gummistövlar bäst i test

Testien parhaat kumisaappaat 2022

Suunnitteletko kumisaappaiden ostamista ja haluat tietää mitkä saappaat ovat testien parhaat juuri nyt? Sitten olet tullut oikeaan paikkaan! Olemme selvittäneet mitkä kumisaappaat ovat suoriutuneet testeissä parhaiten sekä saaneet kehuja käyttäjiltä. Näin voit tutustua sekä asiantuntijoiden, että asiakkaiden kokemuksiin samalla sivullaTäs. Tutustu testiin ja ota selvää mitkä kumisappaat ovat testien parhaat juuri nyt!Tästä testistä löydät: Parhaat kumisaappaat juuri nyt


Jotta voit mennä ulos kävelylle nauttimaan raittiista ilmasta tai jos aoit tehdä puutarhatöitä, tarvitset sään mukaiset vaatteet. Sama koskee myös kenkiä: hyvät vedenpitävät saappaat jalassa huono sää ei ole ongelma.


Hyvien kumisaappaiden löytäminen ei kuitenkaa ole ihan helppoa. Sappaita löytyy monelta eri valmistajalta ja useassa eri mallissa. Tästä syystä olemme tehneet työn puolestasi ja ottaneet selvää, mitkä saappaat toimivat parhaiten ja tarjoavat parhaan toimivuuden, mukavuuden ja suojan. mahdollisimman alhaisella hinnalla. Näin vältyt kalliilta virheostoksilta. 


Eri malleja

Kumisaappaista löytyy pääosin kaksi eri mallia, korkeavartiset ja matalavartiset kumisaappaat. Matalat saappaat ovat usein kätevämmät laittaa jalkaan ja ne jaloissa on helpompi kävellä. Nämä eivät tosin tarjoa samanlaista suojaa kuin korkeat saappaat ja sopivat näin paremmin kaupunki käyttöön. Jos etsit saappaita, mitkä suojaavat vedeltä, lialta ja kuralta, ovat korkeat saappaat parempi ostos, sillä ne suojaavat suuremman osan jalasta. Korkeat saappaat sopivat paremmin retkeilyyn metsässä ja luonnossa. 
Korkeavartiset kumisaappaat naisille ja miehille

Mitä kumisaappaisiin tulee, ovat ruotsalaiset asiantuntijat yhtämieltä voittajasta. Voittajan valmistaa ruotsalainen Tretorn ja heidän kumisaappaansa Terräng nousee ensimmäiselle sijalle Råd & Rön lehden testissä ja saa myös hyviä asiakas arvosteluja. Tretorn Terräng on puoli korkea unisex kumisaapas, joka on valmistettu luonnonkumista. Tämä pehmeämpi kumi antaa paremman mukavuuden, on kestävä ja se muodostuu pehmeästi pohkeen ympärille, sen sijaan että se olisi jäykkä (kuten usein synteettisestä kumista valmistetut saappaat ovat).


Saappaassa on tukeva pohja, joka tukee ja suojaa jalkaa. Tämä on tärkeää, kun kävelet epätasaisessa maastossa. Pohjassa olevat suuret urat tarjoavat hyvän pidon, jotta pysyt vakaasti pystyssä myös erityisen märkinä päivinä.


Som extra finess har gummistöveln även en löstagbar sula, som kan tas av ifall du svettas väldigt mycket. Denna sula torkar extra snabbt för att kunna återanvändas. På skaftet har gummistöveln ett band som gör det enklare att dra av och sätta på sig gummistöveln.


Detta säger konsumenterna

Som vanligt här på Bäst i test Guiden tar vi alltid hänsyn till vad konsumenterna har att säga. Det är ju trots allt dessa som har bäst erfarenhet av en produkt. Här kommer några exempel på vad de tycker om Tretorns Terräng:


"Snygg och skön Citystövel!"


"Bra stövlar. Riktigt sköna att gå i."


"Mycket nöjd med mitt köp"


"Mycket bra gummistövel."


"Bekväm och tålig. Hyfsat bra grepp"


Köp Tretorn gummistövel dam till bäst pris här

Bästa pris på Tretorn Terräng får du när du beställer de online. Då kan du dessutom få dem levererade direkt hem till dörren.
Fodrade gummistövlar

För extra kalla dagar är det viktigt att vi håller fötterna varma och torra. Därför ska vi ha en rejäl gummistövel som isolerar och ger god komfort. Den gummistövel som gör detta bra är Avignon Ridge High, en stövel som passar både män och kvinnor. Denna fodrade gummistövel presterade så väl att Testfakta utsåg den till Bäst i test i deras jämförelse från 2019.Det som gör att Avignon Ridge High presterar så väl är en smart blandning av material i stöveln och modern teknik. Den är utformad för att värma både när du rör på dig och sitter still. Detta gör den tack vare andandes material


I gummistöveln har du en rejäl sula med räfflor för att ge maximalt med grepp på blöta och snöklädda ytor. Inuti fotdelen är det en socka som är klädd med gummi som skyddar mot vatten. Längre upp på sockan är det ett lager av neopren som ser till att gummistöveln andas. Och slutligen är yttersidan av sulan klädd i ett material fullt av luftbubblor, vilket ger ytterligare isolering.


En ortopedisk innersula ger dig komfort och gör stövlarna bekväma att gå i. Längre vandringar och jaktpass blir därför inget problem för fötterna. När det gäller komfort runt vaden har du bra med utrymme eftersom neopren strumpan formar sig efter ditt ben.


Detta säger konsumenterna

"En bra stövel. Lite trång över tårna. För nya för att se hållbarheten som är mitt stora bekymmer med gummistövlar. Bekvämt med neopren högst upp på stöveln."


"Superskön och varm stövel. Inget att klaga på."


"Perfekt!"


"En bra och varm stövel. Trång över vristen men det kanske går till sig med tiden?"


"Jag har provat stövlarna och konstaterat att de sitter bra och är ovanligt varma men den riktiga testen kommer nu till vinter."


Köp fodrade gummistövlar till bäst pris här

Det bästa priset på fodrade gummistövlar får du när du köper de online. När du beställer dem online kan du dessutom få dem levererade direkt hem till dörren, vilket är bekvämt och enkelt. 

Låga gummistövlar

Höga gummistövlar ger bra skydd men kan vara klumpiga. Ett bra alternativ är därför ett par låga gummistövlar, framförallt om du bor i en stad. De skyddar inte lika mycket mot regn och rusk men håller dina fötter torra och är smidigare att gå i. Och med avseende på pris, bekvämlighet och funktion är det Tretorn Eva som är låga gummistövlar bäst i test just nu!Tretorn Eva är, likt Tretorn Terräng, tillverkad i naturgummi och helt fria från PVC. Detta ger som sagt en bättre passform och längre hållbarhet än syntetiskt gummi. Stövlarna har en rejäl sula med förstärkt tå- och häldel vilket ger en ergonomisk utformning, ökad komfort och bättre slittålighet. För bättre stabilitet innehåller mellansulan ett inlägg av metall. 


Stöveln är 100% vattentät och är enkel att få på sig tack vare slip-on designen. Den passar därför perfekt som city och vardagsstövel när det regnar. Men de passar också bra för city-ändamålet eftersom de kommer i flera färger!


Obs! Flera konsumenter som har köpt dessa skor har rapporterat att de är små i storlekarna. Välj en storlek större för att få bästa passform!


Detta säger konsumenterna

"Snygg och robust sko. Ganska vid i öppningen och också bred över tårna, mer som en unisex-storlek."


"En snygg, nätt och skön gummistövel. De är små i storleken, jag valde att gå upp en storlek och de blev perfekta."


"Snygga gummistövlar, lätta också! Kunde kanske haft ett halvnummer större om det funnits."


"Något smala över foten, tog ett halvt nummer större än vanligt men de är fortfarande lite tajta."


"Snygga, bra i storlek och framför allt bekväma att gå i. Har aldrig haft så sköna gummistövlar förut som jag kan gå långa promenader i."


"Mycket sköna för att vara gummistövlar. Tog en storlek större än vanligt, blev bra."


"Kan vara något små i storlek så jag tog en storlek större än vanligt för att få plats med en tjock strumpa. Färgen är inte riktigt svart utan mer åt mörkgrön/ svart."


"Snygga gummistövlar som också är sköna att gå i. Tog samma storlek som jag brukar ha."


Köp låga gummistövlar till bäst pris här

Du får allra bäst pris när du beställer skorna online. Då kan du dessutom få dem levererade direkt hem till dörren! 

Test gummistövlar - experternas omdömen

Råd & Rön: I Råd & Röns test för gummistövlar är det Tretorn Terräng som tar hem förstaplatsen. Detta gör den främst eftersom den klarade deras böjnings- och nötningstest. I dessa tester simuleras vandring på cirka 16 mil. Men Tretorn Terräng får även toppbetyg när det gäller vattentäthet och hur bra den skyddar mot kvistar och pinnar som kan tränga igenom. Tretorns gummistövel får totalt 66 poäng, vilket är 8 poäng före tvåan, Nokian Finntrim. Råd & Rön testade Sulman gummistövel och ett par från Hunter.


Testfakta: Testade 7 fodrade gummistövlar. De delmoment som testades var hållbarhet, vattentäthet (före och efter användning), värmeisolation, komfort och stabilitet samt halkmotstånd på torrt och vått klinkergolv. Den gummistövel som överlägset presterade bäst var Avignon Ridge High, som fick ett totalbetyg på 9,6 av 10. Andra stövlar i testet var bl.a. Viking Slagbjorn Vinter, Tretorn Nord 2.0 och Sulman Sail Winter. Även Biltemas Vildmarksstövel var med i testet, men ratades pga de höga halterna av skadliga kemikalier.


Aftonbladet: Testade både stövlar med högt och lågt skaft. Bland stövlarna med högt skaft var det Avignon Ridge High som korades till "bästa köp under 1000kr". De får bra betyg i funktion och användning och beskrivs som en varm och skön stövel som ger grepp på både snö och slask. De tipsar även om att den är liten i storleken och att man bör gå upp en storlek för att få bästa passform.


Bland stövlar med lågt skaft var det Tretorn Eva som blev bästa lågskaftstövel. Med bra funktion, användning och ett schysst pris finns det inte mycket att klaga på. Aftonbladet skriver bl.a. att det är en "varm och följsam sko att gå i".


fodrade gummistövlar dam

Med bra och fodrade gummistövlar blir regn och rusk ett icke-problem!


Tips!

Här listar vi tips och råd till dig på frågor som vi har fått från er besökare.


Rengöra gummistövlar

Egentligen behöver du bara skölja dem med vatten. Men om du är mån om dina stövlar kan du smörja på silikon, vilket gör det ännu enklare att få bort smuts med vatten. Då kan du t.o.m. ha ett par vita gummistövlar utan att vara rädd för att de ska bli smutsiga.


Gummistövlar jakt

Gummistövlar för jakt och vandring ska helst vara av den höga typen. Dessa skyddar bättre mot lera, vatten och smuts, framförallt i sumpmark där fötterna kan sjunka ner. De måste också vara mer robusta och gärna ha veckade sulor för att öka friktion mot vått och halt underlag. Att välja ett par som är fodrade är också en fördel, dessa både värmer och håller dina fötter torra.


Gummistövlar lågt skaft

Lågt skaft betyder att de är låga. Låga gummistövlar ger dig bättre flexibilitet och du kan röra dig smidigare. De är mer diskreta och funkar därför perfekt för stadsbon som vill hålla sina fötter torra utan att behöva dra på ett par otympliga, höga gummistövlar. 


Snygga gummistövlar

Gummistövlar är ju främst tänkt för att vara funktionella och hålla fötterna torra. Men ibland vill vi även kombinera funktionalitet med stil, även om det ibland kostar oss lite extra för ett par märkes gummistövlar. Ett bra alternativ om du vill ha ett par snyggare gummistövlar är att kolla in på Hunter gummistövlar


I ett test utfört av Business Insider skriver om alla Hunters olika modeller och att de fungerar väldigt bra. De håller hög byggkvalitet och stänger ute vatten till hundra procent. De tycker dock att de sitter lite tight och rekommenderar att du går upp en storlek för att kunna ha de med strumpor i.


Gummistövlar herr

De bästa gummistövlarna för herr är unisex-modellen Tretorn Terräng, som även är vinnare för dam.


Gummistövlar barn

Vi har även ett test för gummistövlar barn. Klicka här för att komma direkt till vårt test där vi utser de bästa gummistövlarna för barn. Här har vi också med en bäst i test-vinnare för gummistövlar baby.


Bäst i test på Facebook

Logga in i vår Facebook-grupp och få information när någon av de rikstäckande kedjorna har gummistövlar rea på dessa testvinnare. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = de bästa gummistövlarna till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig i fortsättningen.

Mathias Naverfeldt

Testivoittaja: Kumisaappaat


Testet skrevs och uppdaterades senast