliset jääkaappi ja pakastin.
   
 • Muista jättää vanha jääkaappisi kierrätyskeskukseen, kun et enää tarvitse sitä. Jos ostat uuden tuotteen netistä, voit usein valita ”vanhan tuotteen palautuksen” samalla, kun tilaat uuden.
   
 • Tarkista, että jääkaapissasi ja pakastimessasi on oikeat lämpötilat. Suosituksien mukaan pakastimen tulisi olla -18 astetta ja jääkaapin +5 astetta. Näin säästät rahaa. Jokainen lisä aste pakastimessa nostaa energiankulutusta viidellä prosentilla.
   
 • Jääkaapin takaosa täytyy pitää siistinä ja pölyttömänä, jotta ilman voi kiertää vapaasti. Pölyinen takaosa vaikuttaa jääkaapin kompressoriin, jonka täytyy tehdä enemmän töitä pitääkseen jääkaapin kylmänä. Imuroi siis jääkaapin ympäristöä säännöllisesti.
   
 • Sulata pakastin tuotteitasi jääkaapissa. Osittain siksi, että voit hyödyntää tuotteen kylmyyttä, ja säästää näin energiaa jota kuluu jääkaapin lämpötilan säilyttämiseen. Ruoasta tulee myös parempaa, jos se on saanut sulaa hitaasti.
   
 • Anna ruoan jäähtyä ennen kuin laitat sen jääkaappiin. Muuten ruoan jäähdyttämiseen kuluu turhan paljon energiaa ja riskinä on, että muut jääkaapissa olevat tuotteet lämpenevät liikaa ja menevät pilalle. 


Vinkki: Kun liityt meidän Facebook ryhmään saat lisätietoja, kun jollain valtakunnallisella kauppaketjulla on jääkaappi ALE. Tämän avulla voit tehdä oikean superostoksen = parhaan jääkaapin alimpaan hintaan. TYKKÄÄ sivusta niin hoidamme seurannan puolestasi! 


Jos olet kiinnostunut lainaamaan rahaa matalalla korolla, voit tutustua vakuudeton laina testiimme. 

Yleisimpiä kysymyksiä ja vastauksia

 • Täytyykö pakastin sulattaa?
  Tähän löytyy apua. Mutta pakastimet on rakennettu niin, ettei sinun tarvitse tehdä tätä!
 • Kuinka ison jääkaapin tarvitsen?
  -100-150 litraa 1-2 hengelle, 150-200 litraa 3-4 hengelle, +200 litraa riittää yli 4 henkilölle

Philip Andrén

Testivoittaja: Jääkaappi

Täällä Testienparas-sivustolla Philip syventyy talouden ja teknologian alueisiin - muun muassa ääneen ja kuvaan liittyen. Lähetä Philipille mielellään kysymys, jos mietit taloudellisia tuotteita, nopeita tietokoneita, hyviä kuulokkeita tai älykkäitä kodinkoneita.

 

Philip on koulutukseltaan kansainvälisen liiketoiminnan alalta Stockholms Universitetista sekä yritysrahoituksesta ja sijoituspankkitoiminnasta Politecnico di Milano -yliopistosta Milanossa, Italiassa.

 

Vapaa-ajallaan Philip viihtyy parhaiten ystävien seurassa ja kuuntelee musiikkia.

 

Jos haluat ottaa yhteyttä minuun, voit lähettää sähköpostia osoitteeseen [email protected]


Päivitetty