Älypuhelin testi - smartphone testi.

Älypuhelin testi 2024 - Smartphone

Jos olet aikeissa ostaa uuden älypuhelimen, ja haluat tietää mikä puhelin on paras juuri nyt, olet tullut oikeaan paikkaan! Olemme tutustuneet kaikkiin ajankohtaisiin testeihin selvittääksemme mitä mieltä asiakkaat ja asiantuntijat ovat tällä hetkellä myynnissä olevista älypuhelimista. Ja olemme löytäneet vastauksia! Paras älypuhelin 2024


Applen iOS vai Googlen Android?

Älypuhelimet saivat vakaan jalansijan vuonna 2007, Applen iPhonen tultua markkinoille. iPhone on vielä tänä päivänäkin suuri ja vaikutusvaltainen pelaaja kentällä, mutta muut valmistajat eivät seiso sivussa katselemassa. Hekin haluavat olla osa peliä. 

 

Tietenkin on olemassa myös testejä, joissa verrataan mobiilikäyttöjärjestelmiä. Näissä testeissä Android voittaa usein ennen kaikkea hyvän suorituskyvyn, monien sovellusten ja etenkin suuren puhelin valikoiman ansoista. Tutkimusyrityksen Gartnerin mukaan Androidin ja iOS:n yhteenlaskettu markkinaosuus oli vuonna 2018 jopa 99,9%.

 

Taistelu Applen käyttöjärjestelmän iOS:n ja Googlen Androidin välillä, jota useimmat muut älypuhelinten valmistajat käyttävät, jatkuu varmasti vielä pitkään. Mutta me vertaamme tässä testissä omenoita päärynöihin ja annamme kaikkien matkapuhelimien olla mukana taistelemassa tittelistä ”paras älypuhelin juuri nyt”.

  

Näin ajattelevat kuluttajat

Naapuri maassa Ruotsissa myytiin huippu vuonna 2014 noin 3 miljoonaa älypuhelinta yksityishenkilöille. Tällä hetkellä puhelimia myydään noin 2,5 miljoonaa per vuosi. Puhelinta vaihdetaan uudempaan malliin noin 2 vuoden ja 2 kuukauden jälkeen. Nuorempi sukupolvi haluaa vaihtaa puhelimen vieläkin nopeampaan tahtiin. 

 

Tämän takia meidän mielestämme on tärkeää tietää myös mitä mieltä asiakkaat ovat puhelimestaan. Ei vähiten niiden käytännöllisyydestä ja kestävyydestä. Monet käyttäjät haluavat myös vedenpitävän älypuhelimen. Siksi nämä arviot ja arvostelut painavat voimakkaasti valintaamme tehtäessä.

 

Kuinka paljon dataliikennettä tarvitset?

Nykyään puhelinta käytetään enemmän ja enemmän netin selaamiseen. Ehkä jopa enemmän kuin puhelujen soittamiseen. Tämän takia on mielenkiintoista miettiä, kuinka paljon aiot surffata uudella puhelimellasi. Eri puhelinliittymät tarjoavat erilaisia datapaketteja, joten valitse itsellesi parhaiten sopiva määrä.  

 

Yleisenä ohjeena on, että 1GB riittää noin 400 nettisivun lukemiseen (n. Helsingin Sanomat) tai Spotifyn kuuntelemiseen 15 tunnin ajan tai ohjelmien katsomiseen Yle Areenasta 2 tunnin ajan. Jos et aio käyttää puhelintasi tv:n tai videoleikkeiden katsomiseen 4G:n avulla, vaan tyydyt surffaamiseen, sähköpostien lähettämiseen, pankkiasioiden hoitamiseen ja välillä musiikin kuunteluun, saattaa 2GB/kuukausi riittää tarpeisiisi.  


Testien paras älypuhelin 2024 - iPhone 12Aiempina vuosina on voittajamme ollut Android puhelin, mutta tänä vuonna emme voineet ohittaa sitä faktaa kuinka hyvä Applen iPhone 12 oikeasti on


Kysymykseen Mikä iPhone on paras on olemassa helppo vastaus: Applen iPhone 13, iPhone 13 Mini ja iPhone 13 Pro. Täällä Testien paras oppaassa haluamme kuitenkin löytää älypuhelimen, joka on myös hinnaltaan paras. Tämän takia iPhone 12 on mielestämme paras älypuhelin juuri nyt. Se tarjoaa hyvän suorituskyvyn, käyttettävyyden ja näytön lisäksi myös hieman halvemman hinnan.


Näiden syiden ansiosta tämä älpypuhelin on mielestämme "Testien paras älypuhelin"! Asiantuntijat ja suomalaiset asiakkaat ovat samaa mieltä siitä, että tämä on erittäin hyvä puhelin.


iPhone 12 on tämän hetken paras älypuhelin sen huikean suorituskyvyn, upean näytön ja käyttäjäystävällisen operaattisen järjestelmän iOS:n ansoista. Perusmalle iPhone 12 on sisarussarjan (12 Pro, 12 Pro Max ja 12 Mini) toisiksi suurin. Mallit eivät eroa ulkonäöltään toisistaan kovinkaan paljoa, mutta iPhone 12 tarjoaa parhaan suorituskyvyn hintaansta nähden.  


Näyttö on saman kokoinen kuin edeltäjässä (6,1 tuumaa) ja siinä on OLED näyttö, jota kutsutaan nimellä Super Retina XDR:ksi. Näyttö näyttää erittäin hyvältä, siinä on OLED tekniikan ansiosta syvät mustansävyt ja kirkkaat värit. Näytön resoluutio on 2532 x 1170 ja 60 Hz.


Saat parasta mitä Applella on tarjoilla puhelimen nopean ja vahvan A14 sirun ansiostaTämä on toiseksi nopein Applen valmistama siru ja pitää huolta siitä, että kaikki toimii niinkun pitääkin. Älypuhelimen RAM muisti on 4GB. Tämän ansiosta puhelin pystyy pyörittämään monia sovelluksia samaan aikaan.


iPhone 12 puhelimessa on takakamera, joka koostuu kahdesta 12MP linssistä: laajakulma ja ultralaajakulmakamera. Voit valita, mitä kameraa haluat käyttää, ja niillä on toisistaan eroavat työalueet. Laajakulmakamera toimii kuin tavallinen kamera ja ultralaajakulmakameralla voit ottaa täysin toisenlaisen kuvan, sillä se tallentaa enemmän laajemman valikoimansa ansiosta. Yksi asia, josta jotkut käyttäjät kuitenkin valittavat, on se, että kamerassa on vain 2,5-kertainen optinen zoomi


Takakamerat tukevat 4K:ta luodakseen hyvän tarkkuuden. Puhelimessa olevan kuvankäsittelyohjelman ansiosta voit nostaa kuvasi ja videosi ihan uudelle tasolle. iPhone 12 kamerat tukevat myös "yökuvausta", jonka ansiosta voit ottaa hienoja kuvia myös pimeässä. Näitä kameroia voi käyttää myös yhdessä, parhaan mahdollisen kuvan vangitsemiseksi.


Akunkesto on yksi tämän puhelimen1 vahvuuksia. Akku on 2775mAh, mikä on hieman alempi kuin Iphone 11:sta. Tästä huolimatta akku on suuri ja se kestää 20 tunnin puhelunkeskustelun tai 13 tuntia netissä surffailua suoratoistoa. Tämänlisäksi iPhone 12 on vedenkestävä. Se selviää alle 2m syvässä vedessä jopa 30 minuttia.


Toinen iPhone 12 vahvuuksista on, että siinä on 5G valmiudet, Vaikka 5G ei vielä ole levinnyt suuressa mittakaavassa Suomessa, on silti hyvä omistaa älypuhelin näillä valmiuksilla. 


iPhone 12 myydään 64, 128 eller 256GB. Se löytyy kuudessa eri värissä.

 

Osta puhelimen parhaaseen hintaan täältä

Löydät Apple iPhone 12:n parhaseen hintaan netistä. Sitten saat sen myös heti kotiin lähetettynä, mikä on kätevää ja helppoa.
Asiakkaiden mielipiteitä 

Mitä mieltä asiakkaat ovat Apple iPhone 12? ässä muutama esimerkki:

 

"Vaihdoin iPhone X:stä iPhone 12:een enkä ole katunut sitä. Nopeampi prosessori, parempi kamera ja todella hyvä ääni! Suosittelen!"


"Olen tyytyväinen iPhone12 toimitukseen. Kamera on hyvä ja ääni. Mutta akkuun en ole tyytyväinen."


"iPhone 12 on upea puhelin! Vaihdoin iPhone X:stä iPhone 12:een ja olen niin onnellinen! Uskomattoman hyvä näyttö, nopea kuin lumikko, kaiken kaikkiaan helvetin hieno puhelin! Suosittelen!"


"Uskollisena iPhonen käyttäjänä ei ole mitään valittamista. Päivitin iPhone 8:sta tähän, eikä minulla ole mitään valittamista! Kamerakin on todella hyvä!"


"Melko iso, nopea ja ottaa hyviä kuvia. Ennen kaikkea helppokäyttöinen"


"Loistava puhelin. Olen aikaisemmin omistanut Androidin, mutta kun kaikki nousivat samaan hintaluokkaan Applen kanssa, ajattelin, että se voisi olla kokeilemisen arvoinen.


"Puhelin tuntuu mielestäni melko raskaalta, mutta toisaalta se tuntuu erittäin tukevasti rakennetulta! Pidän visuaalisesti paremmin kulmikkaasta muotoilusta xs:ään ja 11:een verrattuna, mutta toisaalta ergonomisesti puhelin sen sijaan tuntuu vähän huonommalta. Tämä ei kuitenkaan häiritse pitoystävällisen kuoren ansiosta."


"Ostin tämän tyttöystävälleni. Olen itse Android-käyttäjä. Tässä on uskomaton rakennuslaatu ja hyvä akunkesto ja akun hallinta, mutta silti liian kallis siihen, mitä se antaa. Pitäisi maksaa puolet, se olisi ollut täysi potti!"

 

Tämän älypuhelimen huonommat puolet

Katsotaanpa myös tämän matkapuhelimen hunompia puolia. Näitä on aina saatavilla ja haluamme tietää ne ennen ostoa, jotta voimme punnita niitä ennen päätöksen tekemistä. Asiantuntijat ja kuluttajat reagoivat kielteisimmin korkeaan ostohintaan ja siihen, että puhelimen akunkesto on hieman huonompi kuin iPhone 11:ssä. Akun kesto on kuitenkin hyvä ja saat noin 20 tuntia puheluita ja 13 tuntia netissä surffausta sekä videoiden suoratoistoa. 


Valitettavasti matkapuhelimien hintakuvaa on viime vuosina yleisesti ottaen tarkennettu ylöspäin, joten jos etsit halvempaa puhelinta, budjettipuhelimemme on erittäin hyvä vaihtoehto. Voit lukea enemmän tästä alta.

Paras Android 2024Koska älypuhelinten välinen taistelu käy yleensä iOS- ja Android-käyttöjärjestelmien välillä, on joskus vaikea valita testivoittajaa. Siksi olemme päättäneet sisällyttää tähän testiin myös parhaimman Android-puhelimen.

 

Tällä hetkellä markkinoilla ei ole pulaa Android-puhelimista. Testien parhaan valitseminen on siis yhä vaikeampi homma. Asiantuntijoiden mukaan kamppailu käydään lähinnä Samsung Galaxy S21 ja OnePlus 8 Pron välillä. Molemmat ovat erittäin hyviä älypuhelimia, mutta koska työmme on myös selvittää mikä älypuhelin on käyttäjien suosikki, nousee voittajaksi Samsun Galaxy S21.


Samsung jatkaa rajojen rikkomista älypuhelimiensa kanssa, eikä Samsung Galaxy S21 ole mikkään poikkeus. Puhelin on myös saanut aivan uudenlaisen designin, kun Samsung on tehnyt puhelimesta teollisemman näköisen. Tämä uudistus on onnistunut älyttömän hyvin. Kontrastit puhelimen kahden värin välillä ja "koholla " oleva kamera sointuvat toisiinsa erittäin hienosti. 

 

Samsung on kuitenkin päättänyt poistaa useita hyviä asioita, jotka ovat aiemmissa malleissa olleet mukana.  Esimerkiksi pakettiin ei enää kuulu pistorasiaan laitettavaa laturia tai kuulokkeita. Lisäksi Samsung on poistanut puolet pikselimäärästä näytöltä ja korvannut takana olevan lasin polykarbonaatilla, joka on hieman hienompi sana muoville. Tämä uusi takaosa tekee älypuhelimesta kuitenkin helpomman käsitellä kädessä. Näistä muutoksista huolimatta sekä asiantuntijat että kuluttajat suhtautuvat erittäin myönteisesti tähän 5G-yhteensopivaan älypuhelimeen.

 

Galaxy S21 näyttö on palannut Full HD-näyttöön, mikä saattaa tuntua hölmöltä. Mutta todellisuudessa ero edelliseen malliin ei ole juuri havaittavissa. Näyttö toimii 120 Hz:n virkistystaajuudella, joten pyyhkäisy näytöllä tuntuu heti. Puhelimessa on myös erittäin suuri näytön vahvuus, mikä tekee sen, ettei ero Quad-HD näyttöön ole niin suuri. 

 

Samsung Galaxy S21 näytön koko on 6,2 tuumaa, mutta siitä on olemassa myös suurempi versio. Suuremmissa versioissa on näytön koon lisäksi suurempi akku ja siten pidempi akun käyttöikä. Puhelimissa oleva prosessori on kuitenkin sama.

 

Edeltäjänsä S20 tavoin puhelimessa käytetään kahta erilaista prosessoria. Prosessori määrittyy sen mukaan ostatko puhelimen EU:n sisä- vai ulkopuolella. Meidän suomalaisten on valitettavasti tyydyttävä Exynos 2100:een, joka on hiukan heikompi kuin EU:n ulkopuolella käytetty Snapdragon 888. Tämä ero on tosin niin pieni, että sinun täytyy olla asiantuntija huomataksesi sen.

 

Prosessori on yhdistetty 8 Gt:n RAM-muistiin. Puhelimen tallennustila on vakiona 128 Gt, mutta jos tarvitset enemmän, voit myös valita 256 Gt:n muistin. Jos kuitenkin käytät älykkäitä pilvitallennusvaihtoja esim. valokuvien ja videoiden tallennukseen, vaatii se paljon ennen kuin puhelimesi tallennustila loppuu. 

 

Kuten useimmat uudet älypuhelimet, on tämä tietysti yhteensopiva 5G:n kanssa, mikä mahdollistaa entistä nopeamman surffailun.

 

Galaxy S21 kamera koostuu kolmesta kamerasta, jotka toimivat yhdessä parhaan tuloksen saavuttamiseksi. Kuten edeltäjässä S20:ssä, on puhelimessa erinomainen zoomaustoiminto, jonka avulla voit zoomata erittäin lähelle. Kamera koostuu laajakulmasta, ultralaajakulmasta ja "normaalista" objektiivista.

 

Kameralla on myös mahdollisuus kuvata videota 8K-muodossa. Kuvatessasi 8K:n tarkkuudella, on rajaus kuitenkin 24 FPS. Jos käytät 4K muotoa, voit olla silloinkin tyytyväinen sillä kamera pystyy käsittelemään 4K:ta 60FPS:n nopeudella. Puhelimessa on tietysti myös 40 megapikselin selfiekamera.

 

Akku on 4000 mAh:n akku, joka kestää 11–12 tuntia normaalissa käytössä. Jos olet älypuhelimesi erittäin ahkera käyttäjä, voit ladata sen nopeasti 100 prosenttiin noin tunnissa. Galaxy S21 on myös älykäs ja se kertoo sinulle, mitä voit tehdä akun pidentämiseksi. Akkuasetuksissa voit esimerkiksi aseta rajoitukset sille, kuinka kauan sovellukset voivat toimia taustalla. Voit käyttää myös langatonta latausta ja jakaa akun ystävän kanssa, jos molemmilla on Samsung Galaxy sarjan puhelin.

Mitä tulee turvallisuuteen, voit avata puhelimesi lukituksen joko salasanan, kasvojentunnistuksen tai sormenjäljen avulla.


Täältä ostat parhaan Android-puhelimen alimpaan hintaan
Käyttäjien mielipiteitä Galaxy S21 älypuhelimesta

"Erittäin tyytyväinen tähän puhelimeen! Erittäin nopea ja iso näyttö! Vaihdoin S8 puhelimesta tähän ja arkeni muuttui paremman akunkeston, puhelimen nopeuden ja kameran ansiosta. Suosittelen kaikille, jotka haluavat päivittää puhelimensa.”

 

"Hyvä puhelin! Ostin vaaleanpunaisen mallin. Hieno näyttö. Suosin 120 Hz:tä isomman resoluution sijaan. Minun akkuni kestää hyvin, joten exynos ei ole haukkumisen arvoinen… Puhelin ei kuumu kummemmin. Olen kaivannut sormenjäljentunnistajaa, sillä en pidä face id:stä.” 

 

"Olen erittäin tyytyväinen tähän puhelimeen. Terävä kuva ja kamera on huippu. Akunkesto riittää ja vielä vähän ylikin. Ne mistä muut ovat valittaneet on mielestäni olemattomia ongelmia.”

 

"Muissa puhelimissani on ollut sormenjäljentunnistus, joka on toiminut hyvin. S21 sormenjäljentunnistus on huono ja hidas, ja kasvojentunnituskin on hidas. Kaikki muu toimii hyvin.”

 

"Kuten moni muukin olin skeptinen Samgsungin S21 puhelimeen, kun kuulin että siinä ei ole wqhd näyttöä, sd-korttia tai lasista takaosaa.. Muovia premium puhelimessa!? Mutta itse en ole koskaan käyttänyt aikaisempia puhelimiani enemmän kuin ”Full HD” ja sd-korttia en ole käyttänyt moneen vuoteen, sillä pilvipalvelut on vaikeampi kadottaa kuin itse puhelin. Myös kaareva näyttö on ruvennut häiritsemään minua viimeisien kahden vuoden aikana, sillä se ei ole kovin käytännöllinen, suoraan näyttöön verrattuna. Tulin iloiseksi, kun huomasin, että S mallissa on viimeinkin tarjolla suora näyttö.” 

 

"Hieno kännykkä. Hyvä kamera, hyvä näyttö, kaikki on hyvää. Ainoa haittapuoli oli ettei puhelimessa ole paikkaa MicroSD-kortille, mutta voin elää ilman sitäkin.”

 

"Erittäin huippu ja kaunis puhelin. Täydellisen kokoinen, nopea prosessori, superi kamera. Se että takaosa ei ole lasia ei häiritse minua, sillä se on matta ja mikä tekee siitä helpomman ja kestävämmän. Huippuarvosana taas yhdelle Galaxy sukupolvelle. Olen omistanut 1:n, 3:n, 5:n, 8:n , A71:n ja nyt 21:n. 


Paras budget älypuhelin 2024


 

Jos etsit mutkatonta älypuhelinta, jolla on korkea suorituskyky edulliseen hintaan, on iPhone SE sinulle sopiva. Sekä asiantuntijat että käyttäjät pitävät siitä, paljon sen keveyden, hinnan ja akunkeston ansiosta. Lue koko testi tästä alta!


Tämä puhelin on kaikista iPhoneista parhaiten hinnoiteltu. Ja hinnastaan huolimatta sillä on silti sama suorituskyky kuin mitä uudelta iPhonelta voi odottaa.

  

Näyttö on 4,7 tuuman retina näyttö, jonka pikselitiheys on 336ppi (pikseliä tuumalla). Se on oikeastaan sama näyttö, jota käytettiin iPhone 8:ssa. Vanha sormenjälkitunnistin on otettu uudelleen käyttöön, ja näytön ympärillä on myös hieman paksummat reunat. On hieman surullista, että muotoilu ja näyttö eivät ole aivan uusimpia. Mutta koska Apple on käyttänyt vanhaa muotoilua uudelleen, he voivat sen sijaan keskittyä tekemään itse puhelimesta mahdollisimman hyvän. Tämän ansiosta puhelin on kevyt ja mukava pitää kädessä.

 

Alimpana näytöllä sijaitsee klassinen kotinappi, joka toimii myös sormenjäljentunnistimena. 

 

Vaikka puhelimen ulkoasu on identtinen iPhone 8 kanssa, on Apple todellakin satsannut puhelimen sisältöön. Esimerkiksi iPhone SE prosessointiteho toimitetaan tehokkaalla A13-sirulla, joka on sama siru, jota käytetään Applen uusimmissa puhelimissa. Verrattuna uuteen iPhone 11, näiden kahden välillä ei ole paljon eroja. Ainoa kerta, kun 11 on todella parempi, on silloin, kun tarvitaan grafiikan parempaa käsittelyä, muuten puhelimet toimivat hyvin tasaisesti. IPhone SE prosessorin RAM-muisti on 3 Gt. Itse puhelimen oletustallennustila on 64 Gt, mutta voit valita suurempia kokoja, kuten 128 ja 256 Gt.


Kamera koostuu 12MP:stä, joka yhdessä A13-sirun kanssa muodostaa tehokkaan kameratyökalun, jolla voit ottaa erittäin hienoja kuvia. Kamera koostuu tosin vain yhdestä linssistä, joten zoomaus mahdollisuudet ja laajempien kuvien otto ei ole samalla tasolla kuin iPhone 11 puhelimessa. Kamerassa ei myöskään ole yö tilaa, joten hämärässä otetut kuvat eivät ole aivan samalla tasolla. 


Kamera ei kuitenkaan ole täysin ilman ominaisuuksia. Voit esimerkiksi kuvata 4K-muodossa 60 kuvaa sekunnissa ja ottaa slow motion kuvia. Myös muotokuva-tilan käyttö on mahdollista sekä etu- että taka kameralla. Kun olet ottanut kuvan, voit muokata sitä kuvankäsittelyohjelmalla, ja saada huippu lopputuloksen! 

 

IPhone SE akun kesto on normaali käytössä (sosiaalinen media, musiikin kuuntelu ja videoiden katselu) noin 7-8 tuntia. Tämä on noin 4-5 tuntia lyhyempi kuin iPhone 11. Puhelimen laturi on vain 5W, mikä tarkoittaa sitä, että puhelimen lataaminen 0-100% kestää hieman yli 1,5 tuntia. 

 

Puhelin on vedenkestävä ja selviää 1 metrin syvyydessä 30 minuuttia.

 

iPhone SE sopii sinulle, joka haluat yksinkertaisen älypuhelimen, mikä tarjoaa hyvän suorituskyvyn ja vastinetta rahalle. A13-sirunsa ansiosta sen tulevaisuus on turvallinen, eikä sitä tarvitse vaihtaa pitkään aikaan. Sen kamera ei ole huippuluokkaa, mutta ottaa hyviä kuvia, ja sillä voi kuvata hidastettuna sekä ottaa kuvia 4K-muodossa. Puhelin on myös kevyt ja 4,7 tuuman näytön ansiosta se on kompakti ja sitä on helppo käsitellä. 

 

Kun ostat iPhone SE puhelimen saat myös mukana EarPods – kuulokkeet USB-C-johdolla, joka sopii puhelimeen. 

 

Täältä ostat parhaan budget älypuhelimen parhaaseen hintaan
Käyttäjien mielipiteitä

Haluamme tottakai myös tietää mitä mieltä käyttäjät ovat parhaasta budget puhelimesta. Tässä muutama esimerkki:

 

"Täydellinen korvaaja vanhemmille iPhone malleille.”

 

"Ihan ok puhelin, joka antaa paljon vastinetta rahalle.”

 

"Sopii minulle täydellisesti, sillä omistuin iPhone 6 ennen tätä. Uusi tehokkaampi puhelin, joka on minulle entuudestaan tuttu! Voiko parempaa olla?”

 

"iPhone SE (2020) on hintansa arvoinen ja tehokas puhelin. Erinomainen meille, jotka haluavat pienikokoisen puhelimen maksimaalisella suorituskyvyllä. Suosittelen!”

 

"Vaihdoin vanhasta iPhone SE:sta ja olen erittäin tyytyväinen.”

 

"Erittäin hintansa arvoinen, ei valittamista.”

 

"Vaihdoin tähän iPhone 6S puhelimesta, todellakin jokaisen euron arvoinen. Olen tyytyväinen kameraan, kuvien valotukseen, nopeuteen. Takaosa on tosin hieman liukas (puhelin saattaa liukua pois, jos laitan sen alas), joten suosittelen suojakuoren ostamista.”

 

"Vaimoni piti vaihtaa pois rikkinäinen iPhone 6. Hitto miten nopeaa kaikki on! Luulen, että juuri nopeus tekee puhelimesta niin hyvän tuntuisen. CPU toimii todella. Akunkesto on tänä päivänä ihan hyväksytty, mutta parin kolmen vuoden päästä se ei varmaan ole superhauska. Se nähdään sitten. Se mitä eniten kaipaan tässä puhelimessa, on yö tila, joka iPhone 11 on. Pimeässä kuvattaessa kuvista ei tule hyviä, mutta toisaalta otan kuvia niin harvoin pimeässä, että se ei oikeastaan ole mikään ongelma.” 

 

"Vihdoinkin iPhone järkevällä hinnalla! Toimii viattomasti!”


"Hyvä hintansa arvoinen moderni iPhone. Parempi ostaa tämä kuin käytetty tai vanhempi puhelin esim. Lapsille.”

 

"Uskomaton suorituskyky hyvään hintaan. Puhelin on sitä paitsi pieni ja siinä on jäljellä TouchID.”

 

"Päivitetty versio edellisestä iPhone SE versiosta, joka oli minulle uskollinen palvelija. Tämä uusi SE on upea päivitys ja olin vihdoin valmis ostamaan puhelimen vähän isommalla näytöllä. Tässä on sama suorituskyky kuin kalliimmissa Iphoneissa. Touch ID ja ”force touch”-kotipainike ovat upeita ja vältät Face ID:n käytön. Punainaista väriä on mukava katsella ja se on iso plussa, että Apple lahjoittaa rahaa hyväntekeväisyyteen!”


Testivoittaja älypuhelin- Asiantuntija arvostelut

 

Matkapuhelinten kehitys etenee erittäin nopeasti. Siksi olemme päättäneet raportoida vain testejä, jotka on tehty vuosina 2022 ja 2021. Muuten testeissä kirjoitetaan puhelimista, joita ei voi enää edes ostaa. Viimeisimmät testit ovat luettelon kärjessä.


Ljud & Bild: on testannut iPhone 12 älypuhelinta ja he antavat sille arvosanan AINUTLAATUINEN ! He kirjoittavat, että iPhone 12 on ehkä paras koko Applen neljän uuden iPhone-mallin joukossa." He pitävät siitä, että se on nopea, siinä on todella hyvät kuva ja ääni, siinä on 5G-valmius, kirkas näyttö, ja se on vesitiivis. Myös puhelimen MagSaf saa kehuja. 


TEK.no: on testannut iPhone 12 ja tiivistää kaiken seuraavasti: "Tämän vuoden tavallinen iPhone on turvallinen ja hyvä mobiilivalinta. Kuten tavallista." ne antavat sille 8/10 pistettä ja pitävät muun muassa kirkkaasta OLED-näytöstä, kaiuttimien fantastisesta äänestä ja ohjelmistosta, jossa on hyvin vähän bugeja.


Tom's Guide: Vertaa iPhone 12 ja 13 älypuhelimia ja selvittää onko 13:sta ostaminen näin pian sen lanseeramisen jälkeen kannattavaa. Mielenkiintoista on, että kerrankin vaikuttaa uudemman mallin ostaminen järkevältä vaihtoehdolta. iPhone 13:ssa on paremman säilytysominaisuudet, paremmat kamerat, nopeampi prosessori (Applen uusi A15-siru). Samalla puhelimessa on melkein kaksinkertainen hinta edullisimpaan iPhone 12 malliin verrattuna, joten sinun täytyy olla varma, että tarvitset tai tulet hyötymään näistä parannuksista.

 

T3: Pitää eniten iPhone 12 näytöstä, muotoilusta ja laadusta, sekä siitä, että siinä on 5G valmiudet. T3 kirjoittaa myös, että tämä on Iphone, joka sopii tavalliselle tallaajalle sen hienon näytön ja kameran laadukkuuden ansiosta. 

 

CNET: Heidän mielestään Iphone 12 on fantastinen puhelin ja hyvä osto myös, vaikka iPhone 13 on jo markkinoilla. He sanovat, että iPhone 12 on edelleen huippu puhelin hyvällä kameralla, nopealla suorituskyvyllä ja hienolla näytöllä. He vertailivat iPhone 12 myös iPhone 12 Pron kanssa, joka on hieman isompi malli. Monista samanlaisuuksista huolimatta, he pitivät hieman enemmän Pro versiosta. 

 

Techradar: Vaikka tämä on viime vuoden iPhone, Techradar uskoo sen olevan hyvä puhelin, joka vain paranee ja paranee mitä enemmän sitä käyttää. Varsinkin kun otetaan huomioon, että sekä MagSafe (langaton lataus) että 5G yleistyvät maailmalla. Nämä yhdistettynä upeaan näyttöön, muotoiluun ja uskomattomaan suorituskykyyn, tekee iPhone 12:sta varteenotettavan älypuhelimen. Techradar antaa iPhone 12 älypuhelimelle 4/5 tähteä. 


Mobil.se:
Antaa Samsung Galaxy S21 puhelimelle huippu arvosanan! He pitävät erityisesti sen nopeudesta, helppokäyttöisyydestä ja erittäin hyvästä näytöstä. He tiivistävät puhelimen testinsä lopussa sanomalla sen olevan ”näppärä huippumalli” hyvällä näytöllä, suorituskyvyllä ja kameralla. .

 

CNET: Heidän mielestään Samsung Galaxy S21 on selvä valinta, jos etsit päivitystä Android puhelimellesi. Vaikka Samsung on ottanut pois osan laatu yksityiskohdista, kuten Gorilla Lasin takapuolelta ja puolet näytön pikseleistä, ovat he edelleen hyvin positiivisia Galaxy-sarjan uudesta jäsenestä. Yksi asioista, jota he arvostavat kaikista eniten on se, että kaikkien mallien hinta on laskenut huomattavasti. He pitävät myös nopeasta näytöstä, muotoilusta ja operaatiosysteemistä, joka selviää kaikista tehtävistä hienosti. Huonompina puolina he mainitsevat mm. Vähennetyn RAM-muistin, mikroSD-kortin paikan puuttumisen ja sen, että näyttö on vain Full-HD. 

 

Techradar: Valitsee Samsung Galaxy S21 Ultran tämän hetken parhaaksi älypuhelimeksi. Neljännelle sijalle iPhone 12 jälkeen sijoittuu pikkusisko Samsung Galaxy S21. Heidän mielestään se ei ole paras S-sarjan puhelin, mutta se on vielä hyvä puhelin, jossa on ”fantastinen kamera, joka toimii hyvin.”

 

Business Insider: Testasi 7 älypuhelinta. Testissä Samsung Galaxy S21 sai nimityksen ”Paras Android”. Heidän mielestään se tarjoaa parhaan yhdistelmän designin, suorituskyvyn, sovellusten, kameran monipuolisuuden ja laadun välillä. Se mistä he erityisesti pitävät on uusi alempi hinta.” 

 

Digital Trends: Valitsee, kuten Techradar, Galaxy S21 Ultran parhaaksi Android puhelimeksi juuri nyt. Heidän mielestään se tarjoaa uskomattoman hyvän suorituskyvyn edulliseen hintaan, ja tämän lisäksi saat myös fantastisen näytön, huipun kameran, erinomaisen akunkeston ja hyviän ohjelmiston. He suosittelevat puhelinta kaikille, jotka haluavat älypuhelimen, joka voi käsitellä vaativia sovelluksia kuten luovuus sovelluksia, pelaamista tai ihan vain päivittäistä käyttöä. Heidän mielestään puhelin on hinnaltaan tosin erittäin kallis.

 

Tidningen M3: Heidän mielestään Samsung Galaxy S21 on kompakti huippumalli yllättävällä muotoilulla. He tosin sanovat, että heidän mielestään vain puhelimen ulkonäkö on saanut kohotuksen sen suorituskyvyn sijaan. Tästä huolimatta heidän mielestään Galaxy S21 tarjoaa hyvän akunkeston, suorituskyvyn, kuvan ja äänen. 

 

Aftonbladet: Tässä vertailussa Applen uutta iPhone 12 mallia verrataan uusiin Samsung Galaxy 20-malleihin. Apple onnistuu voittamaan Samsungin sen Pro- ja Max malleillaan. iPhonen standardi mallit (Mini ja 12) ovat tosin erittäin tasoissa Galaxy 20 mallien kanssa. 

 

Tek.no: Kirjoittaa, että iPhone 11 on ihmisten puhelin. Puhelin saa 9/10 pistettä ja he kirjoittavat, että sen etuja ovat "älyttömän tehokkaat kaiuttimet, kunnollinen akun kesto, salamannopea, erittäin hyvä kamera, FaceID on ollut parempi kuin viime vuonna, suhteellisen halpa tallennustilan päivitys ja kuten aina: Apple Store ja hyvä ekosysteemi, U1-siru tarjoaa paremman AirDropin ja muita ominaisuuksia tulevaisuudessa ". Miinusta puhelin saa, pikalaturin, 3D-kosketuksen ja Pro-mallin zoomauskameran puuttumisesta. Lisäksi he mainitsevat miinuksena sen, ettei puhelimen kamerat sovellu makrokuvaukseen.

 

Din Side: testasin iPhone 11 puhelinta ja he antavat sille täyden vitosen. He päättävät testinsä näin: ”Erittäin hyvät kuvaus- ja videointi mahdollisuudet, erittäin hyvä akunkesto, nopea laitteisto, hyvä kaiutin, halvempi hinta kuin Pro-malleissa…” Huonompia puolia heidän mielestään on se, ettei kameralla saa yhtä hienoja potrettikuvia kuin iPhone 11 Pro mallilla, sekä näyttö on hieman heikompi kuin osalla kilpailijoista ja pikalaturi puuttuu.

 smartphone testienparas


Jatkuva yhteydessä olo on tänä päivänä luonnollinen osa yhteiskuntaa. Jos käytät älypuhelintasi paljon, varmista että omistat erittäin hyvän älypuhelimen!t 

 

Tiivistelmä

Luettuasi testin parhaasta älypuhelimesta toivomme, että olemme onnistuneet opastamaan sinut tekemään fiksun valinnan, jotta vältyt huonon tuotteen ostamiselta ja voit suoraan ostaa sen älypuhelimen, joka sopii tarpeisiisi parhaiten. Testivoittajat – Paras älypuhelin

Vinkki 1: Kun liityt meidän Facebook ryhmään saat lisätietoa, kun jollain valtakunnallisella kauppaketjulla on älypuhelin ALE. Tämän avulla voit tehdä oikean superostoksen = parhaan älypuhelimen alimpaan hintaan. Tykkää sivusta niin hoidamme seurannan puolestasi! 


Jos olet kiinnostunut lainaamaan rahaa matalalla korolla, voit tutustua vakuudeton laina testiimme. 


Philip Andrén

Testivoittaja: Älypuhelin - Smartphone

Täällä Testienparas-sivustolla Philip syventyy talouden ja teknologian alueisiin - muun muassa ääneen ja kuvaan liittyen. Lähetä Philipille mielellään kysymys, jos mietit taloudellisia tuotteita, nopeita tietokoneita, hyviä kuulokkeita tai älykkäitä kodinkoneita.

 

Philip on koulutukseltaan kansainvälisen liiketoiminnan alalta Stockholms Universitetista sekä yritysrahoituksesta ja sijoituspankkitoiminnasta Politecnico di Milano -yliopistosta Milanossa, Italiassa.

 

Vapaa-ajallaan Philip viihtyy parhaiten ystävien seurassa ja kuuntelee musiikkia.

 

Jos haluat ottaa yhteyttä minuun, voit lähettää sähköpostia osoitteeseen [email protected]


Päivitetty