Tabletti testi

Tabletti testi 2024

Oletko aikeissa ostaa tabletin ja haluat tietää mikä on asiantuntijoiden mielestä paras tabletti vuonna 2024? Hyvä, sitten olet tullut oikeaan paikkaan! Olemme käyneet läpi kaikki lehtien testit ja myös tarkistaneet mitä mieltä asiakkaat ovat. Kaiken tämän olemme koonneet tälle sivulle, jotta sinä voit nopeasti nähdä voittajan ja näin välttää virheostokset. Pohdi näitä kahta asiaa ensin

Tabletit tulivat pysyvästi markkinoille vuonna 2010, kun Apple esitteli iPadin. Nykyään tarjonta on suurta ja malleja on monia erilaisia. On olemassa muutama asia, joita sinun täytyy pohtia ennen tabletin ostamista. 


Ensimmäinen päätöksesi tulee olla, haluatko tabletin 4G tuella vai ilman. Jos laitteessasi on 4G tuki, voit hankkia nettipaketin ja käyttää nettiä missä tahansa. Näin ollen et ole riippuvainen langattomasta verkosta, kuten on asian laita, jos hankit halvemman tabletin, jossa on vain WiFi tuki.


Tosin, useimmat tabletit, joissa ei ole 4G tukea, ostetaan koti käyttöön ja suurimmalla osalla on kotona langaton verkkoyhteys. 


Yksi vaihtoehto 4G tuen lisäksi on ostaa tabletti ilman tukea ja jakaa nettiä esimerkiksi älypuhelimesta. Tämän avulla sinun ei tarvitse hankkia vielä yhtä liittymää lisää, vaan voit käyttää liittymää jonka jo omistat. 


Jos kuitenkin aiot käyttää tablettia usein reissussa, voi olla hyödyllistä ostaa tabletti 4G tuella. 


Seuraava valinta on näytön koko. Tablettien yleisin näytönkoko on 10 tuumaa. Tämän kokoinen tabletti sopii hyvin kotikäyttöön, tietokoneen korvikkeeksi tai sen lisäksi. Suuri näyttö takaa sen, että lukeminen tabletilta on helppoa, videoiden katseleminen mukavaa ja nettisivut näyttävät suuremmilta.


8 tumaa, joka on toinen tavallinen näytön koko tänä päivänä, on näppärän kokoinen tabletti sinulle, joka haluat kantaa tablettia mukana usein, tai säilyttää sitä laukussa.Paras tabletti 2024

 

Alempana tällä sivulla voit lukea viime vuosien aikana tehdyistä tabletti testeistä, mutta haluamme jo nyt kertoa, että kilpailu parhaasta tabletista käydään Applen Ipadin ja Samsungin Galaxy Tabin välillä.

 

Näiden laitteiden lisäksi myös Sony Xperia Z4 on suosittu niin asiantuntijoiden kuin asiakkaiden keskuudessa. Joten valitset sitten minkä tahansa näistä kolmesta, tulet saamaan suositun testivoittaja tabletin. 

 

Toisin sanoin taistelu huipulla on tiukkaa, mutta tutkittuamme asiantuntijoiden mielipiteitä ja asiakkaiden kokemuksia, päätimme antaa kultamitallin iPad 10.2" 64GB tabletille. 


Applen iPad on sen lanseeramisesta vuonna 2010 lähtien ollut erittäin suosittu. Sen yksinkertainen ja käyttäjäystävällinen käyttöliittymä on siisti ja hyvin toimiva, ja sopii useimmille. IPad yhdistää puhtaan intuition nopeaan tekniikkaan, jotta käyttökokemus olisi fantastinen. iPad 10.2 "64 Gt:n lanseerauksella oli yksi tavoite; parhaiden Apple-tablettejen toimittaminen ystävällisemmällä hinnalla.


Emme voi kieltää sitä tosi asiaa, että kun puhutaan tablettejen ulkonäöstä, on usein Applen valmistamat hienoimpia. Apple 10.2" 32 GB tabletissa on 10,2 tuuman näyttö ja se painaa vain 487 grammaa. Tabletti on 7,5 mm paksu, minkä ansioista sitä on erittäin helppo käsitellä, jopa yhdellä kädellä. Takapuoli on valmistetty metallista ja on hyvin sileä. Painikkeen ovat hyvin sijoiteltuja ja hyvin tehtyjä. Painike, jota tulet käyttämään eniten on keskipainike. Siinä on TouchID, joka käyttää sormenjälkitunnistusta tabletin nopeaan avaamiseen. 


iPadissa on erittäin hieno näyttö 2160 x 1620 pixelin tarkkuudella. Tämä johtaa pikselitiheyteen, joka on 264ppi (pikseliä tuumalla). Sekä filmien katsominen että pelien pelääminen tällä iPadilla on elämys. Ainoa tilanne jossa näyttö ei tule oikeuksiinsa on suorassa auringon valossa.


iPadin teho tulee A10 Fusion -sirulta, joka on uskomattoman hyvä. Tämä puolestaan yhdistetään 3 Gt:n RAM-muistiin, joka tarjoaa enemmän kuin tarpeeksi tilaa keskivertokäyttäjälle. Käyttäjäkokemus on sujuvaa ja johdonmukaista. Käyttöliittymä seuraa kaikkia komentojasi nopeasti. Myös IPadilla pelaaminen on ilo, voit nauttia upeasta grafiikasta ja nopeasta reagoinnista. 


iPadissa on tuki Apple Pencil -kynälle, joka tekee muistiinpanojen tekemisestä, piirtämisestä, maalaamisesta ja esimerkiksi kotitehtävien korjaamisesta entistä monipuolisempaa. 


Akunkesto on vaikuttava, voit käyttää iPadia jopa 3-4 päivää ilman uutta latausta. Tämä riippuu tietenkin siitä kuinka paljon käytät iPadiasi ja mitä sovelluksia käytät. Applen mukaan akunkesto on 10 tuntia, jos laitetta käytetään non-stop. Tämä vaikuttaa olevan totta!


iPadissa on tietenkin kaksi kameraa, yksi takana ja yksi selfie kamera. Kuten olettaa saattaa ei kamera ole mikään palkintovoittaja, se on ensisijaisesti nopeiden arkisten kuvien ottamiseen tarkoitettu. Kamera saattaa kuitenkin yllättää, hyvässä valaistuksessa 8 megapixeliä tekevät työnsä hyvin ja sillä saa otettua yksityiskohtaisia kuvia.  


Myös selfiekamera on laadultaan hyvä. Voit käyttää sitä videopuheluihin, jolloin kasvosi näkyvät selvästi muttei kuitenkaan yli tarkasti. 

 

Tässä iPadissa on uskomattoman hyvä suorituskyky ja grafiikka, sekä iPadin käyttöjärjestelmän ansiosta käyttäkokemus on mahtava. Apple Pencil on hyvä lisä laitteelle ja tekee iPadistasi siistin muistivihkon. 


Laitteessa on 64 GB flash-muisti.


Jos sinulla on ollut tabletti aikaisemmin tai haluat vain testata yhden omistamista sopii tämä tabletti sinulle täydellisesti! Apple iPad 10.2" 64 GB on saatavilla kolmessa eri värissä; kulta, hopea ja tähtiharmaa. Tässä iPadissa on vain Wi-Fi, ei SIM-korttia. 


Näin ostat tabletin parhaaseen hintaan

Halvimmaksi tulee jos ostat Apple iPad 10.2" 64 GB netistä. Lue tästä alta löytääksesi tietoja tämän hetken parhaasta hinnasta.  
Mitä mieltä asiakkaat ovat?

Asiakkaat, jotka ovat ostaneet Apple iPad 10.2" 64 GB tabletin ovat erittäin tyytyväisiä. Tässä muutama esimerkki; 


"Samanlainen ulkonäkö ja sisältö kuin kutosessa, mutta hieman hienompi suunnittelu ja näyttö. Erittäin nopea!"


"Ostin iPadin juuri ja rakastan sitä. Vähän isompi, mutta ei liian iso. Pidän siitä, että kotipainike löytyy edelleen ja että tabletti on niin nopea. :)"


"Fantastinen iPadi tähän hintaan. Helppo synkronoida dataa iPhonesta ja muista iPadeista. Suosittelen." 


"Täyttää odotukseni. Se on hieno, nopea ja helppokäyttöinen."


"En löydä tästä iPadista mitään, mitä en rakastaisi. Näyttää olevan nopeampi (odotettua). Akunkesto vähenee nopeammin (ei odotettua). Kokonaisuudessaan olen erittäin tyytyväinen ostokseeni." 


Onko laitteessa huonoja puolia? 

Sen mekin haluamme tietää! Jotkut ovat olleet tyytymättömiä näytön heijastavuuteen - tämä voi olla häiritsevää aurinkoisena kesäpäivänä.


Voit lukea tabletista lisää Applen nettisivuilta


Vinkki: Kun liityt meidän Facebook ryhmään saat lisätietoja, kun jollain valtakunnallisella kauppaketjulla on tabletti ALE. Tämän avulla voit tehdä oikean superostoksen = parhaan tabletin alimpaan hintaan. TYKKÄÄ sivusta niin hoidamme seurannan puolestasi! Jos olet kiinnostunut lainaamaan rahaa matalalla korolla, voit tutustua vakuudeton laina testiimme. 


 

Perustamme valintamme näihin testeihin 

Tableteista löytyy monia testejä tänä päivänä. Olemme tosin valinneet mukaan vain ajankohtaisimpia testejä ja keskittyneet testeihin vuodesta 2018 eteenpäin. 


Techradar: testasi iPad 10.2" ja antoi sille 4,5/5 tähteä. Plussaa tuli hyvästä hinnasta, isommasta näytöstä ja yhteensopivuudesta Smart Keyboardin kanssa. 


Techradar: myös valitsi iPad 10.2" parhaaksi edulliseksi tabletiksi. He kuvailevat tablettia näin: "iPad 10.2 on ylivoimaisesti paras tabletti peruskäyttäjälle. Se ei ole markkinoiden tehokkain vaihtoehto, mutta tarjoaa lyömättömän hinta-laatusuhteen." Toiseksi sijoittui edeltäjä Apple iPad 9.7 ja kolmanneksi Lenovo Tab 4 8 Plus. 


Kotimikro: arvosteli Applen iPad 10.2" ja antoi sille arvosanaksi 9.4. Plussaa laite saa erittäin käyttöystävällisestä järjestelmästä, nopeudesta ja hyvästä hinnasta. Lopullinen arvio kuuluu näin; "Applen tuorein iPad on edeltäjäänsä hieman kalliimpi, mutta tarjoaa tableteista edelleen eniten vastinetta rahalle."


TEK: antaa iPad 10.2" 8/10 pistettä ja kuvailee laitetta näin; "Applen suurin kilpailija on sen toiset iPadit. Tietenkin myös Huaweiltä ja Samsungilta löytyy hyviä tabletteja, mutta sovellusten määrä ja käyttöjärjestälmä ei vastaa iPadia. Ainakaan yleisesti." TEK antaa plussaa näppäimistön mahdollisuudesta, monista sovelluksista, näytöstä, laadusta ja akunkestosta samoin siitä, että tabletti tukee Apple Penciliä. 


Din Side: testasi Apple iPad 10.2" sen tullessa markkinoille ja antoi sille täydet 5 pistettä. Plussaa iPad saa sen käytettävyydestä, hyvästä suorituskyvystä, hienosta (ja hieman suuremmasta) näytöstä, sormenjäljenlukijasta, Apple Pencil tuesta ja Smart Keybordista. Myös akunkesto sai raadilta kehuja, kuten myös hintaluokka. Din Side toivoi kuitenkin, että iOS järjestelmä tukisi useampia käyttäjiä ja totesi että 32GB muisti saattaa jäädä pieneksi.


T3: pitää Apple iPad 10.2"  tabletista ja antaa sille 4/5 tähteä. Heidän mielestään se on hintaansa nähden erittäin hyvä tabletti. He kuitenkin toteavat että, jos haluat käyttää iPadia luomiseen ja etenkin piirtämseen on asteen kalliimpi iPad Air parempi vaihtoehto. 


Digital Trends: antaa iPad 10.2"lle 4,5/5 tähteä. Korkea tähtien määrä on suurimmaksi osaksi hyvän käyttöjärjestelmän ansiota. Käyttöjärjestelmän lisäksi he pitävät tabletin suorituskyvystä, akunkestosta, suuresta näytöstä ja siitä, että kuori on tehty 100% kierrätetystä materiaalista.


Macworld lehti: on tietenkin testannut iPad 10.2" 32GB. Eniten he arvostavat Ipadin suurta näyttöä (joka mahdollistaa kirjoittamisen ja luovuuden käytön), laitteen yhdistämisen helppoutta lisäosiin (näppäimistöön ja ja muuhun) sekä päivityksen 2GB RAM muistista 3GB muistiin. 


on testannut myös iPad10.2 edeltäjää iPad 9.7. Myös tämä tabletti sai 4,5/5 tähteä. He kuvailevat laitetta näin; "iPad 9,7 on erinomainen tabletti heille, jotka kaipaavat juuri hyvää tablettia. Siinä ei ole iPad Pro -malliston tehoja tai suorituskykyjä, mutta tuki Apple Pencilille sekä A10-suoritin tekevät siitä hyödyllisen vaihtoehdon huomattavasti edullisempaan hintaan. Valitettavasti kynä täytyy ostaa erikseen, ja muotoilun osalta laite on hieman vanhanaikainen. Mutta juuri hintaansa nähden tätä mallia on paha kritisoida, sillä se on yhä yksi markkinoiden parhaimmista tableteista". 


Techradar: on myös valinnut vuoden 2020 parhaat tabletit. Voittajaksi nousi Applen iPadPro 11. Heidän mukaansa iPad Pro 11 on kiistatta tämän hetken paras tabletti. He toteavat kuitenkin, että laite on kallis, mutta hintansa väärti. Toiselle sijalle sijoittui uudempi malli Apple iPad Pro 12.9, joka jäi toiselle sijalle korkean hintansa vuoksi. Meidän testivoittajamme iPad 10.2 sijoittui testissä kolmannelle sijalle. Techradar näyttää arvostavan Applen tabletteja sillä vasta kuudennelta sijalta löytyy tabletti, joka ei ole Applen valmistama Samsung Galaxy Tab S6.


Råd & Rön testasi 40 tablettia vuonna 2018. Voittajaksi selviytyi  iPad Pro (2018) 84 pisteellä. 


Råd & Rön / Tænk, maj 2018: Teki testin 30 tabletista. Voittajaksi nousi Samsung Galaxy Tab S3 82 pisteellä. som får 82 poäng. Samsung voitti testin, koska se on hintansa arvoinen, siinä on hyvä näyttö ja akun kesto on hyvä. Alemmilta sijoituksilta löytyy tabletteja mm. valmistajilta Huawei, Acer, Asus ja Lenovo. Näitä merkkejä siis kannattaa välttää, jos haluat ostaa parhaan tabletin (vuonna 2018). 

 Ota tabletti mukaasi minne tahansa ja nauti elämästä


Ota tabletti mukaasi minne tahansa ja nauti elämästä

 

Mitä eroa on tabletilla, kannettavalla tietokoneella ja älypuhelimella? 

Kannettavan tietokoneen ja tabletin välillä on monia eroja. Yksinkertaistettuna voisi sanoa, että tabletti on kannettava tietokone ilman näppäimistöä. Mutta se on erittäin yksinkertaistettu vastaus. Oikeudenmukaisemmin voisi sanoa, että tabletti on älypuhelin suuremmalla näytöllä. 

 

Suurempi näyttö on hyödyllinen esimerkiksi kun haluat katsoa elokuvia, kuvia tai YouTube klippejä. Tietenkin on myös mukavampi surffailla netissä, kun näyttö on puhelimen näyttöä suurempi. Toisaalta tabletti on vaikeampi kantaa mukana kuin puhelin. 

 

Tabletin avulla voit surffailla netissä, tarkistaa sähköpostit ja tehdä paljon muitankin asioita, mitä muuten tekisit kannettavalla tietokoneellasi. Jos kuitenkin suunnittelet kirjoittavasi paljon, voi olla helpompi käyttää kannettavaa tietokonetta. 


Tavallinen tabletti painaa usein noin 400 grammaa ja on noin 1 cm paksuinen. Kannettavaan tietokoneeseen verrattuna on se paljon kevyempi ja pinenempi. Toiminta-aika on myös pidempi tabletilla kuin kannettavalla. Aika vaihtelee tietysti, mutta useimpia tabletteja voidaan käyttää koko päivän ilman lataamista.Philip Andrén

Testivoittaja: Tabletti

Täällä Testienparas-sivustolla Philip syventyy talouden ja teknologian alueisiin - muun muassa ääneen ja kuvaan liittyen. Lähetä Philipille mielellään kysymys, jos mietit taloudellisia tuotteita, nopeita tietokoneita, hyviä kuulokkeita tai älykkäitä kodinkoneita.

 

Philip on koulutukseltaan kansainvälisen liiketoiminnan alalta Stockholms Universitetista sekä yritysrahoituksesta ja sijoituspankkitoiminnasta Politecnico di Milano -yliopistosta Milanossa, Italiassa.

 

Vapaa-ajallaan Philip viihtyy parhaiten ystävien seurassa ja kuuntelee musiikkia.

 

Jos haluat ottaa yhteyttä minuun, voit lähettää sähköpostia osoitteeseen [email protected]


Päivitetty