Kesärengastesti.

Kesärengastesti 2024

Onko suunnitelmissasi ostaa uudet kesärenkaat kesälle 2024? Sitten olet tullut oikeaan paikkaan. Olemme koonneet yhteen kaikki lehtien rengastestit selvittääksemme mikä kesärengas on paras juuri nyt. Olemme myös huomioineet asiakkaiden mielipiteet.


Lukemalla tämän sivun tiivistelmän olet askeleen lähempänä uusien kesärenkaiden ostamista. Asiantuntijoiden tietotaidon, lehtien testituloksien, sekä asiakkaiden käyttökokemuksien avulla löydät parhaat kesärenkaat heti!Näin teet elämäsi parhaat rengasostokset

Alempana tällä sivulla kerromme kuinka vain 8 minuutin harkinnan jälkeen sinulla on mahdollisuus tehdä elämäsi parhaat rengasostokset. Voit ostaa parhaat kesärenkaat ja vielä edullisimpaan hintaan. Lisäksi voit varata renkaiden vaihdon asuinkaupungissasi. Kaikki tämä ilman että sinun tarvitsee nousta ylös tai edes soittaa puhelua.


Tulet säästämään niin aikaa kuin rahaa meidän '3 helpolla askeleella'. Mutta anna kun aloitamme alusta...


Mitä laki sanoo kesärenkaista

Kulutuspinnan pääurien syvyyden tulee olla vähintään 1,6 mm. Kesärenkaiden urasyvyyden turvasuositus sadekelillä ajettaessa on kuitenkin vähintään 4,0 mm. Mikäli urasyvyys on alle suosituksen, on syytä harkita kesärenkaiden uusimista oman ja mahdollisen perheen turvallisuuden lisäämiseksi. Näin suosittelee esimerkiksi Autorengasliitto.


Kesärenkaiden vaihtoaika on lain mukaan viimeistään maaliskuun lopussa 31.3. tai toisen pääsiäispäivän jälkeisenä maanantaina. Talvirenkaita saa toki käyttää vielä myöhempäänkin, jos keliolosuhteet sitä edellyttävät. Käytännössä renkaanvaihdon ajankohta ajoittuu monesti viimeistään huhtikuulle ja pohjoisemmassa Suomessa vielä toukokuun alkuun.


Toukokuusta eteenpäin saattaa olla riskin', että poliisi voi sakottaa nastarenkaiden käytöstä. Kitkarenkaita saa käyttää vuoden ympäri, mutta se ei ole suositeltavaa sillä renkaat ei ole suunnitellut kestämään kuumia kesäteitä. Osa testeistä osoittaa, että saattaa olla jopa hengenvaarallista käyttää kitkarenkaita kesäteillä.


EU:n rengasmerkinnät - näin luet merkintöjä

Eu:n rengasmerkinnät tulivat pakolliseksi vuonna 2012. Merkintöjen tarkoituksena on helpottaa renkaiden vertailua. Merkit saattavat näyttävät tutuilta, sillä niiden ulkonäkö muistuttaa paljon jääkaapeissa ja muissa kodinkoneissa käytettäviä merkintöjä.EU-merkintä

Merkit kertovat renkaiden polttoainetaloudellisuudesta, märkäpidosta ja melutasosta. EU-rengasmerkinnät ovat pakolliset henkilö- ja pakettiautojen kesä- ja talvirenkaissa nastarenkaita ja muutamia muita poikkeuksia lukuun ottamatta.


Rengasmerkinnät antavat tietoa kolmesta eri ominaisuudesta, jotka rakentavat pohjan renkaan suorituskyvylle: polttoainetaloudellisuus, märkäpito sekä melutaso. Merkinnät eivät kerro koko totuutta renkaan suoritustasosta, mutta antavat viitteitä oikeaan suuntaan.


Varoitus näistä kesärenkaista

Minkä merkkiset kesärenkaat kannattaa ostaa saadakseen hyvän kompromissin turvallisuuden, polttoainetaloudellisuuden ja melutason välillä?


Suurinosa rengasalalla työskentelevistä on sitä mieltä, että on hyvä idea välttää kaikista halvimpia kesärenkaita kuten merkkejä: Nankang, Vredestein, Sava, Sailun, Matador och Infinity.


Useimmiten ostaja saa sitä mistä maksaa ja kuten kirjoitamme nastarengas testissämme, on hyvät renkaat kuin henkivakuutus. Lompakon liiallinen ajatteleminen renkaita ostaessa saattaa olla hengenvaarallista, sanan oikeassa merkityksessä.


Näin toimivat älyrenkaat

Kyllä, se on totta. On olemassa älypuhelimia ja älykkäitä TV-laitteita ja tulevaisuudessa mahdollisesti myös älyrenkaita. Tämä ei kuitenkaan ole ajankohtaista ihan vielä, joten renkaita ostaessa vuonna 2024 on parempi kesittyä tavallisten turvallisten renkaiden ostamiseen.


Mitä tarkoittavat H, V, W ja Y?

Kirjaimet tarkoittavat nopeusindeksiä, joka kuvaa suurinta nopeutta, jolle rengas on hyväksytty. H-kirjain hyväksyy nopeuden 210 kilometriä tunnissa, V-kirjain 240 kilometriä tunnissa, W 270 kilometriä tunnissa ja Y 300 kilometriä tunnissa.
Paras kesärengas 2024

Vuonna 2024 taistelu on pääasiassa kolmen renkaan ja valmistajan välillä. Nämä ovat ​Continental PremiumContact 7, ja ​Nokian Hakka Blue 3. Nämä kolme rengasta vaihtavat paikkaa palkintopallilla riippuen siitä kuka testaa ja minkä painon he asettavat eri testivaiheisiin.
Testien paras - Kesärengas 2024 


Hinnat ovat 205/55-R16 kokoiselle renkaalle, sisältää kuljetusmaksut. 

 

Tutustuttuamme kaikkiin rengastesteihin voimme todeta, että PremiumContact 7 on vakaa ja helppoajoinen rengas erittäin hyvällä pidolla. Rengas on tosin saanut muutaman huonomman arvostelun, kun sitä on testattu erittäin rankalla sateella ja märällä tiellä, mutta yleisesti ottaen se on ollut huipulla monissa asiantuntija testeissä.


Jarrutus ominaisuudet kuivalla tiellä ovat erittäin hyvät ja renkaan melutaso on hyvä, vaikkaei kuitenkaan testien paras. Tämän kesärenkaan painopiste on ajomukavuudessa ja pidemmässä käyttöiässä. Kuvioratojen epäsymmetrisen suunnittelun ansiosta rengas sisältää myös urheilullisempia ajo-ominaisuuksia.


Aikasemmin Continental PremiumContact 6 rengas on voittanut monia asiantuntija testejä ja uusimpien testien mukaan Premium Contact 7 on vielä parempi. Rengas on voittanut esimerkiksi Ruotsalaisen lehden Vi Bilägare kesärengastestin.

 

Jos haluat tutustua yksityiskohtiin, statistiikkaan ja testituloksiin, voit tutustua alempana sivulla olevaan tiivistelmään eri maissa tehdyistä testeistä.


EU-merkintä Continental PremiumContact 6 renkaalle

EU-merkintä Continental PremiumContact 7 renkaalle

 

Myös autoilijat arvostavat Continental Premium Contact 7 rengasta. Ruotsalaisessa asiakkaille tehdyssä testissä rengas sai 4,51/5 pistettä, eli erittäin hyvät pisteet.


Täältä ostat kesärenkaat parhaaseen hintaan

3 helppoa askelta parhaiden kesärenkaiden ostamiseen halvimpaan hintaan
1


Selvitä mikä rengaskoko sopii autoosi. Tämän voit tehdä katsomalla koon tämänhetkisistä kesäenkaistasi tai tarkistamalla auton ohjekirjasta. Jos et halua mennä autolle asti tarkistamaan, voit sen sijaan käyttää sivua. Kirjoita autosi rekisteritunnus sivulla olevaan ruutuun, niin saat tietää minkä kokoiset renkaat sopivat autoosi. 

 

3


 Päätä mitkä kesärenkaat haluat lukemalla tiivistelmän testivoittajista. Valitsetko testivoittajan Continental Premium Contact 6, haastajan Nokian Hakka Blue 2, vai jotkut toiset renkaat?
Vinkki:
Kaikkia renkaita ei löydy kaikissa kokoluoksissa, joten on hyvä valita muutama eri vaihtoehto.


3

Selvitettyäsi rengaskoon sinulla on kaikki mitä tarvitset ostaaksesi uudet kesärenkaasi netistä.   ja , ovat kaksi suurinta nettikauppaa, sekä suosittuja asiakkaiden joukossa. Renkaiden tilaaminen on helppoa, sillä renkaat voidaan lähettää läheiselle asennusliikkeelle, missä ne asennetaan paikoilleen.

 

Näin se toimii: Tilaamasi renkaat lähetetään suoraan läheiselle asennusliikkeelle. Voit valita haluamasi asennusliikkeen ollessasi "kassalla". Asennusliike huolehtii renkaiden asennuksesta puolestasi. Ajan ja päivämäärän sovit jälkikäteen asennuspisteen kanssa- kätevää!


Tämä tarkoittaa sitä, että sinun ei tarvitse asentaa renkaita itse, ellet niin halua. Sinun tarvitsee vain ajaa auto asennusliikkeeseen sovittuun aikaan, ja odottaa kun he vaihtavat renkaasi (tämä kestää yleensä 15-20 minuuttia). Valmista! Lue lisää   ja sivuilta. 
Kesärengas testi - Asiantuntijoiden mielipiteitä


Rengastestit- 2023

Aftonbladet 2023: Aftonbladetin kesärenkaiden testissä 2023 Continental PremiumContact 7 esiteltiin selkeällä erolla parhaaksi. Rengas on uusi ja tuli markkinoille syksyllä 2022.


Rengas sai uskomattomat 9,5 pistettä 10-portaisella asteikolla Aftonbladetin testipaneelilta. Rengas on nopeusluokaltaan Y ja erottuu parhaana kaikissa osatesteissä. Aftonbladetin yhteenvetona rengas on erittäin helppo ajaa märällä asfaltilla, ohjautuu tarkasti ja käyttäytyy rauhallisesti mutkissa ja jarrutuksissa. Pito on erittäin hyvä myös märällä tiellä. Hieman negatiivisena piirteenä voidaan mainita, että renkaan melutaso voi tuntua hieman korkealta.


Lisäksi Continental PremiumContact 7 sai hyvän arvostelun lisäksi Michelin Primacy 4+ sijoittui kärkikastiin 8,7 pisteen arvosanalla 10-portaisella asteikolla, seuraten Goodyear Eagle F1 Asymmetric 6 ja Nokian Hakka Blue 3, jotka molemmat saivat arvosanan 8,4.


Teknikens Värld - Expressen: Teknikens Världin / Expressenin viimeisimmässä kesärenkaiden testissä (2023) myös täällä Continental PremiumContact 7 sijoittui parhaaksi. Rengas saavutti 69 pistettä ja johtaa kahden pisteen erolla kesärenkaaseen Hankook Ventus Prime 2 sekä Nokian Hakka Black 3.


Voittajasta he kirjoittavat, että rengas "tekee lähes kaiken oikein" ja tarjoaa hyvän pidon sekä kuivalla että märällä tiellä. Ainoa mainittu negatiivinen seikka on, että rengas rullaa raskaasti.


ADAC – Vi Bilägare 2023: Saksalainen ADAC on testannut peräti 50 kesärengasta däcktestissään, joka julkaistaan Vi Bilägare -lehdessä. Näistä renkaista suositellaan vain 10. ADAC nimittää testissä kaksi voittajaa - ne ovat Continental Premium Contact 6 ja Goodyear Efficient Grip Performance 2. Lue heidän testattujen renkaiden pdf-tiedosto.


ADAC katsoo, että nämä renkaat ovat erityisen hyviä sekä kuivalla että märällä tiellä ja että renkailla on hyviä ominaisuuksia myös ympäristön kannalta. Renkaat saavat pisteitä saksalaisen asteikon mukaan, jossa 0,5 pistettä on paras ja 5,5 pistettä on huonoin.


Muutamia esimerkkejä renkaista, joita sinun tulisi välttää ADAC:n mukaan, ovat muun muassa Rotalla RH 01, Lassa Driveways, Evergreen EH 226, Premiorri Solazo ja Riken Road Performance.


Råd & Rön 2023: Råd & Rön -lehti testasi 50 erilaista kesärengasta viimeisimmässä däcktestissään. Ensimmäiselle sijalle sijoittui Continental PremiumContact 6, jolla oli kokonaispisteet 71. Toiseksi tuli Goodyear Efficient Grip Performance 2, joka sai 70 pistettä. Michelin Primacy 4+ sai 69 pistettä, ja Bridgestone Turanza T005 ja Faken Ziex ZE310 Ecorun saivat kumpikin 65 pistettä.


Rengastestit- 2022

Aftonbladet 2022: Aftonbladetin kesärengastestissä 2022 (12. maaliskuuta) esiteltiin hieman epätavallisesti jopa neljä testivoittajaa Italian testiradalta. Testissä testattu rengasmitta oli 25/45 17, ulkolämpötila oli mukavat 15 astetta ja testattavat hetket olivat jarrutus märällä sekä kuivalla asfaltilla.


Kaikki beljä voittajaa saivat 8,9 pistettä. Testin voittajia olivat Continental PremiumContact 6, Goodyear Eagle F1 Asymmetric 6, ja ​Nokian Hakka Blue 3.


Continental rengas sai Aftonbladetilta hyvää palautetta pito- ja ajo-ominaisuuksistaan märillä ja kuivilla teillä. Renkaan vierintävastus sai puolestaan huonon arvosanan. Goodyearin rengas sai positiivista palautetta pito- ja ajo-ominaisuuksistaan märillä ja kuivilla pinnoilla. Rengasta kritisoitiin negatiivisesti, koska Aftonbladetin mukaan se ei rullaa kevyesti tiellä.


Michelin-rengas sai myös positiivista kritiikkiä pito- ja ajo-ominaisuuksistaan märissä ja kuivissa tieolosuhteissa. Rengas ei negatiivistä palautetta. Nokia-rengas sai positiivista palautetta pito- ja ajo-ominaisuuksistaan märillä teillä, sekä negatiivista kritiikkiä vesiliirron riskistä.


Teknikens Värld / Expressen 2022: Tässä kesärenkaiden 2022 testissä (18.3.) testattiin 12 kesärengasta mitoissa 225/50 R17. Testi perustui kuuteen osaan; jarrutusominaisuudet märillä ja kuivilla teillä, vesiliirto, märät tiet, hirvi testaus, mukavuus ja polttoaineenkulutus.


Testi tuotti neljä selkeää kärkisijaa. Testien paras oli kolmatta vuotta peräkkäin Michelin Primacy 4 75 pisteellä. Teknikens Värld uskoo, ettei renkaassa ole heikkouksia. Siinä yhdistyy hyvä pito sekä helppo vieritys ja polttoainetta säästävät ominaisuudet. Tämä yhdistelmä tekee renkaasta arvokkaan voittajan.


73 pisteellä toiseksi sijoittuu Pirelli P7 Cinturato ja kolmenneksi Nokian Hakka Blue 2, joka sai 72 pistett'. Continental Premium Contact 6 sai testissä 71 pistettä. Nämä neljä rengasta kuuluvat ehdottomasti kärkisijoille. Testi varoittaa halvoista kiinalaisista renkaista kuten Sport SA-37, Greentrac Quest-X och Milestone Green Sport.


Vi Bilägare 2022: Vi Bilägaret testasi tämän vuoden testissä 10 kesärengasta. Testin paras oli tänä vuonna Continental PremiumContact 6, jota seurasi Nokian Hakka Blue 3. Kolmanneksi tuli Bridgestone Turanza TOO5.


Rengastestit - 2021 

Vi Bilägare: Ruotsalaisen lehden vuoden 2021 testissä (18 maaliskuuta) esitettiin tämän vuoden kesärengastestien voittajat. Ensimmäiselle sijalle nousi rengas Maxxis, mikä voitti ensisijaisesti hintansa ansiosta. Tämä rengas ei ole meille entuudestaan tuttu, ja olemme hieman skeptisiä renkaan suhteen. Toiselle sijalle sijoittui meillekin entuudestaan tuttu Goodyear Efficient Grip Performance 2. Hyvä rengas, alhaisella melutasolla. Meidän testivoittajamme Continental PremiumContact 6 sijoittui testissä kolmannelle sijalle. Rengas pitää paikkansa top listoilla erittäin hyvien jarrutusominaisuuksien ansoista. Neljännelle sijalle sijoittui Nokian Hakka Blue 2, mikä jo kolmantena vuotena peräkkäin kuvailtiin parhaaksi renkaaksi märällä pinnalla ajettaessa.


Råd & Rön: suoritti kesärengastestinsä 26 helmikuuta. Raati antoi Continental PremiumContact 6 renkaalle 67/100 pistettä ja rengas sijoittui testissä toiselle sijalle kokoluokassa 205/55 R16. Voittajaksi 68/100 pisteellä valittiin tänä vuonna Semperit Speed-Life 3. Näitä kahta rengasta vertaillessa saa Continental PremiumContact 6 paremmat pisteet märällä tiellä ajosta, kun taas häviää haastajallensa polttoaineenkulutuksessa. Testissä testattiin kaikkiaan 166 kesärengasta.


Aftonbladet kesärengastesti 2021: Suoritti rengastestinsä yhdessä suomalaisen Test Worldin kanssa. Testissä oli mukana 14 kesärengasta eri hintaluokissa ja kokoluokassa 205/55 16. He testasivat renkaiden jarrutusominaisuuksia niin kuivalla kuin märällä tiellä, 5-80 km/h nopeuksissa. Jarrutusominaisuuksien lisäksi he testasivat renkaiden melutasoa ja niiden veriliirrosta selviytymiskykyä. Testien paras rengas vuonna 2021 tämän testin mukaan on Continental PremiumContact 6 ja toiseksi paras Michelin Primacy 4. Continental PremiumContact 6 valittiin vuoden voittajaksi, sillä se pärjäsi parhaiten märällä tiellä kaikissa ajonopeuksissa ja oli yksi parhaista renkaista myös kuivalla tiellä. Rengas sai tosin vain keskiarvoisen arvosanan vesiliirtotestissä. Vesiliirtotestissä huippuarvosanan sai Nokian Hakka Blue 2.


Rengastestit - 2020

Tekniikan maailma: Tämän vuotisessa testissä voittajaksi suoriutui Michelin Pilot Sport 4, joka sai 9,5 pistettä ja kehuja hyvästä pidosta, rauhallisesta ajettavuudesta, sekä renkaan hiljaisuudesta. Meidän testivoittajamme Continental PremiumContact 6  suoriutui testissä toiselle sijalle ja sai 9,2 pistettä. Renkaalla oli testin paras jarrutuspito kuivalla. Kolmannelta sijalta löytyy testihaastajamme Nokian Hakka Black 2, joka sai 8,8 pistettä ja oli testin paras märällä ajettaessa.


ADAC: Continental PremiumContact 6 voitti testin kokoluokassa 225/40 R18.


Aftonbladet: Ruotsalainen lehti valitsi voittajaksi tänä vuonna Michelin Pilot Sport 4 renkaan, joka sai 9,5 pistettä. Toiselta sijalta löytyy meidän testivoittajamme Continental PremiumContact 6, joka sai 9,2 pistettä. Lehti kirjoittaa renkaasta näin  "Continental renkaassa erinomainen hallittavuus ja se vastaa ohjaukseen täsmällisesti. Hyvän pidon ansiosta se on kuitenkin helppoajoinen". Raati pitää renkaan ajo-ominaisuuksista sekä märällä ja kuivalla ajettaessa, eivätkä he mainitse mitään renkaan huonoista ominaisuuksista.


Teknikens Värld: testasi 10 kesärengasta. Voittajaksi nousi Michelin Primacy 4, joka sen hyvän pidon, helpon vierintävastuksen ja vähäisen energiankulutuksen ansiosta sai jopa 61 pistettä. Jaetulle toiselle sijalle suoriutuivat Goodyear EfficientGrip Performance 2 ja Nokian Hakka Blue 2.


Råd & Rön: testasi 148 kesärengasta 36 eri merkiltä . Meidän testivoittajamme Contintental PremiumContact 6 sijoittui 5 sijalle. Voittajaksi nousi Contintental ContiSportContact.


Rengastestit - 2019

Aftonbladet: Viime vuoden kesärengastestissä Ruotsalainen lehti testasi 13 rengasta. Kärjestä löytyy Nokian Hakka Blue 2 ensimmäiseltä sijalta ja Continental PremiumContact 6 toiselta sijalta. Raati antoi Continentalin renkaalle 9,1/10 pistettä. He kirjoittavat myös, että kuivalla ajettaessa Continentalin rengas on paras, mutta Nokian rengas suoriutuu märällä tiellä paremmin.


Råd & Rön: jakoi testinsä eri luokkiin. Pienemmässä luokassa 14" voiton vei Continental PremiumContact 5. Rengas joka sai eniten pisteitä kaikissa luokissa oli Continental ContiSportContact 5. Mielenkiintoista on, Continental PremiumContact 6 rengasta on kuvailtu hyväksi yhdistelmäksi Continental PremiumContact 5 ja Continental ContiSportContact 5 renkaista.


Vi Bilägare: Vuoden 2019 testissä oli mukana 7 rengasta ja yksi "jokeri" rengas. Voittajaksi valittiin Continental PremiumContact 6, joka sai 80 pistettä. Toiselle sijalle valittiin Nokian Hakka Blue 2, joka jäi Continentalin renkaasta vain pisteen päähän. PremiumContact 6 oli raadin mielestä helppoajoinen. He vakuuttuivat renkaat jarrutusominaisuuksista kuivalla tiellä ja märällä tiellä rengas pärjäsi raadin mukaan tarpeeksi hyvin. Vesiliirtotestissä rengas ei ollut testin parhaimmistoa. Tästä huolimatta voitto osuu PremiumContact 6 renkaalle sen helppo ajoisuuden, melutason ja jarrutusominaisuuksien ansiosta. Haluamme myös mainita, että vaikka rengas pärjäsi erittäin huonosti vesiliirtotestissä, sai se huippu hyvät arvosanat sekä ajosta märällä tiellä että kurvissa ajosta märällä tiellä.


NAF Motor : testasi maaliskuussa 2019 8 kesärengasta. Voittajaksi nousi Continental PremiumContact 6, joka sai testissä 80 pistettä. Raati kuvailee rengasta näin; "PremiumContact 6 renkaalla on isoja ongelmia vesiliirrossa" , mutta he valitsevat renkaan voittajaksi tästä huolimatta. Toiselle sijalle sijoittui l Nokian Hakka Blue 2 (79 pistettä) ja kolmannelle sijalle Dunlop Sport BluResponse (77 pistettä). Renkaat jotka sijoittuivat viimeisille sijoille testissä ovat Goodyear EfficientGrip Performance (71 pistettä), Bridgestone Turanza T005 (69 pistettä) ja yksi kitkarengas (talvirengas) Continentalilta joka sai 60 pistettä.


Auto Motor Sport : On käynyt läpi Saksalaisen GTÜ:n ja ACE:n kesärengastestit. He testasivat renkaita mitoissa 205/55R16. Voittajaksi nousi Nokian Wetproof (153 pistettä), joka oli samalla myös yksi testin halvimmista renkaista. Toiselle sijalle ylsi  Dunlop Sport BlueResponse (152 pistettä) ja kolmannelle sijalle meidän testivoittajamme Continental PremiumContact 6 (151 pistettä).


Rengastestit - 2018

Vi Bilägare (testi 1): Ruotsalaisen lehden vuoden ensimmäisessä testissä testattiin kuutta rengasta kokoluokassa 205/55 R16. Continental ContiPremiumContact 5 valittiin parhaaksi kesärenkaaksi 88 pisteellä, Toiselle sijalle sijoittui Nokian Hakka Blue 2. Kesärengas, joka sijoittui viimeiseksi testissä tulee valmistajalta Sailun.


Vi Bilägare (testi 2): Vuoden toisessa testissä lehti testasi 7 halvempaan hintaluokkaan kuuluvaa rengasta kokoluokassa 205/55 R16. Näitä renkaita verrattiin aiempaan testivoittajaan; Continental ContiPremiumContact 5. Raati toteaa, että eron halvan ja premium renkaan välillä huomaa selkeimmiten märällä tiellä ajaessa. Testivoittajaksi tässä testissä valittiin Fulda EcoControl HP, joka sai 75 pistettä (verrattuna ContiPremiumContact 5 renkaan 88 pisteseen). Toiselle sijalle valittiin Falken Ziex ZE914 Ecorun 73 pisteellä.


TestWorld / Aftonbladet / Tekniikan Maailma (Finland) / NAF-Motor (Norge): Vuoden 2018 kesärengastestissä oli mukana 16 rengasta mitoissa 225/45 R17. Voittajaksi testissä nousi Michelin Pilot Sport 4, 9,2 pisteellä. Regasta kuvailtiin erinomaiseksi ajettavaksi ja sen jarrutusominaisuudet olivat vakuuttavat sekä kuivalla, että märällä tiellä. Jaetulle toiselle sijalle sijoittuivat  PremiumContact 6 ja Nokian Hakka Black, jotka molemmat saivat 9,1 pistettä.

Huonoimmat kesärenkaat tulevat tämän testin mukaan valmistajilta Nankang ja Gislaved.


Auto Motor & Sport (testi 1): Lehti testasi 8 SUV:eille tarkoitettua kesärengasta koossa  235/65 R17. Testin parhaaksi nousi Nokian Hakka Blue 2 SUV, joka sai jopa 9,6/10 pistettä. Toiselle sijalle sijoittui Bridgestone Dueler H/P Sport 9,0 pisteellä,.

Huonoimmat renkaat lehden mukaan tulevat merkeiltä  Hankook ja Pirelli. Vältä siis näitä merkkejä, jos haluat ostaa hyvät kesärenkaat.


Auto Motor & Sport (testi 2): Vuoden toisessa rengastestissä testattiin urheilurenkaita koossa  245/65 R19. Testin voitti Michelin Pilot Sport 4S 9,0 pisteellä ja toiselle sijalle ylsi Continental ContiSportContact 6 8,8 pisteellä.

Viimeiseksi testissä tuli Nankang Sport NS-20. Sinun kannattaa siis lehden mukaan välttää tätä rengasta.


Rengastestit - 2017

Motormännen / ADAC (Tyskland) / TCS (Schweiz): Testasi jopa 96 kesärengasta, kuudessa eri koossa ja 31 eri valmistajalta. Tämän jälkeen he valitsivat estivoittajan joka kokoluokassa. Renkaat jotka pärjäsivät testissä hyvin useassa eri kokoluokassa ovat Continental ContiPremiumContact 5 ja Goodyear EfficientGrip Performance. Nämä renkaat olivat testin parhaita pienissä rengas kokoluokissa, mutta pärjäsivät hyvin myös isommissa luokissa.

SUV-rengas testeissä korkeimmat pisteet saivat Continental ContiSportContact 5 ja Goodyear EfficientGrip SUV.

 Huonoimmat renkaat tulivat valmistajilta Nokohama, Nankang, Matador och GT Radial.


Vi Bilägare: Testasi 8 kesärengasta 10 eri testissä, valitakseen parhaan kesärenkaan kesälle 2017. Testin voitti Continental ContiPremiumContact 5. Lehti tiivistää renkaan näin; "Continental on huippu hyvä märällä tiellä. Melutaso on erittäin alhainen asfaltilla ajettaessa ja renkaalla on lyhyin jarrutusmatka sekä märällä että kuivalla tiellä". Toiselle sijalle testissä sijoittui Pirelli Cinturato P7 Blue ja kolmannelle Nokian Hakka Blue 2.


Vi Bilägare: Vuoden toisessa kesärengas testissä oli mukana 5 SUV-rengasta koossa 235/50-18. Testin parhaaksi nousi Continental ContiPremiumContact 6, 87 pisteellä. Rengas voitti koska se "teki vaikutuksen raatiin ja sai hyviä tuloksia testin monissa eri osa-alueissa". Toiseksi parhaiten testissä suoriutui  Nokian Hakka Black, joka sai vuorostaan 85 pistettä.


Aftonbladet / NAF (Norge) / Tekniikan Maailma (Finland) / Test World: Testasi 18 rengasta testiradalla Ranskassa, löytääkseen parhaan kesärenkaan vuonna 2017. Raadin mukaan erot huonojen ja hyvien renkaiden välillä ovat selvimmät märällä asfaltilla ajettaessa. Nokian Hakka Blue 2 voitti testin 9,2 pisteelläContinental PremiumContact 5 ei jäänyt kauaksi voittajasta ja saavuttaa toisen sijan 9,1 pisteellä. Raati varoittaa ostamasta testissä huonoimmiten pärjänneitä renkaita kuten Duratorn Mozzo Sport, Falken Ecorun ja Davanti DX 390.


Aftonbladet Bil (sanomalehti): Ruotsalaisen lehden paperi versiossa Aftonbladet Bil esiteltiin vielä yksi rengas testi vuodelle 2017. Tällä kerralla testissä oli mukana 12 rengasta mitoissa 205/55-16. Tämän testin mukaan vuoden 2017 paras kesärengas on Goodyear EfficientGrip Performance, joka sai 65 pistettä.  Rengas selviytyi hyvin testin kaikista osa-alueista. Jaetulta toiselta sijalta, 62 pisteellä, löytyvät  Continental ContiPremiumContact 5 ja Pirelli Cinturato P7 Blue.


Teknikens Värld: Testasi kesärenkaita SUV-autoille (235/60-18). Heidän loppupäätelmänsä oli, että saat sitä mistä maksat. Kahdeksasta testatusta renkaasta voittajaksi nousi Pirelli Scorpion Verde 64 pisteellä. Toiselle sijalle 63 pisteellä sijoittui Michelin Latitude Sport 3.


Auto Motor & Sport: Vuoden 2017 kesärengastestissä testattiin kokoa 245/45-18. Testivoittajaksi valittiin  Michelin Pilot Sport 4. Rengas vei voiton kotiin, sen erinomaisen dynamiikan ja suorituskyvyn ansiosta. Toiselle sijalle valittiin Pirelli P Zero, joka sai 8,8 pistettä, ja kolmas sija kesän rengastestissä meni Continental PremiumContact 6 renkaalle, joka sai 8,4 pistettä. Viimeksi tuli renkaat Toyolta, Vredesteinilta ja Nankangilta.


Rengastestit - 2016

ADAC 15" & 17" / Motormännen: Vuoden 2016 kesärenkaiden rengaskokeessa mitoilla 185/65 R15 voiton vei Vredestein Sportrac 5 69 pisteellä. Continental ContiPremiumContact 5 sijoittui toiseksi 67 pisteellä. Jaetulle kolmannelle sijalle sijoittui muun muassa Goodyear EfficientGrip Performance 66 pisteellä.


17 tuuman renkaiden testissä Continental ContiSportContact 5 vei kultamitalin 72 pisteellä, mikä oli huomattavasti enemmän kuin toisella sijalle sijoittuneen Pirelli P Zeron 67 pistettä.


Vi Bilägare / Expressen: 9 renkaan kesärengastesti osoitti, että Continental ContiPremiumContact 5 oli vuoden 2016 paras kesärengas. Rengas sai 85 pistettä. Lehden mielestä testin voittajalla oli lyhin jarrutusmatka kuivalla tiellä ja rengas on myös erittäin hyvä märällä tiellä ajettaessa. Toiseksi sijoittunut Goodyear EfficientGrip Performance sai 84 pistettä.


NAF (Norge) / Aftonbladet / Tekniikan Maailma (Finland) / Test World: Tämän vuoden rengastestissä Nokian Hakka Green2 oli testien paras 9,4 pisteellä.

Jaetulle toiselle sijalle ylsivät Goodyear Efficient Grip ja Pirelli Cinturato P7, jotka saivat 9,2 pistettä. Continental Premium Contact 5 sau tässä testissä tasan 9 pistettä.


Teknikens Värld: Tämän vuoden 12 kesärenkaan testissä (205/55 16), Goodyear EfficientGrip Performance oli testien paras 65 pisteellä. Toisella sijalla oli Continental Premium Contact 5, joka sai 62 pistettä.


Paras kesärengas pitää sinut turvassa kesäisillä teillä.


Paras kesärengas pitää sinut turvassa kesäisillä teillä.


PS. Muista tarkistaa renkaiden ilmanpaine. Pari hektoa enemmän, kuin ohjekirjassa mainitaan ei ole vaaraksi, vaan voi jopa vähentää vierintävastusta ja näin samalla myös polttoaineen kulutusta.


Olemme koonneet myös tuloksia parhaista nastatalvirenkaasta.


Jos olet kiinnostunut lainaamaan rahaa matalalla korolla, voit tutustua vakuudeton laina testiimme.Philip Andrén

Testivoittaja: Kesärenkaat

Täällä Testienparas-sivustolla Philip syventyy talouden ja teknologian alueisiin - muun muassa ääneen ja kuvaan liittyen. Lähetä Philipille mielellään kysymys, jos mietit taloudellisia tuotteita, nopeita tietokoneita, hyviä kuulokkeita tai älykkäitä kodinkoneita.

 

Philip on koulutukseltaan kansainvälisen liiketoiminnan alalta Stockholms Universitetista sekä yritysrahoituksesta ja sijoituspankkitoiminnasta Politecnico di Milano -yliopistosta Milanossa, Italiassa.

 

Vapaa-ajallaan Philip viihtyy parhaiten ystävien seurassa ja kuuntelee musiikkia.

 

Jos haluat ottaa yhteyttä minuun, voit lähettää sähköpostia osoitteeseen [email protected]


Päivitetty