Paras kaasugrilli

Grilli testi 2024 - paras kaasugrilli

Oletko aikeissa ostaa grillin ja haluat tietää mikä grilli on lehtien, asiantuntijoiden ja käyttäjien mielestä paras juuri nyt? Sitten olet tullut oikeaan paikkaan! 

 

Tälle sivulle olemme koonneet kaikki ajankohtaiset grillit testit, ja selvittäneet mikä grillit on testien paras juuri nyt. Tässä testissä keskitymme hieman suurempiin kaasugrilleihin, jotka sopivat parhaiten takapihalle tai terassille. 


Listaamme testien parhaan kaasugrillin, testien parhaan keskikokoisen kaasugrillin sekä haastajan parhaalle keskikokoiselle kaasugrillille. Yritämme myös löytää parhaan kaasugrillin, joka maksaa korkeintaan n. 1000 euroa. 


Paras kaasugrilli 2024


Hiiligrilli vai kaasugrilli- kumpi on parempi?

Molemmilla on etunsa ja haittansa, jotka vaikuttavat siihen kuinka hyväntuoksuinen ja nautittava grillaus hetkestä tulee. Olemme koonneet osan näistä tähän: 


Kaasugrillin etuja ovat se, että grilli lämpenee nopeasti ja lämpötilan säätely on helppoa, ja näin myös grillaus tehon säätely on mahdollista. Sinun ei tarvitse käyttää sytytysnestettä ja ottaa riskiä, että sen haju tarttuu ruokaan. Myös jokaisen grillaus kerran kustannus on pienempi kuin hiiligrilliä käytettäessä, vaikka tosin kaasugrillin on ostettaessa usein kalliimpi kuin hiiligrilli.


Huonompia puolia kaasugrillissä on se, että grilliä täytyy puhdistaa ja hoitaa hieman enemmän, sillä rasva ja ruoantähteet eivät pala pois samalla tavalla. Kaasugrillillä ruokaa laitettaessa myös grillille ominainen tuoksu puuttuu. 


Hiiligrillin etuja ovat se, että useimmat ihmiset ajattelevat juuri tällaista grilliä, kun he haluavat nauttia todellisesta grillaus hetkestä oikean tunteen ja oikeiden tuoksujen kera. Monelle tämä on yhtä tärkeää, kuin itse ruoka. Hiiligrillillä valmistettu ruoka saa sille tyypillisen savustetun maun. Hiiligrilli voi myös tulla todella kuumaksi ja sen kanssa on helppo käyttää esimerkiksi savustuspurua monipuolisen maun saamiseksi.


Huonompia puolia on, että hiiligrilliä käytettäessä sinun tarvitsee käyttää hiiltä ja tasaisen lämpötilan saaminen on hankalampaa ja siinen menee enemmän aikaa. Ruoanlaittoon tarvitaan yksinkertaisesti hieman enemmän ennakointia ja työtä.

Testien paras - Kaasugrilli


Kulta mitalin voittaa tällä hetkellä Weber Genesis® II E-310. Kaasugrilli kolmella tehokkaalla polttimella, joka on voittanut useita asiantuntija testejä ja on yksi kotikokkien suosikeista. 


Grillissä on elektroninen sytytys, mikä tekee grillin sytyttämisestä helppoa, etkä tarvitse sytkäriä tai tulitikkuja. Koska polttimia on kolme, on lämpötilan säätely helppoa. Tämä on kätevää esimerkiksi kanaa tai pihvejä grillattaessa. 


Grillin kansi on posliiniemaloitu kaksoiskansi ja siinä on myös sisäänrakennettu lämpötilamittari, joka auttaa sinua lämpötilan säätelyssä. 


Grillissä on teräksiset Flavorizer Bars tangot, jotka nappaavat tippoja ja antavat ruoalle hyvän savuisen maun. Sivupöydät on käteviä säilytyspaikkoja, ruoan valmistuksen aikana. Grilli on kooltaan 68 x 48cm ja se on varustettu renkailla, mikä tekee grillin siirtämisestä helppoa. Lue lisää grillistä Weberin nettisivuilta.


Asiantuntijat antavat toistuvasti korkeita pisteitä Weberin grilleille. Mm. ruotsalaisen Testfaktan testissä Weber Genesis® II E-310 on valittu testien parhaaksi 4,5/5 pisteellä.


Grilli sijoittui hyvin myös Cnet ja Toptenreviews, testeissä. Molemmat antavat kehuja Weber Genesis® II E-310 kaasugrillille.


Täältä ostat testivoittajan parhaaseen hintaan
Grilli on suosittu myös useiden käyttäjien keskuudessa. Täältä voit lukea muutamia myönteisiä arvosteluja:


“Olen aina pitänyt Weberin grilleistä, joten tämän ostaminen oli itsestäänselvyys, kun jouduin vaihtamaan vanhasta hiiligrillistäni. Minun on sanottava, että olen vaikuttunut laadusta ja siitä, kuinka vahva se on. Tänä kesänä grillataan paljon :) ”


”Erittäin hyvä kaasugrilli, joka on nopea ja pitää lämpötilan tasaisena. Kolme grillaus aluetta antaa sinun grillata erilaisia lihanpaloja ja lisukkeita samaan aikaan. Aika helppo puhdistaa, posliiniemaloinnin ansiosta.”


”Massiivinen grilli- korkea laatuinen! Kasaamiseen meni noin kaksi tuntia, mutta käyttöohjeet oli helpot seurata! Olen erittäin iloinen!”


”Hyvä laatuinen, huomasin sen jo kasatessani grilliä. Helppo hallita ja hyvä grilliaus tulos. Et huomaa, että hiilenmaku puuttuu.”


“Iso grilli. Jähmeä ja hyvin rakennettu. Koko pintaa voi käyttää ruoanlaittoon. Syttyy nopeasti.”


”Olen omistanut tämän Weberin grillin kolmen vuoden ajan ja käytän sitä usein. Olen juuri ostanut toisen grillin toiseen kotiini. Weberin grillit ovat uskomattoman laadukkaita ja arvokkaita. Grillin kokoamiseen menee noin 75 minuuttia. Se toimii heti napin painalluksella ja lämpenee erittäin kuumaksi. Se on ylivoimaisesti paras grilli, jonka olen koskaan omistanut. Pidän sen peitettynä Weberin vinyylipäällisellä ja puhdistan sen joka kevät ja syksy. 3-vuotias grilli näyttää ja toimii kuin uusi. Et tule pettymään."


Haitat sitten? Suurimmassa osassa tuotteista löytyy usein jotain vähemmän hyvää, mutta Weber Genesis® II E-310 GBS grillistä on vaikea löytää selkeitä huonoja puolia. Ainoa asia, jonka olemme huomanneet aiheuttavan hieman tyytymättömyyttä on se, että joidenkin mielestä grillin kokoaminen vaatii liikaa työtä, mutta muuten käyttäjät ovat enimmäkseen tyytyväisiä!

Testien paras keskikokoinen kaasugrilli 


Kultamitalli sarjassa ”keskikokoinen grilli” menee juuri nyt kaasugrillille Weber Q3200. Kaasugrilli kahdella ruostumattomalla teräksellä valmistetulla polttimella, joka on voittanut useita asiantuntija testejä ja on tämän lisäksi suomalaisten kotikokkien suosiossa.


Tämän grillin pohja ja kansi ovat alumiinia, polttimet on valmistettu ruostumattomasta teräksestä ja grilli valuraudasta. Painonappisytytys helpottaa grillin sytyttämistä ja portaattomat säätimet lämmön säätämistä. Kannen lämpömittari auttaa sinua seuraamaan lämpötilaa helposti.


Toinen polttimista on P:n muotoinen, mikä mahdollistaa epäsuoran grillauksen, kuten myös suuremmissa Spirit-, Genesis- ja Summit-malleissa on mahdollista. Kokoontaittuvien työtasot ovat kätevät ja niihin on helppo laskea tavaroita grillatessa. Grillin koko on 46 x 65cm ja se on varustettu renkailla, mikä tekee grillin siirtämisestä helppoa. Lue lisää grillistä Weberin nettisivuilta.


Weber Q3200 grillillä on myös pikkuveli nimeltään Q3000. Q3200 etuja on, että siinä on elektroninen sytytys, työvalo kannen kahvassa ja extra hylly. Grillit itsessään ovat identtisiä, mutta koska ne ovat melkein saman hintaisia, valitsevat suurin osa Q3200 grillin. 


Asiantuntijat antavat toistuvasti korkeita arvosanoja Weberin grilleille ja Norjalainen Klikk valitsee Weber Q3000 testien parhaaksi korkeimmilla mahdollisilla pisteillä 6/6. Täältä ostat kaasugrillin Q3200 halvimpaan hintaan
Grilli on tämän lisäksi erittäin arvostettu käyttäjien keskuudessa. Suomalaisten käyttäjien keskimääräinen arvosana on 4,8/5! Tässä muutama positiivinen arvostelu:


"Grilli on tosi hyvä, lämpenee nopeasti ja käytännössä siinä on 3 poltinta. Grillen är ruskigt bra, snabb uppvärmning och i praktiken 3 brännare. Kaikki materiaalivalinnat tuntuvat hyvin harkituilta ja vakailta. Se näyttää pienemmältä kuin muut täysikokoiset grillit, mutta se on harhaa - grillipinta on suurempi kuin monissa muissa grilleissä ja riittää suuriinkin juhliin.


"Lämpenee nopeasti. Helppo puhdistaa. Grillaus tulos on täydellinen!” 


"Koko pinta lämpenee tasaisesti. Valurautaristikko antaa lihalle hyvän kuvion. Hyvä rakenne!"


"Olen käyttänyt hiiligrilliä yli 15 vuotta, enkä ole koskaan edes harkinnut kaasugrillin ostamista… Nyt en tule koskaan harkitsemaan hiiligrillin ostamista, tuntuu vaan niin hankalalta.” 


Haitat sitten? Suurimmassa osassa tuotteista löytyy usein jotain vähemmän hyvää, mutta Weber Q3200 grillistä on vaikea löytää selkeitä huonoja puolia! Kuten sanottu käyttäjät ovat erittäin tyytyväisiä!


Haastaja keskikokoinen kaasugrilli - Weber Q3000 
Voit myös valita grillin  Q3000. Q3200 ja Q3000 ovat melkein identtisiä keskenään. Joten, jos Q3200 on loppuunmyyty, ostaa Q3000 grillin sen sijaan.


Täältä ostat kaasugrillin Q3000 alimpaan hintaan
Lue lisää grillistä Weberin nettisivuilta.


Testivoittaja grillit - Asiantuntijoiden mielipiteitä

Mihin asiantuntija testeihin sinun kannattaa tutustua ennen päätöksen tekoa? Asiantuntijoiden tekemiä grilli testejä löytyy vaikka muille jakaa. Me luettelemme tässä alla ne kaikista mielenkiintoisimmat. Löydät uusimmat testit listan yläosasta. 


M3, 2019: Testasi 8 grilliä ja ensimmäiselle sijalle tässä testissä sijoittui kaksi grilli markkinoiden suosikkia Weber Genesis II ja Landmann Avalon PTS + 3.1. Molemmat saavat 9/10 pistettä tässä testissä.


Testfakta, 2018: Testasi 6 erilaista grilliä ja testien parhaaksi valittiin Weber Genesis II E-310  4,5/5 pisteellä. Toiselta sijalta löytyy Grillstar Brisbane 4B 4:llä pisteellä. 


Aftonbladet, 2018: Ruotsalaisen lehden voittajaksi nousi Outdoor Chef Ascona 570, joka sai arvosanaksi 5+. Saman arvosanan sai myös Broil King Regal XL BLK. Toiselle sijalle testissä nousi 4 grilliä Weber Genesis II E-210, Weber Genesis IIE610 GBS, Jamie Oliver Explorer 6500 ja Outdoor Chef p-420 G, jotka kaikki saivat arvosanakseen 4+. 


Goodhousekeeping, 2017: Antaa Weber Genesis II E-310 GBS kokonaisuudessaan 86/100 pistettä. Heidän mielestään se on vakaa ja hyvin rakennettu grilli. He pitävät myös siitä, että grilliä on helppo siirtää paikasta toiseen. Myös sivupöytä saa plussaa. He olivat myös tyytyväisiä itse ruoan lopputulokseen, sekä grillin puhdistuksen helppouteen.

 

Din Side, 2017: Testasi 8 kaasugrilliä hintaluokassa n. 500 euroa. Kolme grilliä nousi jaetulle ensimmäiselle sijalle ja kaikki nämä saivat 5/6 pistettä. Voittajat ovat Weber Q3000, Nordic Season Huntington ja Outdoor Chef Ascona 570 G. Testpaneelin mielestä on vaikea löytää selkeä voittaja, sillä kaikissa näissä grilleissä on sopiva lämpötila, joka jakautuu tasaisesti koko pinta-alalle. Huonoimmaksi grilliksi valittiin Landmann Miton PTS 3.1, joten asiantuntijoiden mukaan sinun kannattaa välttää tämän grillin ostamista.


Aftonbladet, 2017: Suuri grilli kaksintaistelu- Landmann vastaan Weber! hiiligrilli vastaan kaasugrilli! 

Keväällä 2017 suoritti ruotsalainen lehti Aftonbladet perinpohjaisen grilli vertailun kahden grillin välillä, selvittääkseen kumpi oikeasti on parempi. Tämä tasitelu käytiin  Weber Master Touch (hiiligrilli) ja Landmann Triton PTS 3.0 (kaasugrilli) välillä. Raati halusi siis selvittää kumpi on parempi, hiili- vai kaasugrilli. 10 kierroksen ja monien testien jälkeen, tulos oli edelleen tasan. Lopulta raati kuitenkin löysi voittajan, ja se on hiiligrilli Weber Master Touch, joka sai 40 pistettä, kun taas Landmann sai 38 pistettä. 

 

M3, 2017: Testasi 6 grilliä, löytääkseen parhaan kaasugrillin noin 1000 euron hintaluokassa. Weber oli tämän testin suuri voittaja, sillä molemmat sen grillit nousivat kulta sijoituksille 9/10 pisteellä. Mallit, jotka voittivat ovat Weber Genesis E330 ja Weber Genesis II E-410. Lehti kirjoittaa muun muassa "Erittäin helppo käyttöinen. Lämmön tasainen jakautuminen ja sen säädeltävyys ovat todellakin vaikuttavia. Grilli tuntuu läpikohtaisin laadukkaalta. Mitään epätasapainoisuutta tai muuta ei ole havaittavissa ollenkaan. Tämän lisäksi valmistajalta voi ostaa paljon tarvikkeita savulaatikoista työvälineisiin. Valinta on helppo: Kesä kuuluu Weberille!"

 

Norjalainen 'TV2 hjelper deg' 2016: Testasi 3 kaasugrilliä: Biltema, Landmann Triton ja Weber Original E-310. Testien parhaaksi valittiin Weber Original E-310 4/6 pisteellä. Toiselle sijalle nousi  Landmann Triton 3 pisteellä ja huonoin oli Bilteman kaasugrilli, joka sai alimmat mahdolliset pisteet 1/6. 

 

Aftonbladet (WiseGuide), 2015: Testasi 6 sähkögrilliä eri hintaluokissa budgetista luksukseen. Lehti kirjoittaa, että sähkögrilli sopii käyttöön silloin, kun et voi käyttää kaasu- tai hiiligrilliä, ja parhaan sähkögrillin avulla voit päästä hyvään lopputulokseen. Weber Q 1400 voitti testin ylivoimaisesti. Vaikka se on tämän kyseisen testin kallein grilli on se silti hintansa arvoinen ja sai 5/5 pistettä testissä juuri sen laadukkuuden ansiosta. 


Norsjalainen Klikk, 2014: Testasi 9 keskikokoista grilliä ja voittajaksi valittiin Weber Q 3000 6/6 pisteellä. Raadin mukaan grilli jakoi lämmön hyvin tasaisesti koko alueelle. 

 

 

 Paras kaasugrilli


Nauti kesäilloista parhaalla grillillä valmistetuilla grilliannoksilla!

 

Käyttäjien mielipiteitä grillistä

Kuten aina Testien paras oppaassa, haluamme myös tietää mitä mieltä asiakkaat ovat tuotteestaan. Kaikki kunnia asiantuntijoille ja heidän tekemille testeilleen, mutta usein käyttäjillä on enemmän kokemusta juuri grillien käyttämisestä. He voivat usein myös huomata asioita, jotka tulevat esille vasta kun grilliä on käytetty pidemmän aikaa.

 

Kun katsomme käyttäjien mielipiteitä nousevat Weberin grillit usein listojen kärkeen. Mallit kuten One-Touch, Performer ja jopa Q-sarja ovat erittäin arvostettuja. Useat ovat yhtä mieltä siitä, että Weberin grilli on hyvä sijoitus, hintaluoksasta riippumatta.

 

Mitä taas tulee Landmannin grilleihin eivät käyttäjät ole yhtä positiivisia. He valittavat esimerkiksi vaikeista kokoamisohjeista ja huonosta mallista, jo kokoamisen aikana. Kokoamisen jälkeen on grilli monen mielestä epätasapainoinen, ruosteinen ja väri irtoaa pinnoista jo muutaman käytön jälkeen. Huono laatuinen yksinkertaisesti sanottuna. Tämän takia vältämme Landmannin grillejä, kunnens ne näyttävät etteivät ne vain voita asiantuntija testejä vaan myös suomalaisten asiakkaiden sydämmet. 


Tiivistelmä

Tutustuttuasi testiimme toivomme, että onnistut ostamaan kaasugrillin, mikä sopii tarpeisiisi parhaiten.  Testivoittajat - Paras kaasugrilli 


Vinkki 1: Kun liityt meidän Facebook ryhmään saat lisätietoa, kun jollain valtakunnallisella kauppaketjulla on kaasugrilli ALE. Tämän avulla voit tehdä oikean superostoksen = parhaan kaasugrillin alimpaan hintaan. Tykkää sivusta niin hoidamme seurannan puolestasi!

 

Älä missaa meidän muita testejämme! Meillä on muun muassa testi parhaasta kahvinkeittimestä, joten voit tarjota vieraillesi hyvät kahvin grillin ruuan päälle. Jos olet kiinnostunut lainaamaan rahaa matalalla korolla, voit tutustua vakuudeton laina testiimme. Philip Andrén

Testivoittaja: Kaasugrilli

Täällä Testienparas-sivustolla Philip syventyy talouden ja teknologian alueisiin - muun muassa ääneen ja kuvaan liittyen. Lähetä Philipille mielellään kysymys, jos mietit taloudellisia tuotteita, nopeita tietokoneita, hyviä kuulokkeita tai älykkäitä kodinkoneita.

 

Philip on koulutukseltaan kansainvälisen liiketoiminnan alalta Stockholms Universitetista sekä yritysrahoituksesta ja sijoituspankkitoiminnasta Politecnico di Milano -yliopistosta Milanossa, Italiassa.

 

Vapaa-ajallaan Philip viihtyy parhaiten ystävien seurassa ja kuuntelee musiikkia.

 

Jos haluat ottaa yhteyttä minuun, voit lähettää sähköpostia osoitteeseen [email protected]


Päivitetty