Jäätelökone testi

Jäätelökone testi 2024

Oletko suunnitellut jäätelökoneen ostamista ja haluat tietää, mikä on testien paras juuri nyt? Sitten olet tullut oikeaan paikkaan! Olemme lukeneet kaikki ajankohtaiset testit, jotka on esitetty lehdissä ja internetissä viime aikoina. 


Tämän lisäksi olemme myös selvittäneet mitä mieltä asikkaat ovat erilaisista markkinoilla olevista jäätelökoneista. Olemme tehneet kaiken tämän, jotta löytäisit parhaan mahdollisen jäätelökoneen, ja välttyisit turhalta ja kalliilta virheostokselta. Tulokset olemme koonneet tälle sivulle. 


Paras jäätelökone 2024


Tämän takia sinun kannattaa omistaa jäätelökone

Muutamat asiat voittavat kotitekoisen jäätelön. Se on paljon parempaa kuin pakastimesta ostamasi pakkaukset, ja sinulla on täysi määräysvalta siitä, mitä laitat jäätelösi. Lisäksi on uskomattoman helppoa saada hyviä tuloksia, sillä paras jäätelökone tekee kaiken työn puolestasi napin painalluksella!


Se on myös parempi vatsalle. Jäätelöä ostetaan usein kaupasta, jolloin paketti on täynnä säilöntäaineita, jotka eivät ole korkealla päivittäisten suositusten listalla. Tämän lisäksi ne on myös täytetty sokerilla... tottakai jäätelön tekemiseen tarvitaan sokeria, mutta ei niin paljon kuin on kauppojen pakkauksissa.


Sinulla on enemmän valinnanvapautta - omalla jäätelökoneella voit valmistaa esimerkiksi maidotonta jäätelöä. Maidon sijaan voit käyttää esimerkiksi kookosmaitoa, cashew-maitoa tai kauramaitoa ja näin vähentää maitotuotteiden syöntiä.


Voit myös vähentää ruokahävikkiä, erityisesti hedelmien hävikkiä. Esimerkiksi ylikypsät banaanit ovat täydellinen ja kermainen pohja jäätelöllesi.


Jäätelön lisäksi voit valmistaa monenlaisia pakasteherkkuja, kuten maidotonta sorbettia, slush-juomia ja cocktaileja.
Testien paras jäätelökone 2024Tutkittuamme, mitä asiantuntijoilla ja käyttäjillä on sanottavana, valinta on yksinkertainen. Testien paras jäätelökone on Wilfa ICMS-C15. Tämä kone on pärjännyt hyvin asiantuntijoiden testeissä sekä saanut hyvät arviot käyttäjiltä.


Wilfa ICMS-C15 on Suomessa tällä hetkellä suosikkina ja jäätelökone listojen kärjessä. Eikä ole vaikea ymmärtää miksi. Wilfa on sijoittunut hyvin osaavalla, tyylikkäällä ja käyttäjäystävällisellä jäätelökoneella, joka antaa taatusti hyvän tuloksen jo 60 minuutissa, ja jonka tilavuus on 1,5 litraa.


Tämä on uskomattoman yksinkertainen jäätelökone, jonka käyttäminen vaatii muutaman näppäinpainalluksen... todellakin. Sinun täytyy vain painaa START nappia. Sekoita jäätelöseos ja kaada alas. Jäätelökone hoitaa loput työt!


Jäätelökoneessa on sisäänrakennettu kompressori, joten se ei vaadi ainesosien pakastamista. Kone siis jäädyttää ainekset sekoittaen, mikä varmistaa, että prosessi etenee suhteellisen nopeasti.


Näytöllä näet lämpötilan ja jäljellä olevan ajan. Voit joko pidentää aikaa, jos haluat kiinteämmän jäätelön tai lyhentää aikaa, jos haluat pehmeämmän koostumuksen, esim. jos haluat tehdä sorbettia.


Kun jäätelö on valmis, jäätelökone pitää sen kylmänä vielä 60 minuuttia, mikä helpottaa ajoitusta esim. illallisjuhlissa.


Täältä voit ostaa testien parhaan jäätelökoneen parhaaseen hintaan 

Näistä kaupoista voit ostaa Wilfan jäätelökoneen parhaaseen hintaan. Saat sen sitä paitsi suoraan kotiovelle kuljetettuna. Mukavaa ja helppoa.
Käyttäjien mielipiteitä Wilfan jäätelökoneesta 

Kuten aina haluamme mielellämme tietää mitä mieltä asiakkaan ovat ostamastaan tuotteesta. Loppujen lopuksi heillä on eniten kokemusta tuotteesta. Tässä on joitain esimerkkejä siitä mitä mieltä asiakkaat ovat Wilfa ICMS-C15 jäätelökoneesta:


""Helppohoitoinen ja hyvä kone. Jäätelön valmistaminen on niin yksinkertaista, että lapset voivat hoitaa sen itse pienen esittelyn jälkeen. Hienoa on myös, ettei jäätelöä tarvitse vatkata tai sekoittaa kulhossa etukäteen. Kone on aina valmis ja jäätelö on mahtavaa!""


"Toimii hyvin ja tekee juuri sen mitä voit odottaa. Ole huolellinen jäätelöseoksen kanssa ja anna sen jäähtyä yön yli ennen valmistamista. Näin saat parhaan tuloksen!"


"Todella hieno harjatusta teräksestä valmistettu. Helppo käyttää. Hyvää jäätelöä!"


"Jäätelökone, joka tekee todella hyvää jäätelöä! Yksinkertaista, vaivatonta ja valmista alle tunnissa."


"Olen omistanut koneen viikon verran. Se on upea, ei tarvitse nähdä vaivaa ja odottaa, että tavarat ovat esipakastettuja. Kotona meillä suosikki on ehdottomasti sorbetti, joka on valmistettu sesongin marjoista ja hedelmistä. Laitteessa on tosin hieman vähän tilaa, mutta se on helppokäyttöinen ja helppo puhdistaa sekä huoltaa."


"Toimii erittäin hyvin ja valmistaa huippu hyvää, kermaista ja pehmeää jäätelöä."


"Super hyvä jäätelökone. Helppo ymmärtää ja käyttää. Hyvänmakuista jäätelöä." 


"Vihdoinkin "oikeaa" jäätelöä kotona! Kone ei ole liian is, suhteellisen hieno ja jäätelön valmistaminen sujuu nopeammin kuin luulin. Täydellistä!"


"Varmasti helpoin ja nopein tapa valmistaa jäätelöa! Uskomattoman hyvä laite yksinkertaisilla ominaisuuksilla. Helppo puhdistaa ja hintansa arvoinen!"
Jäätelökone paras premium valintaOlemme valinneet myös premium voittajan, jossa on enemmän toimintoja. Tämä jäätelökone on hieman kalliimpi, mutta siinä on enemmän valinnanvaraa ja sen käyttö on yksinkertaisempaa, sillä voit esimerkiksivalita kuinka pehmeää jäätelöä haluat. Tämän lisäksi voit lisätä jäätelön sekaan esimerkiksi suklaata tai marjoja. 


Premium-voittajamme tulee Sagelta, ja sen nimi on Smart Scoop. Euroopan ulkopuolella sitä kutsutaan Breville Smart Scoopiksi.

Sage Smart Scoop on tehokas jäätelökone, jossa on monia asetuksia, älykkäitä toimintoja ja 1 litran tilavuus. Kone on valmistettu ruostumattomasta kromista ja sen muotoilu on moderni ja huokuu laatua. Arvostetuinta koneessa on kuitenkin sen itsejäähdytys toiminto sisäänrakennetulla kompessorilla, jonka ansoista mitään osia ei tarvitse laittaa pakastimeen ennen käyttöä. 


Jäätelökoneessa on 12 asetusta, joiden avulla voit hienosäätää jäätelön pehmeyttä. Asetukset ovat helposti ymmärrettäviä ja voit helposti selata näytöllä näkyvien asetusten välillä. Sorbetti, jääjogurtti, gelato ja jäätelö asetukset ovat koneessa valmiina käytön helpottamiseksi. 


Kone on myös nopea. Sisäänrakennettu kompressori mahdollistaa toiminnon nimeltä "Pre-Cool". Tämä tarkoittaa sitä, että jäätelön ainekset jäätyvät nopeammin, jolloin saat valmiin jäätelön nopeasti pöytään. Tämä asetus kuluttaa kuitenkin hieman enemmän sähköä.


Ennen kuin jäätelö on täysin valmis, saat pienen pingin muodossa ilmoituksen, joka kertoo, että on aika lisätä viimeiset ainekset jäätelösi (Mix-in). Mix-in voi olla mitä tahansa hedelmäpaloista suklaalastuihin. Jäätelökone soittaa pientä melodiaa ilmoittaakseen, että jäätelö on valmista.


Smart Scoop pitää jäätelön kylmänä jopa kolme tuntia, mikä on täydellistä, jos haluat tarjota jäätelöä illalliskutsuilla ja valmistat sen etukäteen.


Euroopan ulkopuolella koneen nimi on  Sage Breville. Saat 2 vuoden takuun ostaessasi Smart Scoopin.


Täältä voit ostaa Sage Smart Scoop jäätelökoneen parhaaseen hintaan

Näistä kaupoista voit ostaa Sagen jäätelökoneen parhaaseen hintaan. Saat sen sitä paitsi suoraan kotiovelle kuljetettuna. Mukavaa ja helppoa
Käyttäjien mielipiteitä Sage Smart Scoopista

Tässä muutama esimerkki siitä mitä mieltä asiakkaat ovat Sage Smart Scoop jäätelökoneesta: 


"Huippujäätelökone, joka on täällä kotona otettu lämpimästi vastaan. Helppo ymmärtää ja erittäin hiljainen. Jäätelö on helppo irroittaa koneesta.  Hyvä toiminto, että voit pitää jäätelön kylmänä 3 tuntia, joten sinun ei tarvitse ajoittaa jäätelön tekoa. Helppo pitää puhtaana."


"Nyt olen testannut jäätelökonetta muutaman kerran ja mielestäni se tuntuu erittäin hyvältä, olen tyytyväinen tulokseen ja koneen laatuun."


"Vastaa odotuksia."


"Tällä koneella on ilo tehdä jäätelöä! Yksinkertainen käyttää ja gelato on koostumukseltaan erittäin hieno. Hyvä automatiikka ja plussaa on että se pitää jäätelön kylmänä Keep cool -tilassa"


"Kallis mutta loistava jäätelökone. Vankka rakenne, mutta olisin toivonut että pakastekuppi olisi ollut leveämpi ja matalampi. Nyt valmiin jäätelön saaminen ulos koneesta on hieman hankalaa. Että jäätelö pysyy kylmänä useamman tunnin on erittäin hyvä juttu, sillä nyt kone voi odottaa pöydällä kunnes on jälkiruoan aika."


"Mahtava jäätelökone! Sekä sorbetista että jäätelöstä on tullut todella hyviä!Jäätelö valmistuu yhdessä tunnissa!"


"Nopeampi kuin odotin, esijäähdytyksen ansiosta. Hauska melodia kun jäätelö on valmista. Helppo puhdistaa ja tekee hyvän määrän jäätelöä. Äänenvoimakkuus on yhtä kova kuin liesituulettimella, joten on hyvä pitää konetta vähän sivummalla. Mukavaa ettei tarvitse käsitellä pakastelohkoja ja sälityslokeroa on helppo käyttää. Tykkään siitä "ping" äänestä, joka ilmoittaa milloin on aika lisätä "sekoituksia". Suosikki koneeni tällä hetkellä."  


"Yksi parhaista ostoistani. En koskaan joudu pettymään Sageen." 
Jäätelökone testi - Asiantuntijoiden mielipiteitä


Råd & Rön, 2021: Wilfa ICM-C15 saa testissä 73 pistettä ja merkin "Hyvä Ostos". Kone saa hyvät pisteet kaikissa osa-alueissa, mutta erityisen hyvät pisteet jäätelön valmistuksessa, missä se oli testin paras. Meidän premium valintamme Sage Smart Scoop on testin toisiksi paras. Se saa 8 pistettä joka osa-alueessa, mikä on erittäin hyvä tulos.


Food and Wine, 2021: Tämän testin voittaja on Breville (Sage) Smart Scoop. Raati pitää muun muassa "pre-cool" toiminnosta, siitä, että laite tunnistaa jäätelön pehmeyden automaattisesta ja siitä, että sen voi ohjelmoida eri jäätelöille kuten sorbet ja gelato.


The Spruce Eats, 2021: Tässä testissä premium voittajaksi valittiin Breville Smart Scoop (Sage EU:n ulkopuolella). He arvostavat jäätelökoneen asetuksia kuten "pre-cool" toimintoa ja sitä, että kone tuntee jäätelön pehmeyden automaattisesti. Heidän mielestään kone kuitenkin vie vähän liian paljon tilaa.  


Independent, 2021: Valitsi Sage Smart Scoopin parhaaksi "itsejäätyväksi" jäätelökoneeksi sen sisäänrakennetun kompressorin ansiosta. He pitävät siitä, että sitä on erittäin helppo käyttää, koska sinun tarvitsee vain lisätä ainesosat ja valita sitten haluamasi jäätelön tyyppi ja napsauttaa käynnistysnappia."


Good House Keeping, 2021: Sijoittaa Sage Smart Scoopin neljännelle sijalle. He pitävät siitä, koska se ei vaadi esijäädytysvaihetta, eli osat on laitettava pakastimeen ennen koneen käyttämistä. Lisäksi he ajattelevat, että se on helppokäyttöinen ja monet toiminnot helpottavat halutun tuloksen saavuttamista. Jäätelökoneen kokonaisarvoa alentaa sen pieni kapasiteetti sekä sen koko ja paino. 


Aftonbladet, 2021: Valitsee Sage Smart Scoopin testivoittajaksi. Kone saa täydet 5 pistettä testissä. 
Tiivistelmä

Kun olet lukenut testimme parhaasta jäätelökoneesta, toivomme, että voisimme ohjata sinut viisaan valinnan tekemiseen, jotta vältyt sudenkuoppilta ja voit ostaa sinulle ja tarpeisiisi parhaiten sopivan jäätelökoneen.


Testivoittaja - Paras jäätelökone


Valmista lempi jäätelöäsi parhaalla jäätelökoneella

Valmista lempi jäätelöäsi parhaalla jäätelökoneella


Jäätelön historia

Jäätelö on ollut olemassa pidempään kuin uskotkaan. Jo kauan ennen vuotta 0 persialaiset pystyivät valmistamaan eräänlaista jäätelöä. Tämä tehtiin rakentamalla pieniä ojia, joihin vesi saattoi jäätyä, jopa kuumina päivinä. Nämä ohuet jääkerrokset saattoivat jäätyä kirkkaana yönä.


Mutta jos olit tarpeeksi rikas, pystyit pyytää orjiasi nousemaan vuorille ja kuljettamaan jäätä sinulle. Julmaa kohtelua, mutta toivottavasti kaikki pääsivät maistamaan jäätelöä.


Jäätelökone resepti

Jäätelön tekeminen on älykkäiden koneiden ansiosta yllättävän helppoa. Mutta helpottaaksemme sinua tässä, olemme listanneet alle suosikkireseptimme kahvijäätelölle:


Tarvitset: 2,5 dl maitoa, 2,5 dl vispikermaa, suolaa 1 vanilijatangon, 1,2 dl sokeria, 1/2 dl kokonaisia kahvipapuja ja 3-4 kananmunankeltuaista.


 1. Sekoita maito, suola ja vispikerma kulhossa.
 2. Poista vanilijatangosta siemenet, lisää vanilijatanko, puolet sokeristaja kahvipavut maidon ja kerman sekaan. Lisää sitten sekoitus kattilaan ja lämmitä niin, että seos melkein kiehuu. Peitä sitten kattila kannella ja käännä lämpö pois. Anna hautua 10 minuuttia.
 3. Vispaa loput sokerista ja kananmunankeltuaiset kulhossa.  
 4. Kaada varovasti pienissä erissä maitosekoitus sokeri sekoitukseen. Sekoita koko ajan. 
 5. Kaada kaikki uudestaan kattilaan ja lämmitä alhaisella lämmöllä koko ajan sekoittaen. Seos ei saa missään tapauksessa kiehua. Ideaalinen lämpötila on 85 astetta.
 6. Kun seos on lämmennyt noin 85 asteeseen kaada se siivilän läpi kulhoon ja laita kulho jääkylpyyn, jotta seos jäähtyy. Jatka sekoittamista, jotta seos pysyy tasaisena. Seoksen tulisi jäähtyä 4 asteiseksi. Voit tarkistaa digitaalisella lämpötilamittarilla!
 7. Nyt seoksen tulisi olla suhteellisen paksua ja se on valmis laitettavaksi jäätelökoneeseen. Tämän jälkeen voit vain painaa käynnistysnappia.
 8. Nauti!
Vinkki: Kun liityt meidän Facebook ryhmään saat lisätietoa, kun jollain valtakunnallisella kauppaketjulla on jäätelökone ALE. Tämän avulla voit tehdä oikean superostoksen = parhaan jäätelökoneen alimpaan hintaan. Tykkää sivusta niin hoidamme seurannan puolestasi!
Yleisimpiä kysymyksiä ja vastauksia

 • Mikä jäätelökone on paras?
  Testin paras jäätelökone on Wilfa ICMS-C15. Siinä on sisäänrakennettu kompressori, joten sinun ei tarvitse jäädyttää mitään osia etukäteen. Lisäksi se on helppokäyttöinen, tarvitaan vain yksi napinpainallus. Sillä on myös hyvä hintalappu.
 • Kuinka tehdä jäätelöä jäätelökoneella?
  Tämä on jäätelökoneen kauneus. Kun olet vatkannut jääteloseoksen, kaada se jäätelökoneeseen ja napsauta Käynnistä. Noin tunnin kuluttua sinulla on hyvää kotitekoista jäätelöä.
 • Kuinka jäätelökone toimii?
  Jäätelökone sekoittaa ainesosia niiden jäähtyessä optimilämpötilaan. Joissakin jäätelökoneissa, kuten kahdessa voittajassamme, on sisäänrakennetut kompressorit ja ne voivat jäähdyttää jäätelön itse. Muissa malleissa käytetään kulhoa, joka on ollut pakastimessa. Kun aineet sekoitetaan tässä kulhossa, jäähyvät ne kulhon lämpötilaan.


Philip Andrén

Testivoittaja: Jäätelökone

Täällä Testienparas-sivustolla Philip syventyy talouden ja teknologian alueisiin - muun muassa ääneen ja kuvaan liittyen. Lähetä Philipille mielellään kysymys, jos mietit taloudellisia tuotteita, nopeita tietokoneita, hyviä kuulokkeita tai älykkäitä kodinkoneita.

 

Philip on koulutukseltaan kansainvälisen liiketoiminnan alalta Stockholms Universitetista sekä yritysrahoituksesta ja sijoituspankkitoiminnasta Politecnico di Milano -yliopistosta Milanossa, Italiassa.

 

Vapaa-ajallaan Philip viihtyy parhaiten ystävien seurassa ja kuuntelee musiikkia.

 

Jos haluat ottaa yhteyttä minuun, voit lähettää sähköpostia osoitteeseen [email protected]


Päivitetty