HUOM! Tällä sivulla esittelemme parhaat nastattomat talvirenkaat eli kitkarenkaat Jos etsit uusia nastarenkaita voit tutustua nastarengas testiimme!


Kitkarengas testi

Kitkarengas testi 2024

Oletko aikeissa ostaa uudet kitkarenkaat autoosi talveksi 2024? Sitten olet tullut oikeaan paikkaan! Kuten varmasti tiedät, ensimmäinen askel uusien renkaiden ostamiseen on autolehtien testivoittajiin tutustuminen. Tälle sivulle olemme koonneet juuri näiden testien tulokset. Tiivistelmän avulla voit hyödyntää asiantuntijoiden tietoja ja voit ostaa parhaat renkaat heti ensimmäisellä yrittämällä. 


Asiantuntijoiden mielipiteiden lisäksi olemme ottaneet selvää mitä asiakkaat ovat mieltä renkaistaan. Asiakkailla kuitenkin on paljon kokemusta renkaista, sillä he ovat usein käyttäneet niitä pidemmän aikaa ja monissa olosuhteissa. Tämän sivun tiivistelmän avulla saat siis tupla hyvät lähtökohdat sinulle sopivien kitkarenkaiden ostamiseen. Mutta anna kun aloitamme alusta... Näin teet elämäsi parhaat rengasostokset

Alempana tällä sivulla kerromme kuinka vain 8 minuutin harkinnan jälkeen sinulla on mahdollisuus tehdä elämäsi parhaat rengasostokset. Voit ostaa parhaat talvirenkaat ja vielä edullisimpaan hintaan. Lisäksi voit varata renkaiden vaihdon asuinkaupungissasi. Kaikki tämä ilman että sinun tarvitsee nousta ylös tai edes soittaa puhelua. 


Tulet säästämään niin aikaa kuin rahaa meidän '3 helpolla askeleella'. 


Nasta- vai kitkarenkaat talvella? 

Talvirenkaita ostaessa ensin täytyy valita kitka- ja nastarenkaiden välillä. Suomessa nastarenkaat ovat edelleen yleisempi valinta varsinkin pohjoiseen päin mentäessä. VTTn vuonna tekemän tutkimuksen mukaan 88 prosenttia suomalaisista ajaa nastarenkailla. 


Nastattomat talvirenkaat eivät ole yltäneet samoihin hyviin testituloksiin kuin nastarenkaat. Ero on selvin jäisellä tiellä ajettaessa. Rengastekniikka kuitenkin kehittyy, ja nykyään kitkarenkaat toimivat jäällä paremmin kuin esimerkiksi 10 vuotta sitten. 


Ajonvakautusjärjestelmä tai ajovakauden hallintajärjestelmä (kutsutaan myös lyhenteillä ESP, DSC, VDC, DSTC tai ESC) on ajoneuvoissa oleva järjestelmä, joka korjaa kuljettajan tekemiä ohjausvirheitä ja on erittäin arvokas varsinkin talvella. Tämän tekniikan ansiosta useampi valitsee autoonsa kitkarenkaita. Mahdollisuuksien mukaan kannattaa autoon valita kitkarenkaat, sillä ne ovat paremmat niin lompakolle kuin ympäristölle. 


Tieliikennelain määräyksiä talvirenkaista

 • Kulutuspinnan pääurien syvyys olla vähintään 3 mm.
 • Talvirenkaita tulee käyttää, jos sää tai keli sitä edellyttää, marras-, joulu-, tammi-, helmi- ja maaliskuun aikana.


Kitkarenkaiden vaihtoaika on joustava, sillä laki ei kiellä kitkarenkaiden käyttöä kesälläkään. Vaikka lain mukaan kitkarenkailla tai nastarenkailla, joista nastat on nypitty pois, on täysin luvallista ajaa myös kesällä, turvallisuuden näkökulmasta se ei ole järkevää. Suosittelemme tämän sijaan, että ostat hyvät kesärenkaat lämpimille säille


EU:n rengasmerkinnät - näin luet merkintöjä

Eu:n rengasmerkinnät tulivat pakolliseksi vuonna 2012. Merkintöjen tarkoituksena on helpottaa renkaiden vertailua. Merkit saattavat näyttävät tutuilta, sillä niiden ulkonäkö muistuttaa paljon jääkaapeissa ja muissa kodinkoneissa käytettäviä merkintöjä. 


Kitkarengas testi

Merkit kertovat renkaiden polttoainetaloudellisuudesta, märkäpidosta ja melutasosta. EU-rengasmerkinnät ovat pakolliset henkilö- ja pakettiautojen kesä- ja talvirenkaissa nastarenkaita ja muutamia muita poikkeuksia lukuun ottamatta.


Rengasmerkinnät antavat tietoa kolmesta eri ominaisuudesta, jotka rakentavat pohjan renkaan suorituskyvylle: polttoainetaloudellisuus, märkäpito sekä melutaso. Nämä ominaisuudet eivät kuitenkaan kerro koko totuutta renkaan suorituskyvystä, varsinkaan talviolosuhteissa ajettaessa. 


Tämän takia nasta talvirenkaita ostettaessa merkintöihin ei kannata tuijottaa liian tarkasti. Merkintöjen seuraaminen saattaa olla harhaanjohtavaa ja jopa aiheuttaa vaaroja liikenteessä. Rengas, jolla on hyä pito märällä tiellä ajettaessa, ei välttämättä pärjää lumisella tai jäisellä tiellä. Nastat myös pidentävät jarrutusmatkaa märällä asfaltilla, mistä johtuen nastarenkaiden märkäpito merkinnät saattavat olla harhaanjohtavia. 


Jos haluat tietää lisää merkinnöistä ja niiden merkityksestä, löydät lisää tietoa täältä!


Elämäsi on arvokas - osta hyvät kitkarenkaat

Älä osta halvimpia renkaita! Eri rengasmerkit kuten Toyo, Fulda, Debica, Linglong ja Nankang ovat saaneet lähes jokaisessa testissä huolestuttavia tuloksia. Vältä siis näitä, sekä muita halvimpia merkkejä ja sijoita ennemmin muutama kymppi hyviin nastattomiin talvirenkaisiin. 


Ostamalla renkaat netistä voit sitä paitsi säästää rahaa. Saat parhaat renkaat halvalla sen sijaan, että sinun tarvitsisi ostaa halpoja renkaita. Netin ansiosta voit löytää renkaat edullisimpaan hintaan, riippumatta missä päin Suomea asut. 


Ja vielä parempaa on, että sinun ei tarvitse sotkea vaatteitasi tai edes koskea renkaisiin ennen kuin ne ovat jo autossasi kiinni. Nykypäivänä renkaiden ostaminen netistä on yhtä helppoa ja vaivatonta kuin rengaskorjaamolle ajaminen ja sieltä renkaiden tilaaminen.  Testien paras - Nastaton talvirengas 2024


Viime vuosien testeissä ​Nokian Hakkapeliitta R3 on pärjännyt erittäin hyvin, mutta tänä vuonna voittopaikalle nousee ​Continental ContiViking Contact 7. Rengas on valittu voittajaksi useissa eri rengastesteissä. Rengas saa kehuja sen hyvästä pidosta ja turvallisesta suorituskyvystä.


Asiantuntijoiden mielestä voittaja renkaan Continental VikingContact 7 parhaita ominaisuuksia ovat sen suorituskyky, ajomukavuus ja ohjaus ominaisuudet. Tämä rengas painii samassa luokassa nastarenkaan kanssa.


Keräämme yhteen myös asiakkaiden mielipiteitä täällä Testien paras oppaassa. Valitettavasti Continental ContiViking Contact 7 renkaasta ei vielä löydy asiakkaiden käyttökokemuksia, mutta lisäämme niitä heti kun niitä tulee. 

 

Lisätietoja testivoittajasta voit lukea Continentalin kotisivuilta.


Jos haluat uppoutua tilastoihin ja testituloksiin, löydät enemmän tietoa ja koosteen kaikista kitkarengas testeistä viimeisen kolmen vuoden ajalta täältä alhaalta. 

 

Oletko huolissasi, että ostat vahingossa väärän kokoiset renkaat? Voit tarkistaa mitkä renkaat sopivat juuri sinun autoosi klikkaamalla tätä linkkiä.


Näin ostat nastattomat talvirenkaat parhaaseen hintaanHinnat ovat kokoluokalle 185/65-15, kuljetus sisältyy hintaan.


3 helppoa askelta parhaiden kitkarenkaiden ostamiseen halvimpaan hintaan. 

 

1 Päätä mitkä renkaat haluat lukemalla testivoittajista. Valitsetko testivoittajan Continental VikingContact 7 vai jotkut muut talvirenkaat? 


2Selvitä mikä rengaskoko sopii autoosi. Tämän voit tehdä katsomalla koon tämänhetkisistä talvirenkaistasi tai tarkistamalla sen ohjekirjasta. Jos et halua mennä autolle asti tarkistamaan, voit sen sijaan käyttää sivua. Kirjoita autosi rekisteritunnus sivulla olevaan ruutuun, niin saat tietää minkä kokoiset renkaat sopivat autoosi.


3 Selvitettyäsi rengaskoon sinulla on kaikki mitä tarvitset ostaaksesi uudet talvirenkaasi netistä. ​Rengas Online ja , ovat kaksi suurinta nettikauppaa, sekä suosittuja asiakkaiden joukossa. Renkaiden tilaaminen on helppoa, sillä renkaat voidaan lähettää läheiselle asennusliikkeelle, missä ne asennetaan paikoilleen. 


Näin se toimii: Tilaamasi renkaat lähetetään suoraan läheiselle asennusliikkeelle. Voit valita haluamasi asennusliikkeen ollessasi "kassalla". Asennusliike huolehtii renkaiden asennuksesta puolestasi. Ajan ja päivämäärän sovit jälkikäteen asennuspisteen kanssa- kätevää! 


Tämä tarkoittaa sitä, että sinun ei tarvitse asentaa renkaita itse, ellet niin halua. Sinun tarvitsee vain ajaa auto asennusliikkeeseen sovittuun aikaan, ja odottaa kun he vaihtavat renkaasi (tämä kestää yleensä 15-20 minuuttia). Valmista! Lue lisää ​Rengas Online ja sivuilta.

 

Nastattomat talvirenkaat - Testit 2020

 • Aftonbladet / Dagbladet: Testasi 12 kitkarengasta viimeisimmässä testissään. Tänä vuonna voittajaksi nousi viime vuonna toiselle sijalle sijoittunut ​Nokian Hakkapeliitta R3. Renkaalla on erinoimainen pito ja ohjattavuus, sekä jäällä että lumella. Asvaltilla rengas on hieman hitaammin ohjautuva, mutta pito on erinomainen myös korkeissa nopeuksissa ja äkkinäisiä korjausliikkeitä tehtäessä. Rengas on myös hiljainen ja se rullaa kevyesti. 


 • Teknikens Värld: Valitsi Nokian WR Snowproof parhaaksi kitkarenkaaksi. Heidän mukaansa renkaassa yhdistyvät erinomainen suorituskyky kuivalla asvaltilla ajettaessa ja ihan hyvä suorituskyky talviolosuhteissa ajettaessa.Heidän mielestään om tärkeää ottaa huomioon missä olosuhteissa renkailla ajaa useimmiten, sillä suurin osa kitkarenkaista on joko hyvä talvisissa olosuhteissa tai kuivalla tiellä. Harvempi on hyvä useissa eri olosuhteissa.

 • NAF Motor: Testasi 8 kitkarengasta testissään ja valitsi tämän vuoden voittajaksi ​Continental VikingContact 7 88 pisteellä. Plussaa rengas saa sen hyvästä pidosta jäällä ja lumella, helppo ajoisuudesta ja melutason alhaisuudesta. Raati kuvailee renkaan heikkouksia näin: "Kuten monien muidenkin kitkarenkaiden kohdalla, olemme eniten huolissamme renkaan selviytymisestä vesiliirrosta". Toiselle sijalle nousi Nokian Hakkapeliitta R3.


Nastattomat talvirenkaat - Testit 2019

 • Tekniikan maailman talvirengas vertailussa vuonna 2019 oli mukana yhdeksän kitkarengasta. Kokonaisarvostelussa kitkarenkaat eivät perinteisesti ole pärjänneet nastarenkaille. Nykyään ero renkaiden välillä ei kuitenkaan ole kovin suuri, parhaat kitkarenkaat pitävät liukkaallakin jäällä suorastaan uskomattoman hyvin. Kitkarenkaista testissä voiton vei Continental ContiVikingContact 7, joka päihitti kokonaisvertailussa myös monia mukana olleita nastarenkaita. Raadin mukaan renkaan ajokäytös on tasapainoista, ja rengas ohjautuu tarkasti. Hallinta on helppo säilyttää liukkaallakin, kunhan pidon rajaa ei liiaksi ylitä. Heidän mielestään tällä renkaalla on kaken lisäksi ilo ajaa. 


 • Tuulilasin kitkarengas testissä voittajaksi nousi myös testivoittajamme Continental ContiVikingContact 7. Toiselle sijalle testissä sijoittui Nokian Hakkapeliitta R3. 


 • Teknikens Värld: Ruotsalaisessa testissä testattiin 18 talvirengasta (8 nastarengasta, 6 nastatonta ja keskieurooppalaista nastatonta rengasta). Nastattomien renkaiden voittajaksi nousi Continental ContiViking Contact 7. Toiselle sijalle tässäkin testissä sijoittui Nokian Hakkapeliitta R3, joka ei ihan noussut voittajan tasolle, mutta suoriutui hyvin niin lumella kuin jäällä ajettaessa. Testin paras keskieurooppalainen nastaton rengas oli Continental WinterContact TS 860.


 • Norjalaisessa suuressa motor.no sivuston tekemässä testissä testattiin 8 nastatonta rengasta. Testin voitti Continental VikingContact 7, 89 pisteellä ja toiselle sijalle sijoittui Nokian Hakkapeliitta R3 84 pisteellä. Voittaja rengas oli raadin kuvailun mukaan testin pehmein ja sillä oli erinomainen pito niin jäällä kuin lumella. Plussaa rengas sai myös sen muihin renkaisiin verrattuna alhaisesta melutasosta. 


 • Aftonbladet: Lehti testasi 22 talvirengasta (12 nastallista ja 10 nastatonta). Testi suoritettiin Suomen Lapissa. Voittajaksi tässäkin testissä valittiin Continental ContiVikingContact 7, joka sai 7,8 pistettä ja toiselle sijalle nousi Nokian Hakkapeliitta R3 7,5 pisteellä.

Nastattomat talvirenkaat - Testit 2018

 • Moottori lehden suuressa kitkarengas vertailussa voittajaksi valittiin Continental ContiViking Contact 7. Valinta oli lopulta helppo, sillä rengas sijoittui kärkeen sekä jää- että lumikokeissa, jotka molemmat koostuvat jarrutus-, kiihdytys- ja ajettavuuskokeista. Raati kuvailee rengasta näin "tasapainoinen kokonaisuus”, ”paras lumella” ja ”paras jäällä”. Muille kärkisijoille sijoittuivat  Goodyear Ultra Grip Ice 2, Nokian Hakkapeliitta R3 ja Pirelli Ice Zero FR.


 • Tekniikan maailman testissä oli mukana 12 nastarengasta ja 10 kitkarengasta. Kitkarenkaista voittajaksi valittiin Continental ContiViking Contact 7, joka sai 7,9 pistettä. Jaetulle toiselle sijalle sijoittuivat GoodYear UltraGrip Ice2 ja Pirelli Ice Zero FR, jotka molemmat saivat 7,6 pistettä. TM kuitenkin varoittaa Pirellin renkaasta, sillä testin jälkeen TM sai selville, että Pirelli Ice Zero FR -renkaita on kaupoissa kahtena versiona: uutena, paremmin jäällä pitävänä ja vanhempana, heikommin jäällä pitävänä. Renkaiden ulkonäkö, kauppanimet, tuotemerkinnät ja jopa etiketit ovat identtiset. Voit tutustua aiheeseen tarkemmin täällä.


 • Teknikens Värld: Ruotsalaisessa testissä valittiin Continental ContiViking Contact 7 vuoden parhaaksi nastattomaksi talvirenkaaksi. Rengas sai 112 pistettä. Toiselle sijalle valittiin Pirelli Ice Zero R 110 ja kolmanneksi Goodyear Ultragrip Ice 2 108 pisteellä.

 • Vi Bilägare: Lehti testasi 7 kitkarengasta kokoluokassa 205/55 R16. Voittajaksi myös tässä testissä valittiin Continental VikingContact 7. Raati kuvaili rengasta näin: "Tällä talvirenkaalla on hyvä pito niin asfaltilla kuin talvisella tiellä. Ajo-ominaisuudet ovat turvalliset ja rauhalliset. Toiselle sijalle valittiin Nokian Hakkapeliitta R3.

 

Nastattomat talvirenkaat - Testit 2017

 • Tekniikan maailman vuoden 2017 talvirengasvertailussa oli mukana 15 nastarengasta ja 11 kitkarengasta. Kitkarenkaista parhaan arvosanan sai Continentalin Contivikingcontact 6, ja kakkoseksi ylsi Sava Eskimo Ice. Lehden mukaan parhaatkaan kitkarenkaat eivät tarjonneet vastusta nastarenkaille, vaan niiden arvosanat jäivät paljon huonommiksi. Kitkarenkaiden voittajakaksikko saikin TM:n vertailussa vain kaksi tähteä.


 • Auto Motor & Sport (test 1): Vuoden 2017 ensimmäisessä testissä lehti testasi 10 keski-eurooppalaista nastatonta rengasta. Nämä renkaat ovat siis ensisijaisesti tarkoitettu ajettaviksi Keski-Eurooppalaisissa maissa, joissa olosuhteet poikkeavat Suomen olosuhteista. Voittajaksi valittiin  Continental WinterContact TS 850, joka sai 9,0 pistettä. Toiselle sijalle 8,6 pisteellä nousi Dunlop Winter Sport 5.

 • Vi Bilägare: Ruotsalaislehden kamppailussa jaetulle ensimmäiselle sijalle sijoittuivat Nokian Hakkapeliitta R2 ja Continental ContiVikingContact 6, jotka molemmat saivat 86 pisettä. Toiselle sijalle sijoittui  Goodyear UltraGrip Ice 2, joka sai 79 pistettä.

 • Teknikens Värld: Lehden mukaan paras pohjoismainen kitkarengas vuonna 2017 oli  Goodyear UltraGrip Ice 2, joka sai 107 pistettä testissä. Hopeaa sai Pirelli Ice Zero R 104 pisteellä. Seuraavalle sijalle sijoittui Nokian Hakkapeliitta R2 103 pisteellä.

 • Auto Motor & Sport (testi 2):  Testin parhaaksi nastattomaksi talvirenkaaksi Pohjoismaisissa olosuhteissa ajettaessa valittiin Nokian Hakkapeliitta R2, joka sai 9,5 pistettä tässä testissä.
  Tämä rengas sai korkeat pisteet kaikissa testeissä, olipa kyseessä sitten jarrutus, pito tai ohjattavuus. Tämä rengas sai korkeat pisteet kaikissa kokeen osa-alueissa.
  Bridgestone Blizzak WS80 sijoittui toiselle sijalle 9,2 pisteellä. Continental ContiVikingContact 6 ei sijoittunut kärkikolmikkoon tässä testissä. 


Nastattomat talvirenkaat - Testit 2016

 • Vi BilägareParhaaksi kitkarenkaaksi valittiin Continental ContiVikingContact 6, joka sai 79 pistettä. Toiselle sijalle valittiin Nokian Hakkapeliitta R2, joka sai 77 pistettä.
 • Teknikens värld: Testissä oli mukana kitkarenkaita koossa 205/55-16. Testin paras oli Goodyear UltraGrip Ice 2, joka sai 109 pistettä. Toiselle sijalle 103 pisteellä valittiin Continental ContiVikingContact 6.

 • Auto Motor & Sport: Tämän testin parhaaksi kitkarenkaasi valittiin Nokian Hakkapeliitta R2, joka sai 9,6 pistettä. Testissä oli mukana renkaita koossa 205/55-16 ja raadin mukaan "Nokia on selkeästi nopein jääradalla, ja myös erinomainen lumella". Toiselle sijalle 9,2 pisteellä rullasi Continental ContiVikingContact 6 ja raadin mukaan "renkaalla on hyvät ajo-ominaisuudet kaikilla pinnoilla, mutta hieman huonompi sivupito jäällä ja lumella, kuin voittajalla."

 • Tekniikan MaailmaParas kitkarengas vuonna 2016 oli asiantuntijoiden mukaan Continental ContiVikingContact 6, joka sai 7,6 pistettä ja oli näin ollen testivoittaja. Toiseksi sijoittui Nokian Hakkapeliitta R2 joka sai 7,5 pistettä. Testissä oli yhteensä 11 kitkarengasta.

 

Nastattomat talvirenkaat - Testit 2015

 • Tekniikan Maailma (Finland): Parhaaksi kitkarenkaaksi valittiin Nokian Hakkapeliitta R2, joka sai 7,7 pistettä vuoden rengastestissä. Hopeasijasta kamppailivat kolme rengasta, jotka kaikki saivat 7,6 pistettä. Nämä renkaat olivat Goodyear UltraGrip Ice 2, Michelin X-Ice Xi3 ja Pirelli Winter Ice Zero.

 • Teknikens Värld: Kitkarengastestin voittajaksi vuonna 2015 nousi Continental ContiVikingContact 6126 pisteellä. Toiselle sijalle sijoittui Goodyear UltraGrip Ice 2 114 pisteellä.

 • Vi Bilägare: Paras nastaton talvirengas tässä testissä oli Nokian Hakkapeliitta R2. Tämä rengas sai jopa 96/100 pistettä. Toiselle sijalle 88 pisteellä sijoittui Continental ContiVikingContact 6.

 • Auto Motor & Sport: Sanoilla "uskomattoman tasapainoinen ja helppoa ohjattava lumella" valittiin Nokian Hakkapeliitta R2 suurella marginaalilla testien parhaaksi kitkarenkaaksi vuonna 2015. Rengas sai 9,4 pistettä, kun toiseksi sijoittunut Michelin X-Ice Xi3 sai 8,8 pistettä.

 • Expressen: Ruotsalaislehti ei ole suorittanut omia testejä, mutta on koonnut muita testejä sivuillaan. 

 

Vinkkejä matkan varrelle

Etsitkö kesärengasta ja haluat tietää mikä rengas on ollut testien paras viime vuosina, voit tutustua kesärengastestiin. 


Tarvitsetko nopean lainan ennen renkaiden ostamista, voi tämä sivu jossa vertaillaan eri lainoja, olla hyödyllinen sinulle.

 

Älä pihistele ostaessasi uusia kitkarenkaita. Renkaat ovat henkivakuutuksesi, jotka suojaavat sinua kun sitä eniten tarvitset.

Älä pihistele ostaessasi uusia kitkarenkaita. Renkaat ovat henkivakuutuksesi, jotka suojaavat sinua kun sitä eniten tarvitset.

 

Myös auto kaipaa puhdistusta silloin tällöin- tutustu siis meidän pölynimuri testeihimme täällä.

 

Vinkki: Ilmoittaudu lukemaan uutiskirjettämme, joka ilmestyy kerran kuukaudessa. Näin saat tietää uusista testeistä ensimmäisenä. Täytä tietosi punaisen nuolen alle, niin hoidamme ilmoittautumisen puolestasi!


Vinkki 2: Kun liityt meidän Facebook ryhmään saat lisätietoa, kun jollain valtakunnallisella kauppaketjulla on älypuhelin ALE. Tämän avulla voit tehdä oikean superostoksen = parhaan älypuhelimen alimpaan hintaan. Tykkää sivusta niin hoidamme seurannan puolestasi! 


Jos olet kiinnostunut lainaamaan rahaa matalalla korolla, voit tutustua vakuudeton laina testiimme. Philip Andrén

Testivoittaja: Kitkarenkaat

Täällä Testienparas-sivustolla Philip syventyy talouden ja teknologian alueisiin - muun muassa ääneen ja kuvaan liittyen. Lähetä Philipille mielellään kysymys, jos mietit taloudellisia tuotteita, nopeita tietokoneita, hyviä kuulokkeita tai älykkäitä kodinkoneita.

 

Philip on koulutukseltaan kansainvälisen liiketoiminnan alalta Stockholms Universitetista sekä yritysrahoituksesta ja sijoituspankkitoiminnasta Politecnico di Milano -yliopistosta Milanossa, Italiassa.

 

Vapaa-ajallaan Philip viihtyy parhaiten ystävien seurassa ja kuuntelee musiikkia.

 

Jos haluat ottaa yhteyttä minuun, voit lähettää sähköpostia osoitteeseen [email protected]


Päivitetty