Älypuhelin testi - smartphone testi

Älypuhelin testi 2022

Jos olet aikeissa ostaa uuden älypuhelimen, ja haluat tietää mikä puhelin on paras juuri nyt, olet tullut oikeaan paikkaan! Olemme tutustuneet kaikkiin ajankohtaisiin testeihin selvittääksemme mitä mieltä asiakkaat ja asiantuntijat ovat tällä hetkellä myynnissä olevista älypuhelimista. Ja olemme löytäneet vastauksia! 

 


Sisältö


Paras älypuhelin 2022

Testien paras älypuhelin

Apple iPhone 12

Apple iPhone 12
 • Nopea suorituskyky A14-sirun ansoista

 • Hieno värintoisto näytöllä

 • 5G valmiudet

Paras android juuri nyt

Samsung Galaxy S21

Samsung Galaxy S21
 • Nopea näyttö

 • Hyvä kamera

 • Pintaan on helppo tarttua

 • Laturi ei sisälly pakkaukseen

 • Vain Full-HD näyttö

Paras budget älypuhelin

Apple iPhone SE

Apple iPhone SE
 • Hintansa arvoinen

 • Tehokas prosessori

 • Helppo käyttää yhdellä kädellä

 • Näyttö ei ole yhtä tarkka kuin iPhone 11

 • AUX-yhdyntä puuttuu

yhteistyössä Hintaopas


Applen iOS vai Googlen Android?

Älypuhelimet saivat vakaan jalansijan vuonna 2007, Applen iPhonen tultua markkinoille. iPhone on vielä tänä päivänäkin suuri ja vaikutusvaltainen pelaaja kentällä, mutta muut valmistajat eivät seiso sivussa katselemassa. Hekin haluavat olla osa peliä. 

 

Tietenkin on olemassa myös testejä, joissa verrataan mobiilikäyttöjärjestelmiä. Näissä testeissä Android voittaa usein ennen kaikkea hyvän suorituskyvyn, monien sovellusten ja etenkin suuren puhelin valikoiman ansoista. Tutkimusyrityksen Gartnerin mukaan Androidin ja iOS:n yhteenlaskettu markkinaosuus oli vuonna 2018 jopa 99,9%.

 

Taistelu Applen käyttöjärjestelmän iOS:n ja Googlen Androidin välillä, jota useimmat muut älypuhelinten valmistajat käyttävät, jatkuu varmasti vielä pitkään. Mutta me vertaamme tässä testissä omenoita päärynöihin ja annamme kaikkien matkapuhelimien olla mukana taistelemassa tittelistä ”paras älypuhelin juuri nyt”.

  

Näin ajattelevat kuluttajat

Naapuri maassa Ruotsissa myytiin huippu vuonna 2014 noin 3 miljoonaa älypuhelinta yksityishenkilöille. Tällä hetkellä puhelimia myydään noin 2,5 miljoonaa per vuosi. Puhelinta vaihdetaan uudempaan malliin noin 2 vuoden ja 2 kuukauden jälkeen. Nuorempi sukupolvi haluaa vaihtaa puhelimen vieläkin nopeampaan tahtiin. 

 

Tämän takia meidän mielestämme on tärkeää tietää myös mitä mieltä asiakkaat ovat puhelimestaan. Ei vähiten niiden käytännöllisyydestä ja kestävyydestä. Monet käyttäjät haluavat myös vedenpitävän älypuhelimen. Siksi nämä arviot ja arvostelut painavat voimakkaasti valintaamme tehtäessä.

 

Kuinka paljon dataliikennettä tarvitset?

Nykyään puhelinta käytetään enemmän ja enemmän netin selaamiseen. Ehkä jopa enemmän kuin puhelujen soittamiseen. Tämän takia on mielenkiintoista miettiä, kuinka paljon aiot surffata uudella puhelimellasi. Eri puhelinliittymät tarjoavat erilaisia datapaketteja, joten valitse itsellesi parhaiten sopiva määrä.  

 

Yleisenä ohjeena on, että 1GB riittää noin 400 nettisivun lukemiseen (n. Helsingin Sanomat) tai Spotifyn kuuntelemiseen 15 tunnin ajan tai ohjelmien katsomiseen Yle Areenasta 2 tunnin ajan. Jos et aio käyttää puhelintasi tv:n tai videoleikkeiden katsomiseen 4G:n avulla, vaan tyydyt surffaamiseen, sähköpostien lähettämiseen, pankkiasioiden hoitamiseen ja välillä musiikin kuunteluun, saattaa 2GB/kuukausi riittää tarpeisiisi.  




Testien paras älypuhelin 2022

Aiempina vuosina on voittajamme ollut Android puhelin, mutta tänä vuonna emme voineet ohittaa sitä faktaa kuinka hyvä Applen iPhone 11 oikeasti on. Applen iPhone 12 on tietysti myös myynnissä ja on erittäin hyvä puhelin, mutta iPhone 11 loistaa sen eriomaisen käyttökokemuksen, suorituskyvyn ja akun keston ansioista. Lisäksi puhelimen hinta on erittäin suotuisa. Tämän takia iPhone 11 on meidän mukaamme ”testien paras älypuhelin”. Sekä asiantuntijat, että suomalaiset asiakkaat ovat samaa mieltä siitä, että tämä on erittäin hyvä puhelin. 


Paras älypuhelin juuri nyt - Apple iPhone 11

(Klikkaa puhelinta saadaksesi selville tämän hetken parhaan hinnan!)


Osta testivoittaja täältä:

Halvin hinta 25 tammikuu 2022

Hintaopas Apple iPhone 11 parhaaseen hintaan
Yhteistyössä Hintaopas



iPhone 11 on pienin puhelin sisaruskaarasta 11 Pro ja 11 Pro Max kanssa. Ulkonäön suhteen puhelimissa ei ole suuria eroja, mutta 11 on kaikista pienin ja tarjoaa parhaan suorituskyvyn hintaansa nähden. Tämä on ensimmäinen kerta kun Applen iPhonen sanotaan olevan järkevästi hinnoiteltu. Tämä ominaisuus on yleensä ollut Android-älypuhelimien vahvuus.

 

Näyttö on 6,1 tuumaa, mikä on hieman suurempi kuin edeltäjässä iPhone X:ssä. OLED tekniikan sijaan näyttö on valmistettu LCD tekniikalla, jota Apple on päättänyt kutsua nimellä ”liquid retina”. Näyttö on kirkas ja hyvännäköinen, mutta koska se ei hyödynnä OLED tekniikkaa, ei värintoisto ja mustan syvyys ole aivan samalla tasolla, kuin OLED näytöissä. 1892 x 828 resoluution näyttö tarjoaa kauintenkin erinomaisen tarkkuuden ja kirkkauden, joten et tule katumaan päätöstäsi, sillä iPone 11 Pro (jossa on OLED-näyttö) maksaa noin 300 euroa enemmän. 


Nopean ja tehokkaan A13-sirun ansiosta saat kaiken, mitä Apple tarjoaa. Tämä siru on nopein, jonka Apple on lanseerannut, ja varmistaa, että kaikki toiminnot toimivat juuri niin kuin niiden pitääkin. Älypuhelimen RAM-muisti on 3 Gt. Ero Pro ja Pro Max puhelimiin ei ole kovin suuri ja ainoa kerta, kun työmuistin koon huomaa, kun puhelinta käytetään moneen asiaan samaa aikaa. Näissä tilanteissa Pro ja Pro Max ovat hieman terävämpiä.

 

IPhone 11 puhelimen kamera koostuu kahdesta 12MP-objektiivista, laajakulma- ja ultralaajakulmakamerasta, jotka sijaitsevat puhelimen takana. Kameroilla on eri käyttötarkoitukset, ja voit valita kumpaa kameraa käytät. Laajakuvakamera toimii kuin tavallinen kamera. Ultralaajakulmakameran avulla voit ottaa aivan erilaisia kuvia, sillä se, laajemman kantamansa ansoista, nappaa enemmän yhteen kuvaan.


Molemmat kamerat tukevat 4K kuvaa. Kuvista tulee hyvin yksityiskohtaisia ja esiasennetulla sekä tehokkaalla muokkaustyökalulla voit nostaa videosi ja valokuvasi ihan uudelle tasolle. iPhone 11:n uusi kamera voi myös hyödyntää "yö tilaa", mikä mahdollistaa kauniiden kuvien ottamisen myös pimeässä ympäristössä. Molempia kameroita voidaan käyttää myös yhdessä, ja näin ollen ne täydentävät toisiaan parhaan kuvan tuottamiseksi

 

Akun kesto on yksi iPhone 11:n vahvuuksista. Tämä on sen 3110 mAh akun ansioita. Kun Techradar testasi akun käyttöikää, he saivat vähäisellä käytöllä akun kestämään 27 tuntia! He kuitenkin katsoivat videota tunnin ja hieman kuuntelivat musiikkia. Kun muut asiantuntijapaneelit ovat testanneet akun käyttöikää, ovat he päässeet hieman yli 11 tuntiin normaalin käytön aikana. iPhone 11 on vedenpitävä ja se selviää vedessä 30 minuuttia, kunhan syvyys on enintään 2 metriä.

 

iPhone 11 puhelinta myydään 64, 128 tai 256GB:n muistilla. Puhelin löytyy kuudessa eri värissä. 

 

Asiakkaiden mielipiteitä 

Mitä mieltä asiakkat ovat Apple iPhone 11 puhelimesta? Tässä muutama esimerkki: 

 

"Huippu puhelin, paras omistamistani!”

 

"Jos aiot ostaa iPhonen, osta tämä!”

 

"Fantastinen puhelin. Hyvä akunkesto, hyvä kamera ja nopea prosessori.”

 

"Erittäin hyvä kamera. Ensimmäistä kertaa koen ettei minun tarvitse ottaa tavallista kameraa mukaani. Ei kameraa tietenkään voi verrata hyvään järkkäriin, mutta tavallisen hieman kalliimman digikameran veroinen se on.”

 

"Erittäin hyvä. Olen omistanut iPhone xs:n aikaisemmin, mutta pidän tästä enemmän. Parempi kamera. Näyttö on tosiaan hyvä ja kaikki on mielestäni hyvää. Ehkä vähän painava, mutta ihan ok. Hyvä akku.” 

 

"Vaihdoin 8:sta tähän ja tämä on erittäin hyvä. Valokuvista tulee ihan uskomattoman hyviä. Akunkesto on huippu. Puhelin on nopea kuin salama. Ehkä hieman iso, mutta siihen tottuu. Huippu puhelin! Parasta kaikessa on IOS!”

 

"Päivitin tähän iPhone 7:sta. Vau mikä kohotus! Olin hieman huolissani, että puhelin tuntuisi isolta, kömpelöltä, ja että kaipaisin kotinappulaa, mutta ei! IPhone 7 tuntuu ennemminkin liian pieneltä nyt. Kotinappia en kaipaa yhtää ja faceid on ihana! Akunkesto on vanhaan verrattuna huippu hyvä, normaalilla käytöllä puhelinta tarvitsee ladata vain joka toinen päivä.”

 

"Ihana!" 


"Erittäin hyvä näyttö, akun kesto ja kamera.”

 

"Olen erittäin tyytyväinen tähän puhelimeen. FaceId toimii moitteettomasti. Puhelin on juuri sopivan kokoinen, ainut haitta on, etten yletä koskettamaan koko näyttöä yhdellä sormella. Akku riittää kohtalaisella käytöllä kahdeksi päiväksi. Pro-malliin verrattuna laajempi runko näytön ympärillä ei häiritse. Mielestäni se näyttää hyvältä."

 

Asiantuntijoiden ja kuluttajien keskimääräinen luokitus on 4,6/5,0, mikä on erittäin korkea.

 

Nämä ovat puhelimen huonoja puolia

Tutustutaan myös tämän puhelimen huonoihin puoliin. Kaikissa tuotteissahan on huonoja puolia ja haluamme tietää niistä ennen ostoa, voidaksemme punnita niitä ostopäätöstä tehtäessä. Se mihin asiantuntijat ja kuluttajat ovat reagoineet eniten on puhelimen korkea ostohinta ja se, että puhelimessa on monia ”luksus” ominaisuuksia, jotka saattavat tuntua hieman turhilta. 

 

Valitettavasti puhelimien hinnat ovat nousseet viime vuosien aikana eli, jos etsit halvempaa puhelinta voit tutustua meidän budget älypuhelimeemme, joka löytyy alempana testistä.

 

Täältä ostat puhelimen parhaaseen hintaan 

Apple iPhone 11 älypuhelimen löydät parhaaseen hintaan netistä. Näin saat puhelimen paketissa kotiisi, mikä on myös mukavaa ja helppoa.


Hintaopas Apple iPhone 11 parhaaseen hintaan
Yhteistyössä Hintaopas




Paras Android 2022

Koska älypuhelinten välinen taistelu käy yleensä iOS- ja Android-käyttöjärjestelmien välillä, on joskus vaikea valita testivoittajaa. Siksi olemme päättäneet sisällyttää tähän testiin myös parhaimman Android-puhelimen.

 

Tällä hetkellä markkinoilla ei ole pulaa Android-puhelimista. Testien parhaan valitseminen on siis yhä vaikeampi homma. Asiantuntijoiden mukaan kamppailu käydään lähinnä Samsung Galaxy S21 ja OnePlus 8 Pron välillä. Molemmat ovat erittäin hyviä älypuhelimia, mutta koska työmme on myös selvittää mikä älypuhelin on käyttäjien suosikki, nousee voittajaksi Samsun Galaxy S21.


Paras android juuri nyt - Samsung Galaxy S21

(Klikkaa kuvaa saadaksesi lisätietoja ja parhaan hinnan juuri nyt!)


Osta testivoittaja täältä:

Halvin hinta 25 tammikuu 2022

Hintaopas Samsung Galaxy S21 parhaaseen hintaan
Yhteistyössä Hintaopas


Samsung jatkaa rajojen rikkomista älypuhelimiensa kanssa, eikä Samsung Galaxy S21 ole mikkään poikkeus. Puhelin on myös saanut aivan uudenlaisen designin, kun Samsung on tehnyt puhelimesta teollisemman näköisen. Tämä uudistus on onnistunut älyttömän hyvin. Kontrastit puhelimen kahden värin välillä ja "koholla " oleva kamera sointuvat toisiinsa erittäin hienosti. 

 

Samsung on kuitenkin päättänyt poistaa useita hyviä asioita, jotka ovat aiemmissa malleissa olleet mukana.  Esimerkiksi pakettiin ei enää kuulu pistorasiaan laitettavaa laturia tai kuulokkeita. Lisäksi Samsung on poistanut puolet pikselimäärästä näytöltä ja korvannut takana olevan lasin polykarbonaatilla, joka on hieman hienompi sana muoville. Tämä uusi takaosa tekee älypuhelimesta kuitenkin helpomman käsitellä kädessä. Näistä muutoksista huolimatta sekä asiantuntijat että kuluttajat suhtautuvat erittäin myönteisesti tähän 5G-yhteensopivaan älypuhelimeen.

 

Galaxy S21 näyttö on palannut Full HD-näyttöön, mikä saattaa tuntua hölmöltä. Mutta todellisuudessa ero edelliseen malliin ei ole juuri havaittavissa. Näyttö toimii 120 Hz:n virkistystaajuudella, joten pyyhkäisy näytöllä tuntuu heti. Puhelimessa on myös erittäin suuri näytön vahvuus, mikä tekee sen, ettei ero Quad-HD näyttöön ole niin suuri. 

 

Samsung Galaxy S21 näytön koko on 6,2 tuumaa, mutta siitä on olemassa myös suurempi versio. Suuremmissa versioissa on näytön koon lisäksi suurempi akku ja siten pidempi akun käyttöikä. Puhelimissa oleva prosessori on kuitenkin sama.

 

Edeltäjänsä S20 tavoin puhelimessa käytetään kahta erilaista prosessoria. Prosessori määrittyy sen mukaan ostatko puhelimen EU:n sisä- vai ulkopuolella. Meidän suomalaisten on valitettavasti tyydyttävä Exynos 2100:een, joka on hiukan heikompi kuin EU:n ulkopuolella käytetty Snapdragon 888. Tämä ero on tosin niin pieni, että sinun täytyy olla asiantuntija huomataksesi sen.

 

Prosessori on yhdistetty 8 Gt:n RAM-muistiin. Puhelimen tallennustila on vakiona 128 Gt, mutta jos tarvitset enemmän, voit myös valita 256 Gt:n muistin. Jos kuitenkin käytät älykkäitä pilvitallennusvaihtoja esim. valokuvien ja videoiden tallennukseen, vaatii se paljon ennen kuin puhelimesi tallennustila loppuu. 

 

Kuten useimmat uudet älypuhelimet, on tämä tietysti yhteensopiva 5G:n kanssa, mikä mahdollistaa entistä nopeamman surffailun.

 

Galaxy S21 kamera koostuu kolmesta kamerasta, jotka toimivat yhdessä parhaan tuloksen saavuttamiseksi. Kuten edeltäjässä S20:ssä, on puhelimessa erinomainen zoomaustoiminto, jonka avulla voit zoomata erittäin lähelle. Kamera koostuu laajakulmasta, ultralaajakulmasta ja "normaalista" objektiivista.

 

Kameralla on myös mahdollisuus kuvata videota 8K-muodossa. Kuvatessasi 8K:n tarkkuudella, on rajaus kuitenkin 24 FPS. Jos käytät 4K muotoa, voit olla silloinkin tyytyväinen sillä kamera pystyy käsittelemään 4K:ta 60FPS:n nopeudella. Puhelimessa on tietysti myös 40 megapikselin selfiekamera.

 

Akku on 4000 mAh:n akku, joka kestää 11–12 tuntia normaalissa käytössä. Jos olet älypuhelimesi erittäin ahkera käyttäjä, voit ladata sen nopeasti 100 prosenttiin noin tunnissa. Galaxy S21 on myös älykäs ja se kertoo sinulle, mitä voit tehdä akun pidentämiseksi. Akkuasetuksissa voit esimerkiksi aseta rajoitukset sille, kuinka kauan sovellukset voivat toimia taustalla. Voit käyttää myös langatonta latausta ja jakaa akun ystävän kanssa, jos molemmilla on Samsung Galaxy sarjan puhelin.

Mitä tulee turvallisuuteen, voit avata puhelimesi lukituksen joko salasanan, kasvojentunnistuksen tai sormenjäljen avulla.


Käyttäjien mielipiteitä Galaxy S21 älypuhelimesta

"Erittäin tyytyväinen tähän puhelimeen! Erittäin nopea ja iso näyttö! Vaihdoin S8 puhelimesta tähän ja arkeni muuttui paremman akunkeston, puhelimen nopeuden ja kameran ansiosta. Suosittelen kaikille, jotka haluavat päivittää puhelimensa.”

 

"Hyvä puhelin! Ostin vaaleanpunaisen mallin. Hieno näyttö. Suosin 120 Hz:tä isomman resoluution sijaan. Minun akkuni kestää hyvin, joten exynos ei ole haukkumisen arvoinen… Puhelin ei kuumu kummemmin. Olen kaivannut sormenjäljentunnistajaa, sillä en pidä face id:stä.” 

 

"Olen erittäin tyytyväinen tähän puhelimeen. Terävä kuva ja kamera on huippu. Akunkesto riittää ja vielä vähän ylikin. Ne mistä muut ovat valittaneet on mielestäni olemattomia ongelmia.”

 

"Muissa puhelimissani on ollut sormenjäljentunnistus, joka on toiminut hyvin. S21 sormenjäljentunnistus on huono ja hidas, ja kasvojentunnituskin on hidas. Kaikki muu toimii hyvin.”

 

"Kuten moni muukin olin skeptinen Samgsungin S21 puhelimeen, kun kuulin että siinä ei ole wqhd näyttöä, sd-korttia tai lasista takaosaa.. Muovia premium puhelimessa!? Mutta itse en ole koskaan käyttänyt aikaisempia puhelimiani enemmän kuin ”Full HD” ja sd-korttia en ole käyttänyt moneen vuoteen, sillä pilvipalvelut on vaikeampi kadottaa kuin itse puhelin. Myös kaareva näyttö on ruvennut häiritsemään minua viimeisien kahden vuoden aikana, sillä se ei ole kovin käytännöllinen, suoraan näyttöön verrattuna. Tulin iloiseksi, kun huomasin, että S mallissa on viimeinkin tarjolla suora näyttö.” 

 

"Hieno kännykkä. Hyvä kamera, hyvä näyttö, kaikki on hyvää. Ainoa haittapuoli oli ettei puhelimessa ole paikkaa MicroSD-kortille, mutta voin elää ilman sitäkin.”

 

"Erittäin huippu ja kaunis puhelin. Täydellisen kokoinen, nopea prosessori, superi kamera. Se että takaosa ei ole lasia ei häiritse minua, sillä se on matta ja mikä tekee siitä helpomman ja kestävämmän. Huippuarvosana taas yhdelle Galaxy sukupolvelle. Olen omistanut 1:n, 3:n, 5:n, 8:n , A71:n ja nyt 21:n. 


Täältä ostat parhaan Android-puhelimen alimpaan hintaan


Hintaopas Samsung Galaxy S21 parhaaseen hintaan
Yhteistyössä Hintaopas





Paras budget älypuhelin 2022

Jos etsit mutkatonta älypuhelinta, jolla on korkea suorituskyky edulliseen hintaan, on iPhone SE sinulle sopiva. Sekä asiantuntijat että käyttäjät pitävät siitä, paljon sen keveyden, hinnan ja akunkeston ansiosta. Lue koko testi tästä alta!


Paras budget älypuhelin - iPhone SE

(Klkkaa kuvaa saadaksesi lisätietoja ja parhaan hinnan juuri nyt!)


Osta testivoittaja täältä:

Halvin hinta 25 tammikuu 2022

Hintaopas Apple iPhone SE parhaaseen hintaan
Yhteistyössä Hintaopas

 

Tämä puhelin on kaikista iPhoneista parhaiten hinnoiteltu. Ja hinnastaan huolimatta sillä on silti sama suorituskyky kuin mitä uudelta iPhonelta voi odottaa.

  

Näyttö on 4,7 tuuman retina näyttö, jonka pikselitiheys on 336ppi (pikseliä tuumalla). Se on oikeastaan sama näyttö, jota käytettiin iPhone 8:ssa. Vanha sormenjälkitunnistin on otettu uudelleen käyttöön, ja näytön ympärillä on myös hieman paksummat reunat. On hieman surullista, että muotoilu ja näyttö eivät ole aivan uusimpia. Mutta koska Apple on käyttänyt vanhaa muotoilua uudelleen, he voivat sen sijaan keskittyä tekemään itse puhelimesta mahdollisimman hyvän. Tämän ansiosta puhelin on kevyt ja mukava pitää kädessä.

 

Alimpana näytöllä sijaitsee klassinen kotinappi, joka toimii myös sormenjäljentunnistimena. 

 

Vaikka puhelimen ulkoasu on identtinen iPhone 8 kanssa, on Apple todellakin satsannut puhelimen sisältöön. Esimerkiksi iPhone SE prosessointiteho toimitetaan tehokkaalla A13-sirulla, joka on sama siru, jota käytetään Applen uusimmissa puhelimissa. Verrattuna uuteen iPhone 11, näiden kahden välillä ei ole paljon eroja. Ainoa kerta, kun 11 on todella parempi, on silloin, kun tarvitaan grafiikan parempaa käsittelyä, muuten puhelimet toimivat hyvin tasaisesti. IPhone SE prosessorin RAM-muisti on 3 Gt. Itse puhelimen oletustallennustila on 64 Gt, mutta voit valita suurempia kokoja, kuten 128 ja 256 Gt.


Kamera koostuu 12MP:stä, joka yhdessä A13-sirun kanssa muodostaa tehokkaan kameratyökalun, jolla voit ottaa erittäin hienoja kuvia. Kamera koostuu tosin vain yhdestä linssistä, joten zoomaus mahdollisuudet ja laajempien kuvien otto ei ole samalla tasolla kuin iPhone 11 puhelimessa. Kamerassa ei myöskään ole yö tilaa, joten hämärässä otetut kuvat eivät ole aivan samalla tasolla. 


Kamera ei kuitenkaan ole täysin ilman ominaisuuksia. Voit esimerkiksi kuvata 4K-muodossa 60 kuvaa sekunnissa ja ottaa slow motion kuvia. Myös muotokuva-tilan käyttö on mahdollista sekä etu- että taka kameralla. Kun olet ottanut kuvan, voit muokata sitä kuvankäsittelyohjelmalla, ja saada huippu lopputuloksen! 

 

IPhone SE akun kesto on normaali käytössä (sosiaalinen media, musiikin kuuntelu ja videoiden katselu) noin 7-8 tuntia. Tämä on noin 4-5 tuntia lyhyempi kuin iPhone 11. Puhelimen laturi on vain 5W, mikä tarkoittaa sitä, että puhelimen lataaminen 0-100% kestää hieman yli 1,5 tuntia. 

 

Puhelin on vedenkestävä ja selviää 1 metrin syvyydessä 30 minuuttia.

 

iPhone SE sopii sinulle, joka haluat yksinkertaisen älypuhelimen, mikä tarjoaa hyvän suorituskyvyn ja vastinetta rahalle. A13-sirunsa ansiosta sen tulevaisuus on turvallinen, eikä sitä tarvitse vaihtaa pitkään aikaan. Sen kamera ei ole huippuluokkaa, mutta ottaa hyviä kuvia, ja sillä voi kuvata hidastettuna sekä ottaa kuvia 4K-muodossa. Puhelin on myös kevyt ja 4,7 tuuman näytön ansiosta se on kompakti ja sitä on helppo käsitellä. 

 

Kun ostat iPhone SE puhelimen saat myös mukana EarPods – kuulokkeet USB-C-johdolla, joka sopii puhelimeen. 

 

Käyttäjien mielipiteitä

Haluamme tottakai myös tietää mitä mieltä käyttäjät ovat parhaasta budget puhelimesta. Tässä muutama esimerkki:

 

"Täydellinen korvaaja vanhemmille iPhone malleille.”

 

"Ihan ok puhelin, joka antaa paljon vastinetta rahalle.”

 

"Sopii minulle täydellisesti, sillä omistuin iPhone 6 ennen tätä. Uusi tehokkaampi puhelin, joka on minulle entuudestaan tuttu! Voiko parempaa olla?”

 

"iPhone SE (2020) on hintansa arvoinen ja tehokas puhelin. Erinomainen meille, jotka haluavat pienikokoisen puhelimen maksimaalisella suorituskyvyllä. Suosittelen!”

 

"Vaihdoin vanhasta iPhone SE:sta ja olen erittäin tyytyväinen.”

 

"Erittäin hintansa arvoinen, ei valittamista.”

 

"Vaihdoin tähän iPhone 6S puhelimesta, todellakin jokaisen euron arvoinen. Olen tyytyväinen kameraan, kuvien valotukseen, nopeuteen. Takaosa on tosin hieman liukas (puhelin saattaa liukua pois, jos laitan sen alas), joten suosittelen suojakuoren ostamista.”

 

"Vaimoni piti vaihtaa pois rikkinäinen iPhone 6. Hitto miten nopeaa kaikki on! Luulen, että juuri nopeus tekee puhelimesta niin hyvän tuntuisen. CPU toimii todella. Akunkesto on tänä päivänä ihan hyväksytty, mutta parin kolmen vuoden päästä se ei varmaan ole superhauska. Se nähdään sitten. Se mitä eniten kaipaan tässä puhelimessa, on yö tila, joka iPhone 11 on. Pimeässä kuvattaessa kuvista ei tule hyviä, mutta toisaalta otan kuvia niin harvoin pimeässä, että se ei oikeastaan ole mikään ongelma.” 

 

"Vihdoinkin iPhone järkevällä hinnalla! Toimii viattomasti!”


"Hyvä hintansa arvoinen moderni iPhone. Parempi ostaa tämä kuin käytetty tai vanhempi puhelin esim. Lapsille.”

 

"Uskomaton suorituskyky hyvään hintaan. Puhelin on sitä paitsi pieni ja siinä on jäljellä TouchID.”

 

"Päivitetty versio edellisestä iPhone SE versiosta, joka oli minulle uskollinen palvelija. Tämä uusi SE on upea päivitys ja olin vihdoin valmis ostamaan puhelimen vähän isommalla näytöllä. Tässä on sama suorituskyky kuin kalliimmissa Iphoneissa. Touch ID ja ”force touch”-kotipainike ovat upeita ja vältät Face ID:n käytön. Punainaista väriä on mukava katsella ja se on iso plussa, että Apple lahjoittaa rahaa hyväntekeväisyyteen!”


Täältä ostat parhaan budget älypuhelimen parhaaseen hintaan


Hintaopas Apple iPhone SE parhaaseen hintaan
Yhteistyössä Hintaopas





Testivoittaja älypuhelin- Asiantuntija arvostelut

 

Matkapuhelinten kehitys etenee erittäin nopeasti. Siksi olemme päättäneet raportoida vain testejä, jotka on tehty vuosina 2021 ja 2020. Muuten testeissä kirjoitetaan puhelimista, joita ei voi enää edes ostaa. Viimeisimmät testit ovat luettelon kärjessä.


Mobil.se:
Antaa Samsung Galaxy S21 puhelimelle huippu arvosanan! He pitävät erityisesti sen nopeudesta, helppokäyttöisyydestä ja erittäin hyvästä näytöstä. He tiivistävät puhelimen testinsä lopussa sanomalla sen olevan ”näppärä huippumalli” hyvällä näytöllä, suorituskyvyllä ja kameralla. .

 

CNET: Heidän mielestään Samsung Galaxy S21 on selvä valinta, jos etsit päivitystä Android puhelimellesi. Vaikka Samsung on ottanut pois osan laatu yksityiskohdista, kuten Gorilla Lasin takapuolelta ja puolet näytön pikseleistä, ovat he edelleen hyvin positiivisia Galaxy-sarjan uudesta jäsenestä. Yksi asioista, jota he arvostavat kaikista eniten on se, että kaikkien mallien hinta on laskenut huomattavasti. He pitävät myös nopeasta näytöstä, muotoilusta ja operaatiosysteemistä, joka selviää kaikista tehtävistä hienosti. Huonompina puolina he mainitsevat mm. Vähennetyn RAM-muistin, mikroSD-kortin paikan puuttumisen ja sen, että näyttö on vain Full-HD. 

 

Techradar: Valitsee Samsung Galaxy S21 Ultran tämän hetken parhaaksi älypuhelimeksi. Neljännelle sijalle iPhone 12 jälkeen sijoittuu pikkusisko Samsung Galaxy S21. Heidän mielestään se ei ole paras S-sarjan puhelin, mutta se on vielä hyvä puhelin, jossa on ”fantastinen kamera, joka toimii hyvin.”

 

Business Insider: Testasi 7 älypuhelinta. Testissä Samsung Galaxy S21 sai nimityksen ”Paras Android”. Heidän mielestään se tarjoaa parhaan yhdistelmän designin, suorituskyvyn, sovellusten, kameran monipuolisuuden ja laadun välillä. Se mistä he erityisesti pitävät on uusi alempi hinta.” 

 

Digital Trends: Valitsee, kuten Techradar, Galaxy S21 Ultran parhaaksi Android puhelimeksi juuri nyt. Heidän mielestään se tarjoaa uskomattoman hyvän suorituskyvyn edulliseen hintaan, ja tämän lisäksi saat myös fantastisen näytön, huipun kameran, erinomaisen akunkeston ja hyviän ohjelmiston. He suosittelevat puhelinta kaikille, jotka haluavat älypuhelimen, joka voi käsitellä vaativia sovelluksia kuten luovuus sovelluksia, pelaamista tai ihan vain päivittäistä käyttöä. Heidän mielestään puhelin on hinnaltaan tosin erittäin kallis.

 

Tidningen M3: Heidän mielestään Samsung Galaxy S21 on kompakti huippumalli yllättävällä muotoilulla. He tosin sanovat, että heidän mielestään vain puhelimen ulkonäkö on saanut kohotuksen sen suorituskyvyn sijaan. Tästä huolimatta heidän mielestään Galaxy S21 tarjoaa hyvän akunkeston, suorituskyvyn, kuvan ja äänen. 

 

Aftonbladet: Tässä vertailussa Applen uutta iPhone 12 mallia verrataan uusiin Samsung Galaxy 20-malleihin. Apple onnistuu voittamaan Samsungin sen Pro- ja Max malleillaan. iPhonen standardi mallit (Mini ja 12) ovat tosin erittäin tasoissa Galaxy 20 mallien kanssa. 

 

Tek.no: Kirjoittaa, että iPhone 11 on ihmisten puhelin. Puhelin saa 9/10 pistettä ja he kirjoittavat, että sen etuja ovat "älyttömän tehokkaat kaiuttimet, kunnollinen akun kesto, salamannopea, erittäin hyvä kamera, FaceID on ollut parempi kuin viime vuonna, suhteellisen halpa tallennustilan päivitys ja kuten aina: Apple Store ja hyvä ekosysteemi, U1-siru tarjoaa paremman AirDropin ja muita ominaisuuksia tulevaisuudessa ". Miinusta puhelin saa, pikalaturin, 3D-kosketuksen ja Pro-mallin zoomauskameran puuttumisesta. Lisäksi he mainitsevat miinuksena sen, ettei puhelimen kamerat sovellu makrokuvaukseen.

 

Din Side: testasin iPhone 11 puhelinta ja he antavat sille täyden vitosen. He päättävät testinsä näin: ”Erittäin hyvät kuvaus- ja videointi mahdollisuudet, erittäin hyvä akunkesto, nopea laitteisto, hyvä kaiutin, halvempi hinta kuin Pro-malleissa…” Huonompia puolia heidän mielestään on se, ettei kameralla saa yhtä hienoja potrettikuvia kuin iPhone 11 Pro mallilla, sekä näyttö on hieman heikompi kuin osalla kilpailijoista ja pikalaturi puuttuu.

 

Tek.no: Antaa Samsung Galaxy S20 puhelimelle 9/10 pistettä. Mistä he pitävät parhaiten tässä älypuhelimesta, on näyttö, kamera, että siinä on hyvin tallennustilaa ja muistikorttituki, nopea lataus, nopea langaton käänteinen lataus, nopeat ja hyvät valikot, hyvä stereoääni ja että se kooltaan on käytännöllinen. Ne antavat miinuksen akun kestosta, joka olisi voinut olla vielä pidempi ja siitä että se ei lataudu yhtä nopeasti kuin kilpailijat.

 

Tidningen M3: On testannut Samsung Galaxy S20 ja antaa sille täydet pisteet - 5/5 pistettä. He kirjoittavat, että "harvassa puhelimessa on kaikki näin kätevässä muodossa". He pitävät siitä, että se on kompakti ja kevyt, ja siinä on hyvä akku, kuva, ääni ja kamera. Ne antavat miinuksen, koska puhelin on edelleen kallis ja sillä ei ole samaa akunkestoa kuin aiemmissa malleissa.

 

Din Side: on testannut Samsung Galaxy S2  ja antaa sille 4/5 pistettä. He antavat plussaa mm. "Kaikkien aikojen parhaasta mobiilinäytöstä, erittäin tehokkaasta laitteistosta, jolla on erittäin korkea suorituskyky, erittäin hyvistä kameroista sekä edessä että takana, 5G:n tuesta, muistikortin sekä 2 SIM-kortin tuesta, vedenpitävyydestä, suhteellisen nopeasta latausajasta ja herkästä käyttöliittymästä.” Miinusta he antavat puhelimen erittäin korkeasta hinnasta, heikosta akun käyttöiästä, ja siitä että puhelimessa ei ole yhtä hyvä signaalin vastaanotto kuin parhaissa malleissa.

 

Tek.no: On testannut Apple iPhone SE mallia ja antaa sille 9,5/10 pistettä. He kirjoittavat että "Applen uusin iPhone on helmi hintaluokassaan". He mainitsevat, että tämän puhelimen etuna on, että sitä päivitetään useita vuosia, sen hinta on suhteellisen alhainen, se ottaa hyviä kuvia sisätiloissa ja päivänvalossa, se on vedenpitävä, tukee langatonta ja nopeaa latausta, on salamannopea ja kompakti verrattuna useimpiin malleihin markkinoilla ja että sillä on mukava näyttö. Puhelimen huonompina puolina mainitaan, että näytön tarkkuus olisi voinut olla suurempi, kamera olisi voinut toimia paremmin pimeässä, akku on hieman kevyt ja että se sisältää vain hitaan laturin. 

 

Din Side: Antaa Apple iPhone SE puhelimelle täydet viisi pistettä ja nimityksen "Recommended Product". Heidän yhteenvetonsa on "Erittäin hyvä hinta, hyvä suorituskyky nopealla A13-prosessorilla, melko hyvä kamera pystytilassa ja 4K-videolla, vedenpitävät ja hyvät stereokaiuttimet". Ne antavat miinuksen siitä, että kamera ei ole yhtä hyvä kuin kalliimmissa iPhone 11 -malleissa ja että siinä on vain hidas laturi.

 

Tom's Guide: Sijoittaa iPhone 11 parhaaksi älypuhelimeksi 2020. Heidän mielestään puhelin sopii useimmille ihmisille. Heidän mielestään se ottaa hyviä kuvia, sillä on nopea ja hyvä suorituskyky, sekä hyvä ja tehokas akku. Huonompina puolina mainitaan nopean latauksen puuttuminen sekä se, että vakiotallennustila on vain 64GB.

 

Macworld: Heidän mielestään iPhone 11 on fiksuin valinta, jos tarvitset uuden iPhonen. Heidän mielestään puhelimen suorituskyky on ”todellista huippuluokkaa” ja he ovat erittäin myönteisiä tupla kameralle ja hinnalle. 

 

The Guardian: Antaa iPhone SE:lle huippu arvosanan 5/5. He ovat sitä mieltä, että se on älypuhelin, joka tarjoaa huippusuorituskyvyn ja hyvän kamera hyvässä muodossa, mikä tekee siitä todellisen löydön. He kirjoittavat, että se on puhelin, joka sopii niille, jotka haluavat hyvin toimivan puhelimen, ilman paljon huipputeknisiä ominaisuuksia

 

Techradar: Antaa Samsung Galaxy S20 puhelimelle 4,5/5 tähteä. Heidän mielestään näyttö on erinomainen sen 120 Hz:n virkistystaajuuden ansiosta. He pitävät myös kamerasta, puhelimen suorituskyvystä ja siitä, että se on valmis 5G:lle. Miinusta tulee puhelimen hinnasta. Heidän mielestään se sopii henkilölle, joka haluaa ensimmäisen 5G-puhelimen, tai henkilölle, joka haluaa lippulaivamallin, jota on helppo pitää yhdessä kädessä.

 

Trusted Reviews: On testannut iPhone 11:n akun kestoa. He ovat erittäin positiivisia ja antavat sille arvosanan 4/5. Heidän mielestään akku toimii erittäin hyvin ja akku selviää tuntien musiikin kuuntelusta, elokuvien katselusta ja suoratoistosta.  

 

Techradar: Antaa iPhone SE:lle 4,5/5 pistettä. Heidän mielestään se on hyvä älypuhelin, josta sinun ei tarvitse maksaa älytöntä hintaa, mutta joka tulee kestämään usean vuoden ajan.  Tämän lisäksi he pitävät puhelimen keveydestä, tehokkaasta prosessorista ja sen hinnasta. Heidän mielestään akku ja näyttö olisivat voineet olla parempia, mutta puhelimen alhainen hinta on liian hyvä jättääkseen se huomioimatta. 

 

PCMAG: Testasi iPhone SE puhelimen ja antaa sille arvosanan ”Erinomainen”. Heidän mielestään se on hintansa arvoinen ja he pitävät sen nopeasta suorituskyvystä ja kompaktista muodosta.

 

Tom's Guide: Nostaa Samsung Galaxy S20 Ultran parhaaksi Android-puhelimeksi, joka on ostettavissa juuri nyt sekä kaiken kaikkiaan parhaaksi puhelimeksi vuonna 2020. He pitävät puhelimen näytöstä, akunkestosta sekä kameran tehokkaasta zoom-työkalusta. He eivät pidä puhelimen hintalapusta ja sanovatkin sen olevan Galaxy S20 Ultran huonoin puoli. 

 

He ovat tosin positiivisia pienemmän mallin Galaxy S20 suhteen. Siinä on sama näyttö ja kamera, mutta kompaktimpi muotoilu. Valitettavasti akku on tässä mallissa pienempi ja tästä syystä myös akun kesto heikompi kuin suuremmassa Ultra mallissa.

 

Techradar: Heidän mielestään iPhone 11 on paras vuonna 2019 lanseerattu iPhone. He antavat puhelimelle 4,5/5 tähteä ja pitävät erityisesti sen kamerasta ja akunkestosta, sekä siitä että puhelin löytyy useassa värissä. Heidän mielestään puhelin sopii täydellisesti tavalliselle käyttäjälle, joka haluaa laadukkaan puhelimen hyvällä akulla. Heidän mielestään puhelin on myös edullinen ollekseen iPhone. 

 

What HiFi: Antaa Samsung Galaxy S20 puhelimelle täyden potin eli 5/5 tähteä. He pitävät näytöstä, äänentoistosta, sekä siitä että siinä on tarpeeksi uusia ominaisuuksia. He ovat hieman varovaisia esitellessään puhelimen etuja, mutta lopettavat testin sanomalla, että Galaxy S20 on erinomainen älypuhelin, joka lyö kaikki kilpailijat juuri nyt.

 

CNET: Uskoo, että iPhone 11 on paras hieman yli 700 Euron iPhone, jonka Apple on valmistanut. He antavat sille kokonaisarvosanan 9/10. He ovat vaikuttuneita akun kestosta, suorituskyvystä ja erinomaisesta kamerasta. He eivät ole aivan vakuuttuneita näytöstä ja siitä, että vain 11 Pro ja 11 Pro Max sai nopeamman latausvaihtoehdon 18 watin teholla.

 



smartphone testienparas


Jatkuva yhteydessä olo on tänä päivänä luonnollinen osa yhteiskuntaa. Jos käytät älypuhelintasi paljon, varmista että omistat erittäin hyvän älypuhelimen!t 

 



Tiivistelmä

Luettuasi testin parhaasta älypuhelimesta toivomme, että olemme onnistuneet opastamaan sinut tekemään fiksun valinnan, jotta vältyt huonon tuotteen ostamiselta ja voit suoraan ostaa sen älypuhelimen, joka sopii tarpeisiisi parhaiten. 


Testivoittajat – Paras älypuhelin

 

Vinkki 1: Kun liityt meidän Facebook ryhmään saat lisätietoa, kun jollain valtakunnallisella kauppaketjulla on älypuhelin ALE. Tämän avulla voit tehdä oikean superostoksen = parhaan älypuhelimen alimpaan hintaan. Tykkää sivusta niin hoidamme seurannan puolestasi! 


Jos olet kiinnostunut lainaamaan rahaa matalalla korolla, voit tutustua vakuudeton laina testiimme.